Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Ändrat riktning- ett nytt jag

 

Fick intressant respons imorse när jag skrev att jag känner mig ifrågasatt. Läsare menade på att det handlar om mig. Min nya riktning och mitt nya jag.

Vilken riktning? Vilket ”nya jag”? Menade dom kanske mitt intresse för träning? Min livsstil som inkluderar träning? Men det är ju inte ”jag” det är ju enbart intressen.

Började fundera på vad som faktiskt definierar ”jaget”. Är det grunden, livsstilen, värderingar eller intressen?

 

Visst är det så att man förändras och det är jag långt ifrån ensam om att göra. När man föds så får man ett körkort till livet. När man växer upp läggs en grund. Vi befinner oss där just nu med våra döttrar- vi bygger grunden och värderingar. Jag brukar ibland tänka tillbaka och se mitt liv i femårsperioder.

Mellan åldern 20-25 blev jag mamma två gånger. Jag var lugnare och kände mig mer erfaren när Leonore kom och det var resultatet av Molly. Jag har levt i ett förhållande med Hugo i sju år och känner mig idag som en stark fru. Det har tiden och erfarenheterna sett till. Idag behöver jag inte ringa till mamma och fråga hur man kokar potatis men i början av mitt familjeliv blev det många telefonsamtal gällande matlagning och t.ex. medicinering när barnen var sjuka.

Just nu befinner jag mig mellan 25-30 år. Nej, jag är inte samma Paula. Visst har jag utvecklats. Visst har jag insett saker och ting. Visst har mina mål och drömmar förändrats längs åren. Men är inte det bra? Att man utvecklas med åren? Allt dessa baseras mestadels på intressen och livsstil men grunden tror jag står orubbad. Hos alla. Min grund och mina värderingar finns alltid med mig. För varje år blir mina grundvärderingar starkare som t.ex. att familj betyder allt. Jag har lärt mig att bli en bättre vän och insett att inte spilla energi på ”fel” människor. Relationerna blir bara starkare och starkare men sånt tar tid.

Jag vill vara en stark mamma, partner, vän och familjemedlem. Ett sätt som utvecklar min styrka är träningen och jag är tacksam över att den idag är en naturlig del i mitt liv. Pasta var unna-mat för tre år sen också. Pasta har alltid varit det vi äter en gång i veckan för att vi vet att det finns starkare källor till kolhydrater.

Man kanske blir ett ”nytt jag” varje år. Det känns logiskt att livet och erfarenheter sätter prägel. Livsförändringar möter vi hela tiden. Både privat, i yrkeslivet, i relationer, i vad åldern har att erbjuda och ekonomiska. Det är bara några exempel.

Jag ser inget negativt i att förändras i sina val och i sin livsstil. Det är utvecklande och livets gång. Men håll hårt i din grund. Glöm aldrig bort vad som är viktigast. Vi fick ett körkort den dagen vi föddes och bara för att ge den meningen en bild så tänk bara på vilken bättre förare du blev ett par år efter körkortet(körkort till bil) än precis efter.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Jag har läst din blogg sen Molly föddes lite då och då. Men sedan du började din träning är jag inne varje dag! Älskar innehållet just nu 😀

 2. JLB

  Jag har hängt här sen dag ett, hittade hit via Hugo när du precis börjat blogga och minns när ni väntade Molly. Känns skitkul att ha följt ditt liv så länge! Kan förstå folk i att det känns som ”ditt nya jag”. Nu när du började med hårdträningen osv. Men de kan ju hända vem som helst, att man byter livsstil, skaffar ny hobby etc, ser inget fel i det 🙂

 3. Tove

  Hej Paula!
  Jag har följt dig enda sen dag 1 här på bloggen. Har varit med på läktaren när du träffade Hugo och dina två graviditeter.
  Gillar din blogg men på senare tid känns det som att var o vartannat inlägg är ett inlägg där du måste försvara dig själv tycker inte att bloggen hade den riktningen förut.
  SÅ länge DU mår bra av det DU gör så just go for it. Nättrollen kommer alltid att finnas men sluta med att försvara dig själv. Lev det liv du vill leva och gör det precis som du vill göra. Det är ju därför vi gamla läsare hänger kvar för vi gillar ju din energi och dina nyttiga synpunkter på livet.

