Igår var vi på ”Prat om mat” där pr byrån PRAT hade en av sina årliga matdagar! Tillställning höll till på restaurang Farang i Stockholm. Jag och Hugo smakade på mycket gott. Allra, allra bäst tyckte jag var Risentas nya linskakor. För några år sen tog vi avstånd från Riskakor men har saknat dom, nu är de tillbaka fast gjorda av linser istället.
-Glass som var gjord på enbart frukt och grönt. Sötsatta med dadlar.
-Sveriges bästa kyckling
-Dryck med chili i
-Årets vinnare av sill
-Goda mellisar i form av chiapudding
Det roligaste var att höra på trendspaningen. Vart kommer alla foodies ta vägen 2018? Vart finns matinspirationen. Vad finns i det japanska köket som inte riktigt har hittat till Sverige igen? Det var skoj att höra om Syd Amerika. Mycket av de som det är trendspaning på är jag uppvuxen med (så tacksam för fler kulturer än den svenska).
Tack för en trevlig förmiddag! =)
Så stolt över min Michan <3
Japansk pizza, låter som att jag måste ta mig till Japan på en matresa
Och till Vietnam för att testa ”Pho”
Ja pho är så himla gott! Min favoriträtt alla dagar! Kan lätt äta de morgon, middag, kväll. Alla måltider! ??❤? Vietnam är ett måste för pho!
Hej fina du!
Ville bara säga att du verkar vara en underbar människa, ha inte så höga krav på dig själv. Allt löser sig i slutändan och ibland får man faktiskt ta en paus från alla måsten. Ta hand om dig sjäöv medan du är ung! Ville bara också säga att er podd är den enda jag på riktigt skrattar åt högt, känner mig så löjlig men ni är så roliga utan ansträngning!!
Stor kram,
Hej, jag undrar vad du har gjort med din sjuksköterska utbildning? Du skrev väldigt mycket om den, om att din största dröm var att bli barnmorska och sedan slutade du helt skriva om det. Får man nyfiket fråga hur det kommer sig?
Haha älskar hur dramatiskt det låter med att ta avstånd från riskakor 😀 Älskar riskakor med jordnötssmör och skivad banan!!
Okonomiyaki är typ det bästa som finns! Blev helt såld på det när jag var i Tokyo, där man får steka på en egen liten häll och ha i vad man vill. Jag brukar göra en hemma, med riven vitkål, ägg, lite vetemjöl (kan ersättas med annat mjöl) vatten, bacon och vårlök. Basen är vitkål, ägg och mjöl/vatten, sen är det bara att blanda i vaaad som helst! Toppas med tonkatsusås/okonomiyakisås och majonnäs! 😀
När det för några år sedan uppdagades att det fanns arsenik i riskakor, kom rätt snabbt en ersättare i form av majskakor. Och med åren har det kommit fler och fler smaker, mina barn älskar dom och det är ett skitbra substitut ^_^