Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Dagens to do list

Innan jag ska hämta Molly måste jag handla. Vi åker bort i helgen men vi har verkligen ingenting att äta till middag tills helgen kommer! Tacofredag är obligatorisk, Hugo vill ha lax och Mollys favoriträtt just nu är en pastarätt. Minns ni när jag var bekymrad över att hon spottar ut all fisk vi lagar? Nu funkar en rätt och det är pasta med tonfiskröra. Tonfisk, lök, vitlök, crème fraiche och lite aromat. Det äter hon gärna flera portioner av! Det är mycket lättare att skriva matlistor, det gör det smidigt att handla. Jag ska försöka komma igång med det varannan söndag eller nått. Måste bara få Hugo att bli engagerad också för det är såååå fruktansvärt tråkigt =)

En annan tråkig sak jag måste göra idag är att byta däck på bilen. Mina vinterdäck står hemma hos Hugos föräldrar och det är lika bra att passa på eftersom att vi ska hem till dom i eftermiddag och hälsa på. Denna tid på året får mig att tycka att allt nästan är tråkigt. Man har noll energi men håller humöret uppe ändå. Min dröm skulle vara att leva ena halvåret här i Sverige. April till september. Det andra halvåret skulle man bo någonstans där värmen fanns hela tiden. Ett land där man kunde leva mer avslappnat. Åka ner med en moppe till en marknad för att handla frukost. När jag blir pensionär ska den drömmen gå i uppfyllelse! Då har mina barn och barnbarn en stor anledning till att komma och hälsa på ofta. Och vi skulle fortfarande vara delaktiga. Det är en dröm det.

Vi har mycket att se fram emot dock. Evetuellt en resa nu i vinter, vi ska fira påsk i Spanien och ett hus som står klart någongång i sommar. Vi har en fantastisk liten flicka som för varje dag växer och formas till en egen individ. Vi har en önskan om ett syskon och när hon/han väljer att komma det vet vi inte ännu men det gör ingenting om det dröjer. I december får jag veta om jag kommer in på skolan som jag har sökt till och Hugo har i sin tur också en massa kul framför sig. Vi firar tre år i slutet av månaden, kan det verkligen ha gått tre år redan? Det börjar bli lite komiskt att vi har hunnit med så mycket förutom ett giftermål. Det får vi styra när vi känner att vi har tid och lust. Det finaste med ett giftermål för mig är att alla heter samma i efternamn. Det visar att man är familj och hör ihop. Jag vill också heta Rosas, precis som Hugo och Molly. Vad var din främsta anledning till ett giftermål? Har du drömt om ditt bröllop sedan du var liten? =)

På Yasuragi Hasseludden i våras

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amanda

    Hej! Undrar också varför molly inte kan följa med till affären. Förstår att det är lättare att handla utan barn men tycker inte riktigt att förskolan att till för att man ska få handla i lugn och ro.
    /förskolelärare

  2. Nina

    Jag har aldrig velat gifta mig! Aldrig ens tänkt tanken. Men för ett år sedan träffade jag min kille i new york och vipps gav jag upp hela mitt liv hemma i Sverige för honom. Och jag kan inte vänta tills vi gifter oss! Vilket vi också måste göra innan mitt visum går ut..

  3. Nina

    Jag har aldrig drömt den där typiska tjejdrömmen om bröllop och giftermål, desto mer om barn, jag är tokälskar barn och vill ha ett dussin av dom!! Men sen jag träffade min sambo för lite mer än två år sen har jag börjat dagdrömma om giftermål och allt vad det innebär! Jag känner verkligen att jag vill gifta mig och ha ett stort bröllop sen jag träffade mannen i mitt liv! Och livets största gåva, baaaaarn! Min stora kärlek sa senast igår att han måste ge mig en bebis snart!