 4. Jessica

  Paula, jag tycker att du är GOALS. Alltid när jag går in här får jag massa inspiration och du har en energi på din blogg som gör att man blir glad och peppad. Förut när jag läste din blogg vart jag inspirerad av din humor och dina fina värderingar, tycker alltid du har formulerat dig bra och de känns som att man fått en rättvis bild av dig – att du är varm och genomsnäll. Ett tag blev jag insirerad av din utbildning till ssk, vilket gjorde att jag själv fick upp ögonen för den och testade(är nu mitt i utbildningen och älskar det). Idag när jag går in och läser blir jag inspirerad av din träning! Du.bevisar att du är mänsklig och de går bara man vill! Tack för att du vill dela med dig av ditt liv, de har givit mig inspo(2937 gången jag nämner det ordet haha). Blir ledsen när du blir missförstodd och att folk tolkar dina texter fel.. men älskar att du står på dig! Om man inte växer och förändras varje år i livet borde man tänka över hur man ska börja göra det. Ha de fint och all lycka till er<3

 5. Anna Berling

  Så bra. Så rätt och fint och från djupet. Vi måste ändras en aning, utvecklas av saker vi stöter på i livet. Våga testa nytt och gå utanför vår comfortzone. Men vi måste komma ihåg vad som ligger oss starkast, närmast vårt hjärta. Du är inspirerande!

 6. Claudia

  Hej,
  Tycker det är både inspirerande och kul att du funnit träningen då jag nyligen också gjort det. Dock kan jag hålla med om att om man jämför med innan är de mkt mer bilder på träning, kropp & fokus på mat. Detta tycker inte jag är så givande utan ger mig ångest, även om jag också älskar träning. Inte ditt fel förstår såklart att man vill skriva om sitt nya intresse men tror de som kommenterat innan kanske känner liknande och därför vill att det inte ska vara lika stort fokus på detta. Sen är de ju såklart så att man får försöka ansvara själv över att inte följa ngn som ger än prestationsångest men det är svårt och jag får påminna mig själv hela tiden.

 7. Bell

  Förstår inte hur du ens orkar kommentera alla dumheter folk skriver. Du bidrar inte till någon hets överhuvudtaget. Att lägga upp en bild på sig när man kränger godis/glass/pizza är väl isåfall provocerande också för oss som försöker undvika dessa saker för ett hälsosammare liv eller provocerar oss för jag kan i all världen inte förstå hur man kan skada sin kropp som man ska Leva med hela livet utav stillasittande och dålig kost. Det är provocerande och oförståeligt för min del. Folk som skriver dessa kommentarer har dålig självkänsla och är avundsjuka på ditt driv och ledsna över att de själva inte klarar av stå emot frestelser och börja träna.
  Sluta kommentera allt och KÖR PÅ som du gör. Jag vill se träning och hälsosam mat-inspo! Du hetsar inte mig ett dugg trots att jag inte är elittränare som dig plus att jag är mycket kurvigare med högre fettprocent. Du enbart inspirerar.

 8. Bell

  Förstår inte hur du ens orkar kommentera alla dumheter folk skriver. Du bidrar inte till någon hets överhuvudtaget. Att lägga upp en bild på sig när man kränger godis/glass/pizza är väl isåfall provocerande också för oss som försöker undvika dessa saker för ett hälsosammare liv eller provocerar oss för jag kan i all världen inte förstå hur man kan skada sin kropp som man ska Leva med hela livet utav stillasittande och dålig kost. Det är provocerande och oförståeligt för min del. Folk som skriver dessa kommentarer har dålig självkänsla och är avundsjuka på ditt driv och ledsna över att de själva inte klarar av stå emot frestelser och börja träna.
  Sluta kommentera allt och KÖR PÅ som du gör. Jag vill se träning och hälsosam mat-inspo! Du hetsar inte mig ett dugg trots att jag inte är elittränare som dig plus att jag är mycket kurvigare med högre fettprocent. Du enbart inspirerar.

 9. Linda S

  Om jag skulle bli en hälften så fin mamma å fru som du är skulle jag vara nöjd !
  Du är en jävla stjärna Paula!! Alla utvecklas med åren och finner nya intressena. Nu råkar ditt vara träning men det har lika kunnat varit stickning som blev ditt intresse å som dina läsare fått lov att följa! Vi blir alla äldre, mognare och finner våran väg i livet. Det har du gjort och den resan du gjort är helt fantastisk ! Du gör det för DIN skull och ingen annans, precis som det ska vara ?

