Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Detta gör mig uppriktigt ledsen

”Dina bilder på din mage har slungat mig, 2 barnsmamma, raka vägen tillbaka till anorexi. Är sjuk igen. Jag äter inget. Har två barn. Skyller inte på dig. Men tror inte ni förstår att om man läser någons blogg dagligen med en underliggande ätstörning och tänker ”hon är ju frisk och fin som jag är” och sen ser dom tappa sjukt mycket i vikt och plötsligt vara helt perfekta, det påverkar och jag mår skit över att jag inte hinner träna och äta rätt jag spenderar all tid med mina barn. Nu har jag bara slutat äta helt istället.”

 

Den här kommentaren tog sönder mig. Jag blir så ledsen… Samtidigt som jag känner att jag ej kan ta det ansvaret för andra. Jag kan inte outsorca ett av mina huvudintressen eller ta ansvar över andras mentala hälsa. Det finns inget som är ohälsosamt i min resa samtidigt som jag har förståelse för ätstörningar. Det är hjärnspöken som alltid finns med.

Fick också en fråga om hur barnen förhåller sig till detta. De vet att jag äter annorlunda just nu för att jag ska bli stark så att jag kan vinna Gladiatorerna. Vi pratar aldrig om kilon eller vikt, enbart om styrka.

Det enda jag kan göra är att be er som triggas av detta skrolla förbi. Ta en paus från mina inlägg som handlar om min resa. Jag kan tyvärr inte ursäkta mina egna intressen eller ta den typen av ansvaret hos dig som mottagare. Men jag blir ledsen, det blir jag <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kristin

  Alltså. Låt oss klargöra ett par saker.

  1. Många tycks ha svårt att förstå följande. Att de finns de som blir inspirerade av att se bilder på Paulas kropp tar inte bort det faktum att det också finns dem som får ångest, känner sig otillräckliga och blir triggade att påbörja, fortsätta, eller accelerera ett destruktivt beteende, såsom en ätstörning. Nu är det troligen snarare tvärt om, men även om 3 av 4 följare skulle bli peppade, och 1 av 4 skulle bli negativt påverkade kan det enligt mig finnas anledning att, med hänsyn till denna person- av flera anledningar-, fundera en gång extra, innan man lägger ut dylika bilder. De som anger att de blir peppade och inspirerade av Paulas bilder, av bilder på en mage med rutor och utan fett, bör också fundera på varför de blir så inspirerade av det. Varför blir de inte mer inspirerade av att se hur glad man kan bli av träning, hur bra man kan må av att äta ordentligt (dvs inte gå på en kalorifattig diet), hur pigg man kan bli av att sova ordentligt, vilken bra mamma man kan va om man inte stressar för mycket osv.? Att människor blir inspirerade av en bild på en kroppsdel utan fett, som ser ut som idealet, är ju en del av problemet i sig- de har slungats med i karusellen själva. Alltså, att det finns de som blir inspirerade gör ju inte problemet att det finns ett stort antal som inte blir det mindre, och att vissa blir inspirerade är en del av problemet i sig. Det handlar inte om att ta ansvar för alla, men i denna fråga finns det ju ett uppenbart och tydligt val att göra.

  2. Ytterligare en sak som flera tycks missförstå. Det finns nog ingen som menar på att hälsosam mat och träning är något dåligt. Det finns nog ingen som anser att Paula ska sluta med att vara hälsosam, Det finns ingen som ifrågasätter att Paula vill bli starkare. Det som ifrågasätts är 1. metoden hon har valt och 2. sättet hon själv värderar sina resultat på, och förmedlar dem till sina följare. Som flera andra skrivit här nedan, för att bli starkare krävs inte att man tränar varje dag samtidigt som man går på en kalorifattig diet och tappar i vikt eller fett- särskilt inte när man i utgångsläget redan är smal. Paula hade förmodligen varit än starkare idag om hon hade ätit mer under den här tiden. Att musklerna syns mer på kroppen, betyder inte att man starkare, utan bara ju det- att de syns mer. Man kan gå ner i vikt och tappa i muskler, men ända ha synligare muskler än tidigare. Det är skillnad på att bli starkare och att se starkare ut i bemärkelsen att musklerna syns tydligare under huden. Att förmedla sina resultat- på en satsning som uttryckligen har haft som mål att skapa en starkare kropp- genom att visa upp bilder på sin tonade mage får i vart fall mig att undra, om man inte har missförstått alltihop. Eller så är det ett bevis på att styrkan kanske ändå inte var det huvudsakliga målet. Det kan såklart inte Paula klandras för, lika lite som de som blir inspirerade av hennes bilder kan klandras för det, men det jag önskar framhålla är att problemet är större än vad många tycks förstå och att de som försvarar det hela mest troligt omedvetet är en del av det.

