Header Image

Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Kikärtsplättar med yoghurt & vitlökssås

Publicerad,

 

Vegetarisk mat en gång i veckan. Igår lagade jag kikärtsplättar som räcker till idag också så det blir vegetariskt två dar denna vecka! Nästa vecka tänkte vi testa på en lasagne med spenat istället för köttfärs.

För ca fyra portioner behöver du:

1 paket kikärtor (380 g)

1 konserv med majs

2 dl mjölk

1 ½ dl vetemjöl

2 ägg

Salt

Vitlökspulver

Olja

Ris

1 vitlöksklyfta

1 paket fetaost

2 dl matyoghurt

 

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 100 grader. Använd en stavmixer för att krossa kikärtorna. Lägg till mjölk, mjöl, ägg och kryddor och blanda till en smet. Häll i majsen i den färdiga smeten. Stek plättarna i en stekpanna med olja på medelhög värme. Lägg plättarna i ugnen för att hålla dem varma fram till servering.

Yoghurtsås:

Blanda fetaost, vitlök och matyoghurt i en skål.

3 Kommentarer

  1. Stort tips för att få in vegetarisk mat, testa anammas formbara färs. Den går att använda till köttbullar, köttfärsbiffar eller bara tacos! Så god och enklaste sättet att få in vegetariskt

  2. Tipsar också om anammas färs, den är SÅ god! Bara att byta ut all färs mot den så har du vegetarisk mat men behöver inte ändra något annat. Inte så farligt dyr heller!

  3. Det hade uppskattats om du gav mer respons på oss följare. Är inte o kommenterar trevliga kommentarer ofta o tipsar om grejer via dm o kommentarer på insta – men sällan man fåt någon respons, lite som att prata med en vägg…
    Men förstår att det är många bollar att ha i luften dör dig, var bara en liten tanke, menar inget illa o du är en supergrym tjej, fru, vän o mamma! 🙂 kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *