Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Krämig parmesankyckling med soltorkade tomater och bladspenat

Igår lagade jag en snabb kyckling innan jag skulle till gymmet. Barnen hade redan ätit så det var bara mat till mig och Hugo. Barnen hängde i mina ben så det var verkligen bara att kasta ihop mat för att inte bomma läggningen. Detta behöver du för ca 4 personer:

– 4 st kycklingfilé
– 2 st vitlöksklyftor
– 150 gram riven parmesan
– 5 dl creme fresh
– Salt och peppar

Blanda crème fresh med vitlök och ost i en bunke. Krydda och smet på kycklingen i en ugnssäker form. Jag brukar snitta kycklingfilén i mitten bara för att det ska tillagas bättre i ugnen. När du har lagt på den krämiga parmesanen kan du egentligen toppa med vad du vill. Igår körde jag soltorkade tomater och bladspenat. Låt kycklingen stå i ugnen i 30 minuter, på 200 grader. Servera med t.ex. ris.

Hugo sa att dettas var det godaste som jag någonsin har lagat. Alltid kul med uppskattning och jag har börjat förstå att kyckling är nog det som jag lagar allra bäst. Kött, köttfärssås och en massa annat är Hugo tusen gånger bättre på att laga än mig.

pa173066 pa173070 pa173071 pa173072

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. michelle

    Detta ska jag definitivt prova!
    Känns alltid så segt att laga mat på vardagar, så enkla recept är fantastiskt!

stats