Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Att resa till tomtens land i Rovaniemi

 

Fick önskningar om att summera vår resa till Finland och tomtens land. Så självklart gör jag det!

Resa:
Det smidigaste är att flyga och då går rutten mellan Stockholm-Helsingfors och i Helsingfors gör man ett byte till Rovaniemi . Flygtiden är på ca 1 timme på båda flygningarna så det gick hur smidigt som helst.

Vad jag vet så går både Finnair och Norwegian till destinationen. Kolla resa på flygresor.se

Transport:
Det går bussar och taxi utanför flygplatsen. Vi valde ändå att hyra en hyrbil för att inte behöva vara beroende av andras tider.

Boende:
Det finns massor av boende i Rovaniemi. Du kan bo i tomtens by, där finns tomtehotellet. Det finns kåtor gjorda av glas på området. Tänk er att ligga i en glaskåta och kolla på norrsken! Det finns också tree hotell där du bor uppe bland träden.

Vi bodde i stan (ca 5 km) från Tomtens by på ett vanligt hotell. Staden är liten och i centrum finns det lite olika statshotell, bland annat Scandic.

Det kändes bra att hålla mitt löfte om att vi snart skulle bo på hotell tillsammans efter att Molly tyckte det var orättvist att jag skulle sova på hotell när Michan fyllde år?

Förbokas:
Ingenting behövs egentligen förbokas. Tomtens by är gratis men aktiviteterna kostar. Höll på att sätta i halsen när jag skulle betala bilden med tomten och kassörskan sa ”30 euro”?

Mat:
Matställen fanns det gott om men man kan också ta med sig egen. Vi åt laxsoppa för 10 euro.

Rovaniemi:
Jag och mamma gick in till turistbyrån inne i stan och insåg att vi måste komma tillbaka fast under en längre period. Naturupplevelserna tog aldrig slut! Expeditioner för att se isbjörnar, klättra i is, middagar i iglos, gokart på is, expeditioner för att se norrsken.

Jag mår bra av natur och skulle vilja göra fler resor till just naturen. Lofoten har varit en sån där resa jag har velat göra länge. Jag skulle också vilja åka ut på havet för att se vilda späckhuggare. Cykla, vandra, paddla kajak. Uppleva vinter, vår, höst och sommar i naturen och se dess skiftningar.

Den här resan har varit magisk och det gör mig varm i hjärtat att det var jag, min mamma och tjejerna den här gången. Nästa gång vi hittar på någonting tillsammans är under jullovet. Då ska vi till Sälen och åka skidor. Men då blir det med hela vår galna familj! ?

-Vilken typ av resa är din favorit?

Skrolla ner ett par inlägg för att se bildbomben från vår resa om du har missat den??

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Åhh såå mysigt !!!

    Älskar verkligen att läsa din blogg, jag längtar alltid varje dag att kika in din blogg. Du har Verkligen inspiration mig! ❤️

    Bara nyfiken, Skulle ni kunna tänka er att ha fler barn eller ni känner att ni är färdiga med det ?

  2. Amanda

    Låter härligt och mysigt!

    Jag gjorde en sommarsäsong i Lofoten i somras, det är MAGISKT! Naturen är sjuk! Rekommenderar starkt att åka dit om man gillar natur och att vandra. Kan dock vara lite svårt med småbarn om de inte orkar gå så mycket 🙂

stats