Jag fick inspiration av Bea till att laga en kycklingsoppa till middag. Jag och Kattis improviserade delux och det vart riktigt gott. En sak som vi lärde oss till nästa gång var att köpa färdiga filéer och klubbor för att stycka en kyckling var inte kul. Jag höll nästan på att kräkas men tillslut gick det.
Vår kycklingsoppa ala Moberg innehöll:
En hel färsk kyckling
En påse morötter
Två palsternackor
Kycklingbuljong
Vitlök
En purjolök
En färsk broccoli
Vi började med att bryna kycklingen i en järnkastrull. På med lite salt, paprikapulver och peppar. När det hade brynt en stund så fyllde vi kastrullen med vatten och tillsatte buljongen. I med alla grovhackade grönsaker och sedan lät vi allt koka på svag värme i ca 1 timme. Glömde säga att vi slängde bort benen på kycklingen efter att vi brynt det ett tag. Soppan fick 5 av 5 och har gjort mig sugen på att testa att laga något nytt snart igen! =)
Godaste soppan jag vet gör man såhär: Hacka några potatisar, en lök och en/två morötter. Låt det koka en stund i matlagningsgrädde (eller mjölk om man vill vara lite nyttigare), ha i vitlök, vatten och buljongtärningar och koka tills potatisarna är kokta (cirka tre ton svartpeppar också såklart!). MUMS !
Hemma hos oss äter vi inte kyckling ;P Så det blir andra goda och nyttiga soppor istället 😀
Har du ingen bild på soppan när den var färdig? Det lät jättegott och ganska lätt och jag har faktiskt aldrig lagat soppa så jag skulle kanske testa 🙂
Mums måste provas!
Kör nog också kycklingfileér och så då haha stycka en kyckling vetesjutton om jag klarar av (och jag som alltid drömmer om att leva längre tillbaka i tiden.. skulle klara mig en halv dag kanske xD)
såg gott ut 🙂
var det gott ?