Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Bulgursallad

Bulgursalladen som återkommande – en riktig vardagsklassiker

Det började med att när Molly var liten så älskade hon bulgur. Vi blev selektiva och åt bulgur till det mesta. Om Molly frågar vad det blir för mat och jag säger bulgursallad, så dansar hon segerdans. Den här salladen är så bra, för du kan slänga ned det du har i kyl och skafferi hemma. Detta är basen som vi brukar åtgå från:

Föra ca fyra personer

3 dl bulgur
Valfri buljong (jag kör kyckling eller grönsak)
Ett paket kyckling
Bladspenat
Gurka
Röd lök
Tomat
Oliver
Avokado
Citron
Olivolja
Vitlök
Créme Fresh
Fetaost
Puré på soltorkade tomater

Gör såhär:

Koka upp bulgur. Det viktigaste är att slänga ned buljongen i det kokade vattnet! Häll i bladspenat i en stor skål, hacka grönsaker och blanda allt med pressad citron, olivolja och krydda. Stek kycklingen ( jag brukar hälla på lite soya och grillkrydda). Häll ner bulgur och kycklingen i skålen med grönsaker.

Fetaostkräm med soltorkade tomater:

Blanda créme Fresh med smulad fetaost och purén på soltorkade tomater. Pressa ner två stycken vitlöksklyftor.

Enkelt och supergott! =)
image

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    De måste testas! Tackar för kanon tips ? testade din oxfilépasta härom veckan måste säga att fyfan va de Gick hem hos sambon ?

    1. Aki

      Men snälla … måste allt mätas ?? Hon skrev 3 dl bulgur , resten av grönsakerna tar du hur mycket du själv vill.

      1. Sandra

        Såklart! Jag tänkte mest på buljongen och creme fresh. Jag är nämligen urusel på dehär med matlagning.

stats