  3. En bild på en mage kan inte ses isolerat från resten av världen. Om Paula hade varit den enda som skrev om diet, träning och visade bilder på en välsvarvad kropp, hade det kanske inte varit något problem. Men nu ser inte verkligheten ut så. Texter och bilder om hur kroppar kan och ska förändras finns överallt. Och tillsammans blir dessa inte en bild, utan flera tusen. Varje person kan göra val. Man välja vad man visar upp, vad man skriver och hur man skriver om det. Man kan också välja att aktivt försöka att inte själv dras med i hela den strävan efter att uppnå en idealkropp, som sorgligt nog 9 av 10 kvinnor tycks ägna mer eller mindre hela sina liv åt. Låt oss inte klandra de kvinnor som har blivit en del av problemet, men låt oss inte heller tillåta dem fortsätta tro att de står för något annat än de önskar och avser- det hjälper ingen.

  Vi måste ju försöka hjälpa varandra. Vi måste se bredare än ur vårt eget begränsade perspektiv. Du som skriver ”jag blir inspirerad, de är bara avundsjuka” osv- fundera över vad en sådan kommentar säger om dig själv. Varför tror du att de är avundsjuka? Om de är det, vad har det för betydelse i frågan? Avundsjuka kan t ex vara en av orsakerna till utvecklad ätstörning. Och vad är det du blir så inspirerad av i en bild på en redan smal kropp som tappat i vikt?

 2. Anna

  Ja Paula…jätte bra jobbat med din kropp men VARFÖR måste du ha behovet av att visa upp den på internet? Det är just det det hela handlar om. Visar man upp sin mage på det sättet så får man även räkna med k*k bilder skickade till sig. TYVÄRR lever vi så idag. Alla triggas igång att se sådana bilder idag. Och så är verkligheten. Varför vill man med mening trigga igång folk?! Du tjänar pengar genom sociala medier JA och du vill ha många kommentarer och reaktioner. Nu fick du det. Jätte bra. Och mer pengar pga sådana inlägg och bilder. Men blir du själv lyckligare? Jag har aldrig visat upp min muskulösa kropp på internet för jag ser NOLL ANLEDNING till det. Och det är just det som många vill få fram. Du är jätte duktig Paula som uppnått det du gjort nu och det är snart tusen personer som berömmer dig för det. Blir du lyckligare? Ja troligtvis. För mig är det bara helt sjukt att man måste visa upp sin tränade kropp för alla för att själv må bättre!

  1. D

   Det här var nog det mest korkade jag läst, Paula är en stark person som har valt att inte dölja sin fina kropp, speciellt inte i det här sammanhanget. Om inte du finner någon anledning till att visa upp din egna kropp på internet och är rädd för att få olämpliga bilder skickade till dig, så är det ditt val. Men att du kritiserar andra samt anser att det är sjukt att folk är självsäkra och väljer att visa upp sina starka kroppar (år 2018!!!) bevisar bara hur skev syn du har på kvinnor och dess rätt att göra precis som de vill.

   1. Julia

    Alltså. Jag har aldrig tidigare kommenterat här, jag läser Paulas blogg dagligen, men nu kände jag att jag måste skriva något. HUR kan det INTE vara okej att Paula, om hon VILL, lägger upp bilder på SIN kropp för att hon är STOLT över den?! Du menar alltså då att hon får räkna med att få bilder på snoppar skickade till sig för ”det är så verkligheten är idag”?! Nej lägg ned! Om du väljer att inte lägga upp bilder på din kropp är upp till dig. Om Paula väljer att göra det är upp till henne. Vi måste lära oss att acceptera att vi alla gör olika, men inte fan förtjänar man att få skit eller dickpicks för det. Punkt!

