Bulgursalladen som återkommande – en riktig vardagsklassiker
Det började med att när Molly var liten så älskade hon bulgur. Vi blev selektiva och åt bulgur till det mesta. Om Molly frågar vad det blir för mat och jag säger bulgursallad, så dansar hon segerdans. Den här salladen är så bra, för du kan slänga ned det du har i kyl och skafferi hemma. Detta är basen som vi brukar åtgå från:
Föra ca fyra personer
3 dl bulgur
Valfri buljong (jag kör kyckling eller grönsak)
Ett paket kyckling
Bladspenat
Gurka
Röd lök
Tomat
Oliver
Avokado
Citron
Olivolja
Vitlök
Créme Fresh
Fetaost
Puré på soltorkade tomater
Gör såhär:
Koka upp bulgur. Det viktigaste är att slänga ned buljongen i det kokade vattnet! Häll i bladspenat i en stor skål, hacka grönsaker och blanda allt med pressad citron, olivolja och krydda. Stek kycklingen ( jag brukar hälla på lite soya och grillkrydda). Häll ner bulgur och kycklingen i skålen med grönsaker.
Fetaostkräm med soltorkade tomater:
Blanda créme Fresh med smulad fetaost och purén på soltorkade tomater. Pressa ner två stycken vitlöksklyftor.
Enkelt och supergott! =)
Åh låter jättegott 😀
De måste testas! Tackar för kanon tips ? testade din oxfilépasta härom veckan måste säga att fyfan va de Gick hem hos sambon ?
Men Gud så gott. Fast vad använder du för kyckling? Lite svårtolkat när du skrivit ”ett paket kyckling” ?
bra tips 🙂 bulgur är supergott. Får se om min son tycker om det också!
Hur mycket av alla ingredienser ska man ha? ?
Men snälla … måste allt mätas ?? Hon skrev 3 dl bulgur , resten av grönsakerna tar du hur mycket du själv vill.
Såklart! Jag tänkte mest på buljongen och creme fresh. Jag är nämligen urusel på dehär med matlagning.