 10. Linda

  Om jag skulle bli en hälften så fin mamma å fru som du är skulle jag vara nöjd !
  Du är en jävla stjärna Paula!! Alla utvecklas med åren och finner nya intressena. Nu råkar ditt vara träning men det har lika kunnat varit stickning som blev ditt intresse å som dina läsare fått lov att följa! Vi blir alla äldre, mognare och finner våran väg i livet. Det har du gjort och den resan du gjort är helt fantastisk ! Du gör det för DIN skull och ingen annans, precis som det ska vara ?

 11. Natalia Lopez

  Jag har nu följt dig en tid nu Paula men aldrig kommenterat förrän nu. Mina reflektioner vill jag dela med mig av, inte för att dem är viktiga men kanske förklara lite vad vi följare ser för det är precis vad det handlar om. Vi ser framför allt dina inlägg med bilder som är otroligt vackra i alla aspekter. Dem förmedlar mycket kärlek bland er, glamour, välfärd. Du visar vad samhället kräver i perfektion och det står dina bilder och livsstil för. Vad vi följare ser, tyvärr inte vad det kostar av svett och tårar. För mig personligen kan det bli väldigt jobbigt till och från, beroende på hur jag mår, men oftast när jag ser dina inlägg och bilder blir jag peppad eller tänker det ser härligt ut så hade jag också velat ha det. Man väljer ju vilket sätt man vill se det på men många kan inte heller välja utan kravet finns där. Det är härligt att se att du har möjlighet att förändra ditt liv precis som du vill ha det. Många har tyvärr inte det privilegiumet. Jag väljer att se dina inlägg med kärlek och styrka. Tack för dem!! ?✨

 12. Helena - http://mellan-raderna.com

  Vad bra att du poängterar det där med att inte lägga energi på ”fel” människor. Det är nog också något som kommer i takt med att man blir äldre. Att inse vilka sammanhang och personer som faktiskt är bra för en och vilka som inte är det. Och framförallt att våga radera detta ur sitt liv för att på det sättet ge plats för annat. <3

 13. Leoni

  Jätte bra inlägg och håller med dig, men jag tror att det handlade mer om bloggens inriktning än du som person. Självklart förändras man och förhoppningsvis till det bättre!

  Och självklart måste man kunna få upp ögonen för nya intressen också! Det är nog mer att läsarna inte har hängt med i svängen när bloggens inriktning gick från mammalivet och barnen, till att handla mer om livsstil och träning.

  Ingen kategori är fel och man har rätt att ändra inriktning, bara en förklaring till varför du just nu känner dig ifrågasatt – Läsarna har inte förstått att bloggen har bytt riktning 🙂 Kör på, stark for life!

 14. Z

  Heja Paula, du är grym och en bra förebild! Läser din och din makes blogg (sen ca 5 år tillbaka) och ni inspererar mig till ett nyttigare leverne?b. La.
  F. Y. I damn vad du är stark och vacker som en dag

 15. Karin

  Det jag menade med ditt ”nya jag” var inte att du som person ändrats utan jag menade mer att bloggen fått en liten annan inriktning än tidigare iom mycket fokus på träning och kost. Det är inte ditt ”fel alls utan bara en tänkbar förklaring. Kanske har du många läsare som följt dig sen innan du skrev om träning och kanske därför blir du ifrågasatt i större utsträckning än tex Alexandra Bring eller Ida Warg där läsarna är människor som sökt en träningsblogg i första hand. Jag vet inte såklart, det är bara en tanke. Dock vill jag understryka att jag inte tycker att du ska lägga det på dig på något vis, men det är intressant ibland att fundera på orsaker.

 16. Pernilla

  Har du läst det viktiga inlägget som Elaine delat med sig av gällande kroppshets/träning och lyssnat på samma pod? 🙂
  Spännande att höra din åsikt gällande det.

 17. A-M

  Hej Paula. Jag har aldrig kommenterat hos dig tidigare tror jag, men jag tycker du har en sund syn på livet. Jag tror jag är i din mammas ålder, och jag läser din blogg för jag tycker det är intressant. Har följt dig sedan du började. Skit i all kritik du får. Du vet att du gör rätt. Molly och Elly har de bästa föräldrarna som kunnats få. Fortsätt som du gör.

  1. A

   Jag måste bara fråga. Har funderat länge på varför många som skriver kommentarer behöver tillägga ”jag har aldrig kommenterat innan”. Eller tex ”jag är inte en sån som brukar kommentera bloggar …”

   Någon som har ett bra svar?

 18. Sara

  Verkligen ett bra och tänkvärt inlägg! Du verkar vara så klok Paula, en riktig förebild för mig som också blev tvåbarnsmamma i ung ålder ?

stats