    1. Karin

     Jag brukar heller aldrig kommentera men kände också att jag inte riktigt kan vara tyst i detta läge. Jag håller helt med dig Julia. Om man tränar hårt och äter en balanserad kost för att bli starkare, så kommer det att ge resultat även utseendemässigt. Hur kan det då inte vara okej att visa upp resultatet av det hårda arbete man har gjort? Jag tränar crossfit och mitt mål har alltid varit att känna mig stark men det har på sikt gett mig resultat utseendemässigt som jag är väldigt stolt över. Det vill jag ju såklart visa upp då. Oavsett om man är en offentlig person eller ej så har man ju rätt att vara stolt över varje enskild prestation! Det borde uppmuntras, inte klankas ned på. Om man nu blir så påverkad av det som visas upp på sociala medier så kanske man ska överväga att avfölja, för sin egen skull, om man mår dåligt av sådant som upplevs skapa utseendefixering och ångest.

 3. Jannike

  Du är en power mamma är bara folk som är avundsjuka. Är lätt att va cool bakom en skärm. Kör på så du gör. Helt rätt ?? blir själv inspirerad av dig?️‍♂️

 4. C

  Fast att vara ”influencer” betyder ju att påverka/ha inflytande. Det är ju klart att vare sig det är en produkt, en tjänst eller en som i det här fallet rutig mage som visas upp så påverkas läsaren. Och det är ju poängen. En del påverkas positivt och en del negativt. Eftersom vi blir matade av kroppar som visas upp överallt är det svårt att värja sig men om man mår dåligt är det bäst att sluta utsätta sig i den mån det går (jag vet att det är nästintill omöjligt men ändå). Att barn påverkas och redan i förskoleåldern vet ”hur man ska se ut” och att ”smal är bra” och ”tjock är negativt” råder det inget tvivel om. Ätstörningar kryper neråt. Jag tycker Paula ser fantastisk ut och pressen hon som offentlig person eller influenser har på sig och sin kropp kan jag inte föreställa mig och avundas inte. Hon pressas ju också liksom. Det gör vi alla, pressar och pressas. Jag läser det här och vill ge både tjejen som kommenterade och Paula en stor kram. Vi gör vad vi vill med våra kroppar men gud vad mycket bättre det varit för oss alla om vi inte hade sådan intensiv kroppsfokus. Det är jag övertygad om. Men komplicerat är det.

 5. Agnes

  Bra att du mår bra å känner dig stark, de flesta försöker ju komma i form till bröllop. Det enda jag tycker känns osunt är att varenda dag ta kort på sin kropp i spegeln å sedan lägga upp.. ser inte syftet riktigt. Varken för din eller andras skull 🙂

 6. Hanna

  Jag brukar aldrig kommentera inlägg jag läser men måste säga att du är den som inspirerar mig mest på sociala medier! Du är hälsosam och grym i din träning. Du strålar och jag blir alltid glad när jag ser dina inlägg. Jag önskar att jag en dag ska bli lite mig som dig. En förebild som mamma och som person. Låt inte någon ta det ifrån dig!

 7. lina

  det är omöjligt och aldrig trigga någon och att du ens tar dig tiden och svara på denna typ av negativitet är för mig helt obegripligt. Ingen ansvarar över ngn annan, och folk borde ta mer ansvar för sin mentala hälsa än o förvänta sig att världen ska anpassa sig efter dem.
  fyfan för såna här svaga människor =)

 8. Sabina johnsson

  Man kan inte lägga över ett ansvar på en offentlig person. Den som väljer att ändra sitt liv gör EGNA beslut. Du ska verkligen inte ta åt dig. Du gör det som är bäst för dig och din familj.

 9. Louise

  Så tråkigt att du får de kommentarerna, varje person får ju ta ansvar för sig själv. Det är ingenting man skall lägga på dig bara för att du har en blogg.

  Jag tycker att det är så roligt att läsa om din träning just för att du fokuserar på att vara stark och inte de andra delarna. Blir så jäkla inspirerad och hoppas att du fortsätter både skriva och visa bilder!

 10. S

  Så länge inte barnen påverkas gör man som man vill. Tror alla inerst inne vet skillnaden på en ätstörning och att vara vältränad. Man får inga muskler av att sluta att äta.

 11. Hana

  Vi har alla våra inre spöken och problem vi kämpar med. Man kan inte lägga skulden på dig! Då kan man lika gärna sluta blogga helt. För något kommer alltid störa någon. Finns en massa som har svårt att få barn. Ska du sluta lägga upp bilder på dina för att det väcker andras ångest? Nee jag tycker bara det var en onödig kommentar du fick. Du ska absolut inte känna skuld. Jag blir bara motiverad av dig. Och har börjat rätta till min kost utan en massa onödiga dieter.

 12. Sofia

  Jag har inte läst igenom alla andra kommentarerna och antagligen (förhoppningsvis) har flera andra redan skrivit samma sak.
  Det är inte överhuvudtaget ditt fel! Man får inte ätstörningar av att kolla på en bild. Bilden kanske triggar någon men utan något underliggande problem får man inte ätstörningar av dina bilder. Och om man märker att man mår dåligt av den typen av bilder så är det ju ens eget ansvar att inte titta på dem.
  Jag tycker att det är fantastiskt med folk som uppmuntrar hälsa, vilket du gör! Det finns en anledning att bloggar med mycket bilder blir stora – vi behöver dem för att inspireras. Och jag tror vi är väldigt många som blir just inspirerande. Så jag håller inte med om de kommentarer som säger att du inte behöver visa bilder.
  Och de som skriver att du bara gått ner i vikt är ju också *****, Man går ner i vikt om man förbränner mer (tränar mycket). Att man går ner i vikt behöver inte betyda att man bantar, det kan ju vara ett resultat av att man lever hälsosamt, vilket är positivt. Det finns så många som lever ohälsosamt och som du hjälper med din blogg. Genom att peppa dem med det du gör. Om man själv väljer att inte läsa dina texter får man faktiskt skylla sig själv om man misstolkar budskapet.
  Att folk lever ohälsosamt är ett jättestort problem i samhället och vi måste våga prata om och jag tycker att du är grym som gör det!
  Jag har liksom du naturliga magmuskler, och bara för att det är något som många inte har så tar de sig friheten att kommentera det. Samma sak när man är smal. Jag är stolt över mina magmuskler samtidigt som jag har ångest för att jag ser manlig ut. Jag har slutat följa många konton med kurviga kroppar för det mår inte jag bra av. Men jag skriver ju knappast till dem och beskyller dem för MINA mentala problem. För det är vad de är. De har inte med dig att göra.
  Du främjar hälsa på ett sätt som jag tycker är inspirerande. Jag tycker att resan är peppande, vilket jag tror att många andra också gör. Vi läser din blogg för att din livsstil inspirerar oss. Inte för att vi vill se ut som du. Känner du att du vill göra skillnad för unga tjejer så engagera dig i frågor som rör dem. Fortsätt att sprida hälsa, samarbeta med organisationer som jobbar för förbättrad psykisk hälsa hos dagens unga eller något sånt, men ändra ABSOLUT INTE på den du är utan fortsätt att vara ärlig och äkta här. Det som är viktigt är att det finns ett mångfald i media, och du har din roll medan någon annan har en annan roll. Magar med rutor är lika viktiga som magar med valkar. Jag tycker att du är grym på det du gör och hoppas att du fortsätter dela med dig av din resa!

 13. Evelina

  Paula, gladiatorerna var väl alltid sekundärt. Du vill bli fit och smal igen. Man märker på basis av vad du gör och hur du gör att du är så mycket bekvämare I din kropp sen du blev tightare.
  Så sluta leka kroppsaktivist när du innerst inne fortfarande är sjuk. Tänk på de yngsta som läser. Du kan väl ta lite ansvar?

  1. Louise

   Åh, så skönt med någon som är tankeläsare och vet vad man egentligen vill. Min fråga är då, ska jag plugga eller fortsätta jobba? Jag velar en del men du verkar ju veta vad andra egentligen vill så, Vad vill jag egentligen!?

 14. Cecilia

  Tycker verkligen inte du hetsar till ätstörningar! Kan tycka att det var mer så förut, men det märks att du gjort en inre resa som strålar ut i bloggen, heja dig!

 15. O

  Paula- till att börja med vilar inget ansvar på dig!

  Jag har själv varit sjuk i anorexi, eller är ätande anorektiker kanske man ska säga. För precis som med vissa andra sjukdomar så tror jag att anorexi är något man får förhålla sig till resten av livet oavsett hur frisk man anses vara. Det finns triggers överallt och man måste själv som fd anorektiker ta reda på och undvika dessa.
  Jag kan också känna en första impuls att vilja gå ner på ohälsosam vikt igen när jag ser någon visa upp ett grymt resultat av träning eller kost. Biggest looser är min värsta trigger. MEN! Jag måste ta ansvar för att det är MINA hjärnspöken och en sjukdom som talar. Ingen annan kan skuldbeläggas för detta!! Kan jag inte det behöver jag söka hjälp. Jag unviker sådana konton och bilder. Har avföljt personer som inlett en vikt eller träningsresa just för att jag vet vad det gör med mina spöken.

  Paula- du får bara inte ta på dig skulden för detta. Det är inte rättvist! Stort lycka till med din satsning (som jag maa ovan inte följer). Hoppas att du tar hem hela skiten och fortsätt vara riktigt stolt över dig själv!!!

 16. jennie

  asså detta är det sjukaste jag läst.. vem fan bryr sig om du gör detta för att bli stark eller för att du vill gå ner i vikt?!?! det är ditt liv ingen annans och ingen har tvingat dessa människor att följa dig, ditt liv och dina val. skäms på er människor som ens tar av eran tid för att sitta och kommentera Paulas bilder negativt.. ta ansvar för er själva och sluta kolla hennes instagram/läsa hennes blogg om ni blir så himla provocerande. Hon är ju så jäkla grym och kolla hur långt hon kommit istället.. vilken inspiration skulle jag istället säga och vilken JÄKLA KROPP!! ??

  1. Maja S

   Word!

   ”Smidigt” för folk med div problem kring kropp o mat att kunna ”skylla” på nån annan att de inte orkar stå emot eller hur man nu ska uttrycka det

 17. Anonym

  Vi som följer din blogg vet om att du vill vinna Gladiatorena. För min egen del är det ett väldigt barnsligt program som riktar sig mest till barn med tanke på den cirkus som är med dessa gladiatorer som styr upp det hela. Jag slutade helt att titta på det då allt blivit så överdrivet löjligt. Jag är själv väldigt intresserad av träning osv. MEN….jag förstår hur kommentaren menas. Dessa magbilder som visas upp när man står framför en spegel etc….varför?! Vill man ha beröm? För sin egna del vet man säkert själv hur sin mage ser ut så visst triggar man genom att visa upp den. Jag har själv ett sk 6 pack mage men har aldrig stått så och fotograferat min egna mage. Just pga att det inte finns någon anledning + att det är töntigt. Att vara brun och ha magmuskler är inget att visa upp bara för att man vill prata om sin träning och kost. Måste man det så ser jag att det är just den personen istället som har problem med sin kropp.

  1. Anilorak

   Försökte formulera en kommentar men detta va spot on, TACK! Just detta med VAD har en platt/muskulös mage med resultat att göra? Som jag sett en annan kommentar, varför då inte ta kort på andra kroppsdelar med och visa upp? All eloge till dig som lyckats med detta, det e grymt, men håller med om att jag inte förstår en sån bild. Varför måste man ta kort på sin mage för att prata om träning och kost?

  2. Linda

   Är med dig helt. Alltid tränat, har väldigt synliga muskler men har aldrig haft ett behov av att ta bilder på t ex min mage och har definitivt aldrig haft en tanke på att visa upp min kropp med bilder på sociala medier.
   Har en historik av ätstörningar (i tonåren) så kanske är överkänslig men jag tycker att man måste vara otroligt lyhörd och försiktig i vad man vill förmedla till barn och tonåringar runtomkring sig. Min äldsta son pratar ofta om hur både killar och tjejer i hans klass mår dåligt och jämför sig med ”kända” personer på sociala medier/tv/film. Och att man som tonåring inte alltid kopplar olika sammanhang utan resonerar att en platt mage utan fett är en stark mage och det enda idealet att sträva efter. Även min son sa vid ett tillfälle (och då tränar han fotboll i 2 olika lag, cyklar överallt och är överlag väldigt aktiv och har en strak kropp) att han ville ha synligare magmuskler då många vänner/klasskompisar drömmer om detta.

