Lusten till att laga mat fortsätter och idag blev det kycklingköttbullar med currysås:
1 kg kycklingfärs
Matfett till stekning
2 äggulor
salt
vitpeppar
Sås:
5 dl valfri kokbar grädde
Ca 2 msk currypasta
Salt och peppar
Ev, maizena ljus snabbredning
Tillbehör:
Ris
Kokta morötter
Tillagning:
Blanda färsen med ägg, salt och vitpeppar. Forma till köttbullar och lägg på vattensköljd skärbräda. Bryn köttbullarna runt om och låt eftersteka på svag värme i ett par minuter. Tillsätt grädde och rör ner currypasta. Låt puttra utan lock i ca 5 minuter och red av med snabbredning.
Currysås
Är fortfarande nyfiken på vem som vann i Libero-tävlingen? 🙂
bra att du kör med matlagningstips! 🙂 börja köra de hela tiden så får nog inte bara jag tyckte om att laga mer mat 😀
Vad kul med matlagningstips! Väldigt inspirerande!
500g köttfärs lagar jag och sambon alltid på… då blir det över mat. 3 kyckllingfilér lagar vi till när vi äter kyckling. Då blir det över också!
Alla äter olika mycket!!!!
Nej det kan inte vara rätt, eller äter ni så lite?
Jag och min kille äter ca 1kg kyckling efter ett hårt träningspass men alla är olika 🙂
Vad gott det såg ut! Tack för mattips, det behövs för man blir så enformig ibland när man lagar hemma.
Sådär lite mat för 6 pers? Jag äter de där själv haha..
Ett halvt kilo för 3 pers då? 🙂