Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Bra tisdagsmiddag

Det blev en mycket god middag idag! Linas matkasse kör tema ”Med inspiration från det spanska tapasköket” och det är precis i min smak. Ikväll lagade vi ”Albondigas med patatas bravas”. Här kommer receptet för två pers:

Det du behöver

1 citron
1 gräddfil
250 g krossade tomater
250g nötfärs
persilja
450 g potatis
1 rödlök
Honung
Lagerblad
Mjölk
Olivolja
Paprikapulver
Salt
Ströbröd
Svartpeppar
Vitlöksklyftor
Vitvinsvinäger
Ägg

*Sätt på ugnen på 250 grader.

*Skär potatisen i små klyftor. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och peppar. Tillaga i övre delen av ugnen i ca 20-25 min.

*Blanda 1/4 dl ströbröd, 3/4 dl mjölk, 1 tsk salt och peppar i en bunke. Låt stå och dra i ca 5 min.

*Blanda ner finrivet skal från en halv citron, höfta med persiljan, 1 ägg och köttfärsen. Forma färsen till 8 köttbullar. Stek i stekpannan till bollarna får färg och lägg sedan över köttbollarna i en ugnssäker form och ställ in längst ned i ugnen i ca 8-10 min.

*Finhacka en halv rödlök och 2 vitlöksklyftor. Stek på medelvärme i en stekpanna. Krydda med paprikapulver och salt.

*Tillsätt 1 lagerblad, 1 förpackning krossade tomater, 1 tsk honung och 1 tsk vitvinsvinäger. Låt sjuda i 6-7 min.

*Vitlökssås: Blanda en halv gräddfil med en halv vitlöksklyfta (pressad), finrivet skal från en halv citron, lite honung och salt. Blanda och sen är det klart.

*Blanda den rostade potatisen med tomatsåsen. Servera med spanska köttbullar och vitlökssås!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Astrid

    Hej! Gud vad gott det ser ut, jag blev så inspirerad och tänkte laga detta till familjen i helgen men då undrade jag först hur många personer ditt recept är för. Ha en super bra vecka!

    Med vänlig hälsning, Astrid.

  2. Anonym

    Hej Paula!
    Kan inte du skriva ett inlägg om otrohet? Har du varit med om det? Eller bara dina åsikter? Och var tycker du att gränsen vid otrohet går?

  3. Julia

    Hej! Skriver du ut recepten så som Linas Matkasse beskriver dem? Recepten i sig är inte upphovsrättsligt skyddade men formuleringen i sig är det vilket innebär att du isf gör upphovsrättsligt intrång.. När du har en stor och uppmärksammad blogg tänkte jag att det kan vara värt att veta. Ha det bra!

  4. Tribeca

    Hej Isabelle, det är inget fel på mig. Mår jättebra! Över till ämnet, nej alla har inte vuxit upp på gifter och alla ska inte behöva göra det heller om en förälder tar ansvar. Eldorado eller Dole = exakt lika besprutade och lika många dåliga arbetsvillkor för stackarna på plantagerna vars barn föds sterila utan armar. Frågan vänds snarare till dig nu Isabelle – vad är det för fel på dig?

  5. Anette Starby

    Vad smarrigt det verkar & tack för tipset! Jag är så dålig på att tipsa om maträtter & det får bli en skärpning av mig. Matlagning är ju en av våra stora intressen hemma hos mig & det roligaste är att laga mat genom sin egna fantasi. Ha en trevlig dag!
    Mvh Anette Starby

  6. Isabelle

    Vad är det för fel på dig Tribeca? Nej, Molly kommer inte få några men i framtiden av maten hon äter. Vad är det för vidrig fråga?!
    Vad åt du själv när du växte upp? Jag, som är i Paulas ålder, växte också upp på mat med tillsatser och grönsaker och frukt med besprutningsmedel. ALLA har växt upp på sådan mat. Vissa grejer är dock bättre än andra… man kan ju gärna köpa mycket ekologiskt och kanske skippa Eldorado-produkterna på Willys.

  7. Tribeca

    Hur känns det att veta att ditt barn växer upp på mat full av kemikalier, tillsatser och besprutningsmedel? Är du orolig för men i framtiden? På hjärnan och kroppen – allergier osv

stats