  3. Linda

   Är med dig helt. Alltid tränat, har väldigt synliga muskler men har aldrig haft ett behov av att ta bilder på t ex min mage och har definitivt aldrig haft en tanke på att visa upp min kropp med bilder på sociala medier.
   Har en historik av ätstörningar (i tonåren) så kanske är överkänslig men jag tycker att man måste vara otroligt lyhörd och försiktig i vad man vill förmedla till barn och tonåringar runtomkring sig. Min äldsta son pratar ofta om hur både killar och tjejer i hans klass mår dåligt och jämför sig med ”kända” personer på sociala medier/tv/film och många i tonåren tror att bara för att man är smal/skinny med synliga rutor så är man stark. Och det är ju sorgligt att dom ska behöva tänka så för det är ju lång ifrån sanningen.
   När jag pratat med unga tjejer så försöker jag uppmuntra dom till träning men inte för ytliga skäl utan för att känslan av att vara stark (och riktigt strak blir man av ordentligt matintag) på riktig slår allt. Att styrka ej sitter i hur synliga dina magmuskler är.
   Känner många starka brudar som kör swimrun i över 5 timmar i sträck, som springer marathon och ändå är fräscha i benen efter, som lyfter tyngre än män på gymmet men ingen av dom har sixpack.

 18. Sofia

  Det är inte ditt ansvar. Du verkar ta väääl hand om dina barn trots din resa. Att leva hälsosamt ska aldrig någonsin betraktas som något fel och att äta rätt är inte så svårt som många vill tro, vare sig du har barn eller ett annorlunda arbete. Allt går om man vill och det handlar bara om inställning.

  Tycker du gjort ett galet bra jobb. Dessutom är du sjukt vacker, precis som du är!

 19. Frida

  Jag tycker du verkligen är grym! Trodde aldrig att jag skulle få en förebild som är flera år yngre än mig, men Gud vad inspirerande du är! Både du och Hugo! Så fina föräldrar samtidigt som ni lever era liv och hela tiden uppfyller de drömmar ni har. Älskar att gå in på era bloggar och instagram för jag blir alltid på så gott humör och pepp! Stor kram till dig!

 20. Michaela

  Så trött på att läsa folks Kommentarer..De skyller inte på dig men ska ÄNDÅ komma med ”förslag”och påpeka vad som är rätt/fel eller bra/dåligt!

  Snälla människor! Der finns så många blogg.se där ute. Varfö inte läsa något som passar dig bättre då? För mig är Paulas blogg perfekt! Måldriven mamma som är mer än mamma. En stark och driven tjej. Och om en snygg kropp kommer på köper när hon förösker nå ett mål, ja vad ska man göra? Jag tränar också och har inte i närheten av samma möjlighet att träna som Paula gör. Skyller jag henne för att min styrka och kondis är sämre än på länge? Haha nej. Hur går skulle det gå ihop liksom. Jag läser för att hon inspirerar. För att hon visar att det går att kombinera livet som mamma med sina intressen. Sen får alla göra det på sina nivåer. Hon bloggar inte för att göra varenda läsare till lags. Fatttar inte grejen med att klaga och klanka ner. Som hin själv skrev. Skrolla vidare. Det är inte sitt liv hon skriver om!!

  Heja Paula!!! Du är grym och en stor inspiration!! Kommer heja som fan på sig i Gladiatorerna!!

 21. Paulina

  Har aldrig kommenterat förut men vill låta dig veta att bakom detta hat ligger svartsjuka. Du klarar det många drömmer om men inte får till i praktiken, vare sig det är livspusslet, okunskap eller lathet som sätter knäppar i hjulet. . Jag tycker alltid att du förespråkat hälsa och inte alls någon hets. Folk är alldeles för lättkränkta. Sedan är det givetvis synd att vissa inte klarar av sociala medier och att det triggar fram psykiskt ohälsa och ätstörningar, men det har INGENTING med dig att göra. Då ska de inte vistas på sociala medier. Det är så lågt att skriva en sådan kommentar.. Så gör man bara inte!

