Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Daddys day

Vår Farsdag började utan någon far. Hugo hade dragit iväg och tränat tidigt på morgonen innan varken jag och Molly hade stigit upp. Det blev ingen uppvaktningsfrukost men istället en mysig ”brunch” tillsammans med vänner. På kvällen kom min pappa med fam och mamma med fam hem till oss. Matlagning och en massa lek! Vi pratade om nästa helg då vi alla ska upp till Sundsvall. För första gången ska jag flyga själv med Molly. Hon är rätt åksjuk av sig så långa bilvägar mitt på dagen funkar inte för henne. Det ska vara på kvällen när det är dags för nattsömn för henne, då funkar det att bila. Nu tar Stockholm-Sundsvall inte alls lång tid men det ska ändå bli kul att flyga själv med Molly!

På kvällen fick Hugo sitt paket från Molly. En plansch med en text som jag tycker beskriver Hugos föräldrarskap. Förra morsdag fick jag ingenting av Hugo. Ingen frukost, inget grattis eller en present. När kvällen kom frågade jag varför han inte hade uppvaktat mig och han hade helt enkelt glömt och bara fokuserat på sin mamma. Jag blev faktiskt ledsen, det är släppt sedan länge men har skojat med Hugo i flera dagar om att han inte kommer få något som payback.

Såhär såg planschen ut som Molly gav till Hugo =)

20141109-210649.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helena

    Men det är kanske också något bra att han glömde att du är mamma,, för det betyder ju att han ser dig som en individ och hans kärlek snarare än babymomma liksom ;).

    (Man kan se både och säkert, men ibland hamnar fokus på det ena eller andra…!)

  2. Hanna

    Hej Paula!
    Tänk vad bra det kommer vara för dig att kunna gå tillbaka i din blogg, när Molly kommer in i tonåren. Du har skrivit så många kloka, genomtänkta tankar om hur du önskar att er relation ska vara då, och hur du vill agera som mamma. Jag tror din blogg kommer vara en så himla bra motivation till dig själv, när de dagarna väl kommer! 😀
    Ville bara säga det, haha 🙂 Ha en fin dag!

  3. elsa

    Jag tycker inte Hugo gjorde något fel i och med att han inte köpte present till Paula på morsdag. Meningen är att själva barnet ska uppvakta sin far/mor och inte sin partner, tycker jag iafl 🙂 Molly är liten nu hon uppfattar såna grejor men när hon blir större kanske hon bakar en kaka eller säger ”grattis” eller skriver ngn dikt eller t.om. köper ngt. Jag tycker inte man ska förvänta sig så mycket av varandra. Självklart är det kul att bli uppvaktad lite då och då men man kan inte heller förvänta sig att de ska ske hela tiden. Vi ska vara glada att vi är friska och vi kan visa kärlek på annat sätt och inte bara genom materiella saker 🙂 Jag själva älskar att köpa presenter och visa min kärlek genom att t.ex. baka en kaka men ibland har jag haft så mycket vissa år med skola, handboll så då har jag inte hunnit köpa/gjort något till mamma/pappa, utan bara sagt ”grattis på fars/morsdag” och jag tycker det är skönt att mina föräldrar inte dömer mig för något sådant utan de vet att jag älskar dom ändå! Tycker inte att det ska vara så hetsigt i ett förhållande heller- att man ständigt ska tänka att man måste överraska sin partner så att man får ”extra” kärlek. För vi ska älska varandra varje dag och veta att det är så fast man bråkar osv. Det ska kunna vara avslappnat i ett förhållande. Vilka förhållande som helst, ta bara exempelvis ett syskonförhållande som ex. Jag o min brorsa tjaffsar ofta men vi vet ändå vart vi har varandra och min brorsa betyder allt ! Så tips: chilla, och förvänta inte så mycket av varandra, utan fokusera på er sjäva först 🙂
    Kram paula, din blogg ÄGER och du inspirerar mig massa 🙂

    1. paulas

      Elsa: Jag håller helt med dig! Det är barnen som det är roligast att få uppskattning från på mor/farsdag( så länge dom är små och mamma och pappa fortfarande är deras superhjältar). Täckningar, pärlhalsband, något man gjort på slöjden, en god frukost, en kaka. När Molly blir lite större (kanske till och med nästa år) införs sånt. Detta år tog jag själv ansvar över det men jag kommer definitivt försöka få Molly engagerad till framtida farsdag:ar =) När hon är tonåring och har fullt upp med egna kärleksproblem får man bli glad över ett hastigt grattis!

    1. paulas

      Hej Michaela! Visst är den fin? Jag beställde den inne hos Petite Charlie, det är bara att googla så kommer det fram =)

  4. Anna

    Åh! Vad roligt att ni tänker besöka oss i Norrland. Jag förstår vad det är ni ska hit och göra men frågan är vart jag ska hålla mig för att spana på dig och molly för det blir inge nordichallen för min del..;) hinns det med någon läsarträff?
    Kram

  5. Malin Bengtsson

    Hej! Tack för en helt sjukt mysig och fin blogg! Är inne på både din och Hugos bloggar flera gånger om dagen då jag älskar er humor och allt ni skriver – förutom en grej… På senaste tiden har du börjat skriva ut saker om Hugo som kan få han att framstå dom dålig.. Som till exempel detta mer mors dag. Han mådde säkert jätte dåligt av det innerst inne även om han inte visade det, men att påminna han om sådana saker är väl inte det snällaste, eller?..

    Tack för en för övrigt bra blogg 🙂

    1. paulas

      Hej Malin. Tro mig, jag respekterar min familj till 100 % och skulle aldrig skriva ut någonting som skulle få någon att känna sig ledsen. Vår jargong med varandra är skämtsam. Han vet om att han visste skulle få något trots att jag sa att i år kommer det inga presenter. Sånt hör man på tonfallet =) Att det inte blev någon uppvaktning på morsdag blev aldrig någon grej. Jag frågade varför, han svarade och sen var det ur världen. Hugo har överraskat mig på många andra dagar så detta var ingen pik. Mer en återberättelse till er om hur allt runt om kring årets farsdag såg ut. Ha en fin kväll!

stats