Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

”Jag bryr mig inte”

 

Man ska inte skratta, jag vet men jag kunde inte hålla mig? Leonore var på uselt humör för att hon inte fick ha på sig en tunn sommarklänning häromdagen. Jag tog fram två av hennes älsklingsbyxor och frågade ”Vilka vill du ha på dig?”.

Leonore: JAG BRYR MIG INTE!!!!!

Det kom så plötsligt, och hon har aldrig tidigare sagt så och jag kunde inte kontrollera mitt skratt. Jag brukar tänka på att inte förlöjliga barnens vrede men jag kunde som sagt inte hålla mig!

Hennes ”jag bryr mig inte” fick mig att fundera. Vad bryr inte jag mig om längre?

Jag minns det som igår. Nästan manin över att smörja in magen med olika oljor. Bristningar vid graviditeten med Molly gjorde mig livrädd.

Och en dag kom dom, över kärlekshandtagen och där och då kändes det hemskt. Efter förlossningen uppräckte jag mer bristningar vid insidan av låren.

Idag ca sex år senare kunde jag inte bry mig mindre om mina bristningar. Jag ser dom inte, och när jag väl uppmärksammar dom tänker jag ”juste”. Tiden läker alla sår, och ens mentala styrka gör att värdsliga saker man inte kan rå för tappar betydelse. Jag har bristningar och lös hud på magen efter två graviditeter. Och det var det SÅ värt, för vi fick våra två största skatter i livet tack vare den grymma kvinnokroppen!

Varför man får bristningar:

Tiger ränder 

-Jag bryr mig inte lika mycket om vad andra tycker och tänker om mig. Dom som inte känner mig. Det viktigaste för mig är mina verkliga relationer, mina vänner och min familj?

Jag bryr mig inte om det är mitt eller Hugos förlåt. Jag kan börja sträcka ut en hand, för husfridens skull trots att jag inombords kan tycka att det är Hugo som ska börja be om ursäkt

Kunde inte bry mig mindre om smink? Det är ingen förändring på då och nu, utan jag har alltid haft ett litet intresse för skönhetsprodukter. Jag handlar det jag alltid handlar, och kan testa nya produkter efter vänners tips. Hur handlar du skönhetsprodukter?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Jag fick en jäääääättetänkeställare nu. ”Förlöjliga barns vrede” kan du utveckla hur du tänker. Ibland är det enda som funkar med min pojke att skämta om saker som gör honom arg. Jag vet inte, känns ändå som jag ofta säger ”Jag förstår att du är arg men det blir fel ibland” men han reagerar bäst om man skalar av ilskan med ett skämt ibland.

    1. Annika

      Jag tror att hon menar att det inte känns ok att förlöjliga en annan människa när den personen är arg, jag skulle bli vansinnig om min man garvade åt mig om jag var upprörd över något som var viktigt för mig (klänningen verkar varit viktig för barnet i det här fallet och hon blev arg när det inte blev som hon ville). Vad som funkar hos er och hur ert barn är, behöver ju inte innebära något negativt.

stats