 22. Sara

  Det är så hemskt att se att vuxna människor ska skriva sådana här saker… Har själv haft problem med ätstörningar i större delen av mitt liv men båda du och Annica Englund är stora inspirationskällor för mig som får mig att komma tillbaka till träningen och vilja fokusera på att bli stark istället för att träna och svälta mig. Det är svårt att ignorera kommentarer som du får men var stolt för den du är och det du åstadkommit under din resa. Du är stark, du är vacker och du är en fantastisk person. Fortsätt vara som du är!❤️??

 23. Therese

  Hur kan man lägga över denna skuld på dig? Det är en sjukdom, men inte ditt fel. Brukar aldrig kommentera men detta provocerar mig. Jag är väldigt smal och får känslan över att jag inte får vara stolt öppet över det. För så ser samhället ut. Fy mig om jag säger att min platta mage, mina smala ben eller slanka figur är fin i mina ögon. Jag är född så!! Du är ett föredöme Paula.

 24. mathilda

  det är ju ganska passande att gör din ”resa” nu, så nära bröllopet. att din kropp ändras till ”det bättre” visste du ju skulle hända. jag tror att för dig personligen handlar det nog mycket om utseende, speciellt nu. jag är glad om sina barn bara hör om styrka, men i framtiden är det nog viktigt att prata om utseende och kroppen på ett positivt sätt. jag blir inte triggad av träningsbilder in action, men magbilder i spegeln triggar mig. det är inte ditt ansvar men du talar om ditt intresse, vad har ditt intresse egentligen med en spegelbild med uppdragen tröja att göra? det handlade väl om din träningsresa mot att bli starkare?
  lycka till, du gör mycket bra.

 25. Theresa

  Alltså jag blir så enormt provocerad av detta.. Välkommen till internet 2018. Av alla bilder som kan provocera en och trigga en till ett ätstörningsbeteende så är det la inte Paulas bilder som är boven? Paulas bilder visar att ett person har jobbat hårt för att må bra och bli i bra form. Fy fan för att lägga över skulden på sin sjukdom på en person du inte ens känner. En person som är en bloggare! Som bloggar om sitt liv.. Inte en läkare som bloggar om hur man ska göra för att må bra, Vi snackar om en tjej som börjat blogga för att visa sitt liv, varken mer eller mindre. Man kan inte ge en person som bloggar om sin egen tillvaro så mycket makt att den kan påverka dig och göra dig sjuk. Om så är fallet så är inte ätstörningen ditt största problem. Sluta läsa bloggen då. Sluta titta på bilderna! Och kanske rent av vänja sig vid hur internet ser ut 2018… Nej för tusan, ta eget ansvar.

  Obs, supertråkigt att du är sjuk. Jag har själv haft anorexia när jag var yngre och jag blir lite ledsen och ganska mycket avundsjuk när jag ser Paulas bilder. Jag önskar jag också hade motivationen och tids/kropps/livs/whatever-möjligheterna som hon har. Jag önskar att jag såg ut som hon gör. Men nu är det inte så och jag kan inte lägga över den skulden på en tjej på nätet jag aldrig ens träffat! Det vore galet.

 26. e

  (Tror inte du kommer släppa igenom den här kommentaren men då har du iaf läst den)

  Jag får känslan och om det stämmer vet bara du, av att du fick så mycket elaka kommentarer om din kropp efter Maldiverna och att det påverkade dig negativt (verkligen inte konstigt) så att du kände att du ville förändra kroppen. Känns som att Gladiatorerna bara är ett svepskäl. Att vara stark handlar om att bygga muskelmassa och styrka. För att göra det behöver man inte gå på strikt kostschema och tappa massa fett som du har gjort. Särskilt inte om man inte ens åt onyttigt eller var stor från början. Att dina muskler blivit mer framträdande beror på största del till att du förlorat fettmassa och inte byggt mer muskelmassa. Sen hur fokus på att vara stark lirar med att ständigt lägga upp massa poserande kroppsbilder förstår jag inte? Okej om du vill visa massa övningar och hur stark du är men detta poserande. Vet att du har skrivit om tidigare ätstörningar och med sådana erfarenheter själv vet jag hur lätt det är att falla dit igen och att det är en hårfin linje mellan att vara sjuk och att ”bara” ha stenhård kontroll på träning och mat och kroppen. Vad är skillnaden?

