Vi började googla på påskmat och då kom råraka upp. I serien ”vår tid är nu” (som förövrigt är den bästa svenska någonsin) äter dom mycket rårakor så det hade fastnat någonstans i bakhuvudet. På bara en helg har det blivit en favorit, och jag vill äta det igen typ idag! Tänker att råraka med löjrom är en bra förött till bröllopet eller vad tror du? Vet du någon resturang som gör grymma rårakor?
För ca fyra portioner behöver du:
6 stora fasta potatisar
Smör att steka i
Salt och peppar
Tillbehör:
Löjrom
Créme Fresh
Rödlök
Citron
Gör såhär:
Skala och finriv potatisen. Krama ur vätskan väl. Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Forma potatisen till fyra ”bollar” som du plattar ut med stekspaden, salta och peppra. Hemligheten är att använda MYCKET smör när du steker! Stek tills färgen blivit fin och kanterna frasiga. Servera tillsammans med toppingen.
Kärlek i dess renaste form- mums!
Tipsar om potatusvåffla med samma tillbehör som du skriver om – såå gott och frasigt! https://mittkok.expressen.se/recept/potatisvaffla-med-rom-creme-fraiche-och-rodlok/
Rekommenderar att testa byta ut créme fraichen mot smetana, der tycker jag lyfter rätten ytterligare! ?