Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Knäckig rabarberpaj

Bakade en knäckig rabarberpaj imorse. Är barnsligt stolt över min paj! Perfekt att ta med sig till midsommarfirandet imorgon. Serveras med vaniljglass eller vaniljsås.

För sex portioner behöver du:

500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
smör till formen

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smör, sirap och grädde i en kastrull och häll ner i de torra ingredienserna. Skär rabarbern i bitar och häll ner dem i en smord form. Häll över smuldegen och täck rabarbern.

Gräddan pajen i mitten av ugnen i 40-50 minuter!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tessie

    Tycker du lyckades bra med pajen, den ser jättegod ut! I år kör vi på storslagen marängswiss till efterrätt på midsommar. Har bakat så många tårtor den senaste tiden, så fann ingen inspiration till den traditionella jordgubbstårtan 😉

stats