  4. Frida

    Jag gifte mig med min bästa vän i början på september detta år. Jag är född 91 och han 85. Vi har varit ett par lite mer än två år. Anledningen till varför vi gifte oss (risk för att låta klyschig) men det var för oss den kärlek vi har till varandra. Han är min bästa vän här på jorden som jag dessutom är väldigt kär och förälskad i. För oss var giftemål en sådan naturlig del i vårt liv tillsammans och dagen då han friade var en av de bästa dagarna i mitt liv. Vi hör ihop han och jag och att få möjligheten till att dela den kärlek mellan oss med släkt och vänner var helt underbart. Att få chansen till att vara hans fru är det finaste han har gjort för mig.

  5. Hanna E

    För mig var det viktigt att gifta mig för att vi skulle få den juridiska biten. Vi ville slippa det krångel som kan uppstå om någon av oss går bort så gifte vi oss.

    Då hade vi inga barn och hade kunnat lösa det med ett testamente, men vi önskade oss barn (som vi fick ganska prick 9 månader efter bröllopet, vilken bröllopspresent va?) och då räcker inte något testamente eftersom barnen ärver ogifta föräldrar.
    Sen fick vi en trevlig dag med vänner och god mat.

    För mig blev det en bonus att jag bytte bort mitt efternamn som tydligen var väldigt svårstavat och fick ett efternamn som var lätt att stava (har inte blivit fel en enda gång på 7,5 år).

  6. sandra

    Jag och min sambo ska gifta oss i maj 2015, men det blir ett minibröllop med bara familjen och en liten N.Y-resa på tu man hand. Vi har hus och en tjej i samma ålder som er Molly och den främsta anledningen till bröllopet är faktiskt den trygghet det ger juridiskt ifall något skulle hända någon av oss. Kanske kan tyckas oromantiskt men jag tycker det är en romantisk gest att se till att allt är ordnat om jag skulle dö, det skulle inte finnas några orosmoln.

    By thé way tar jag gärna dina bästa N.Y.-tips! Vår vill man vara där och hur många dagar framför allt… Längre än en vecka vill vi absolut inte vara ifrån vår tjej så tanken just nu är kanske 5 nätter…

  7. Louise

    Jag och min man gifte oss i augusti i år efter 6 år tillsammans och 4 som förlovade. Vi ville äntligen göra slag i saken och dagen var så underbar och full av kärlek. Vi hade ett väldigt litet bröllop med bara närmsta familjen och la allt på världens bästa bröllopsresa. Vi åkte till USA, Florida och bodde på ett underbart hotell och upplevde så mycket! Att gifta sig gör ingen större skillnad med förhållandet, men det är otroligt mysigt och man blir alldeles varm i själen av att se sin älskade bredvid sig i en ceremoni där man uttrycker sin kärlek för varandra. 🙂

  8. Emma

    Just nu hade det i så fall blivit giftemål så vi kunde bo i samma land hehe Men vi har inte pratat så mycket om giftemål, mer om barn. För mig är det inte så viktigt att gifta mig, visst önskar jag att göra det, men det är inte något jag direkt har gått runt och tänk på och fantiserat ihop ett drömbröllop 🙂

  9. fanny s

    Jag och min man är djupt troende kristna, så för oss var det viktigaste med giftermålet att få Guds välsignelse över vår relation och att avlägga våra löften om trohet inför Gud och våra vänner/familjer. Känns så bra och fint att vi två ”har blivit ett” genom vårt äktenskap. Och så ville jag som du, dela samma namn med min man och nu också våra två barn. Jag älskar att vara gift! När vi har gått igenom jobbigare tider så tänker jag tillbaka på vårt bröllop, hur lycklig jag var och hur säker jag var på att detta är mannen jag vill dela resten av mitt liv med. Ibland kan man glömma bort varför man är tillsammans, när vardagen känns tung och grå. Då ses tänker jag på beslutet och löftena på vår bröllopsdag! Och ja, jag har alltid velat gifta mig och jag och min man var 23 när vi gjorde det.Tack för en jättebra blogg, ni verkar vara en sådan fantastiskt fin liten familj 🙂

  10. Mikaela

    Jag har redan varit gift och har ingen större längtan efter att gifta mig igen.Däremot skulle jag gärna förlova mig för att visa att vi hör i hop.Vi har en blivande 2-åring i hop och har snart hängt i 5 år.Känns som jag väntar förgäves 😉

stats