Bakade en knäckig rabarberpaj imorse. Är barnsligt stolt över min paj! Perfekt att ta med sig till midsommarfirandet imorgon. Serveras med vaniljglass eller vaniljsås.
För sex portioner behöver du:
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
smör till formen
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smör, sirap och grädde i en kastrull och häll ner i de torra ingredienserna. Skär rabarbern i bitar och häll ner dem i en smord form. Häll över smuldegen och täck rabarbern.
Gräddan pajen i mitten av ugnen i 40-50 minuter!
Åh rabarberpaj är ju bara så gott!
Tycker du lyckades bra med pajen, den ser jättegod ut! I år kör vi på storslagen marängswiss till efterrätt på midsommar. Har bakat så många tårtor den senaste tiden, så fann ingen inspiration till den traditionella jordgubbstårtan 😉
Så mumsigt. 🙂
Mums vad gott!
Åh nu blev jag sugen på paj:)
Åh nu blev jag sugen på paj:D