Ingredienser
500 gram räkor, med skal
3 st avokado, mogna
1 dl kesella, 1 %
3 msk citronsaft, ca
1 l hönsbuljong
salt
peppar
gräslök
Tillagning
1. Skala räkorna. Klyv och kärna ur avokadofrukterna. Gröp ur fruktköttet och mosa det med en gaffel eller mixerstav. Blanda moset med kesella så att det inte mörknar.
2. Värm buljongen och vispa ner i avokadomoset. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron.
3. Häll upp soppan i tallrikar och garnera med räkor och gräslök eller någon annan ört från köksträdgården. Servera omedelbart.
Testade också soppan. Den vart alldeles för syrlig.. Men vi blandade i lite sweetchili när vi satt till bords (låter skit äckligt. Men det tog bort lite av det syrliga och gav lite hetta)
Kan tänka mig att knaperstekt bacon kan vara ett alternativ till tjejen med det fina namnet som inte vill ha räkor 😉
Kul med recept tips! Särskilt något som går snabbt att laga nu när vardagen börjar rulla på igen.
Ååh, jag tyckte att det här lät sååå gott, älskar ju avocado! Kokade med höga förväntningar ihop soppan idag och gjorde eget vitlöksbröd till, men blev riktigt besviken, tyvärr.. hela familjen satt och grimaserade runt matbordet, haha! Tror att citronen gjorde nån bieffekt.. men smaken är som baken, ändå kul med recepttips, fortsätt med det! 🙂
Det där såg fantastiskt gott ut! Måste bara prövas!
Tack för tipset!
Kramar, Therese
http://theresesundstrom.blogg.se/
Åh avokadosoppa låter jättegott!! 😀 Nåt tips på vad man kan byta ut räkorna mot om man inte äter skaldjur? 🙂