  Man kan inte ansvara för att en annan människa blir sjuk nej, men man kan vara medveten och välja hur man vill framställa sina inlägg och vad man vill förmedla. Vad jag tycker är konstigt är att du skriver så många inlägg om hur man ska älska sig själv och sin kropp som man är men du förmedlar något helt annat med din diet och dina kroppsbilder. Jag har innan alltid känt
  Glädje när jag besökt din blogg, att den varit en frizon, en som stuckit ut från mängden från alla andra tjejer som är helt besatta av sina kroppar, sitt utseende, sin träning och sin mat. Nu känns det som du hamnat exakt där du med och då finns det inget som särskiljer längre. Tycker det är jättetråkigt men allra mest hoppas jag att du mår bra och att du vet själv varför du verkligen gör det här. Kram!

  1. Martina

   Håller med, man kan inte ansvara för ifall någon blir sjuk men med arbetet som influencer måste man väl ta sitt ansvar, tänka efter vad man vill förmedla i sina sociala kanaler. Jag vet inte men Gladiatorerna är ett skäl att bli rippad på, men alla som påverkas av det? Av att se på samhället idag förstår jag också fler än någonsin blir sjuka på vägen efter att sträva efter ett liv som ni influencer, modeller eller kardhasians klanen har, för att det målas upp som det ändå rätta. Vara framgångsrik, vara smal, rippad, Som du säger, Paula har dubbelmoral. Säger ena stunden ”alla duger som dom är” och gör sedan tvärtemot genom att gå på diet, träna som ett djur., kontrollera varje steg gällande kost och träning, förstår att det krävs om man ska ställa upp i Gladiatorerna, men alla svaga då? Samma visa med Annica Englund men hon insåg faktiskt att välmående går före sexpack när hon dieta, Jag är långt ifrån idealet, jag är 26 och tycker detta är sorligt, jag är stark i min kropp, tränar för välmående mer att visa upp sin kropp, som många gör idag. Men samhället idag handlar ju mer eller mindre om bilder och då påverkas människor varse sig man vill eller inte. Framförallt unga tjejer.Det kan låta fånigt men om du har haft ätstörningar förstår du att man lätt påverkas av hur andra ser ut, eftersom många anser ha några kilon extra är skamligt, om man pratar nedlåtande om sin kropp, skäms över hur man ser ut osv

   1. e

    Självklart har man ett ansvar om man är offentlig person som har makt att påverka. Det är extremt förenklande att säga ”scrolla förbi mina inlägg, sluta gå in på bloggen”. Ska alla människor som ngnsin haft ätstörningar eller har eller har skev kroppsuppfattning, ogillar sina kroppar osv leva med skygglappar? Det är typ varenda kvinna i landet då. Är väl enklare att alla som har kropps- och träningshets gör det i slutna kanaler med andra som vill se det isf? Hur svårt kan det vara? Det handlar om att göra medvetna genomtänkta val och analysera hur saker kan påverka andra negativt. Jag tränar också mycket och skulle kunna lägga upp kroppsbilder i mina sociala medier men jag ser noll poäng med det. Jag vet att det skadar. Och jag vet att min kropp blir inte bättre för att andra vet om det. Den är min och det räcker att jag gillar den. Jag postar extremt sällan om träning överhuvudtaget för jag vet att det triggar. Det är liksom ingen mänsklig rättighet att få visa upp sin kropp. Jag tycker det är synd att analysen är så låg hos många här inne, som inte kan hålla två tankar i huvudet
    Samtidigt. Som inte kan fatta att det inte handlar om att Paula inte får vara stolt över sin kropp eller inte gå på diet eller träna hur hon vill, utan att det är tråkigt att det har blivit sånt himla stort fokus på det också på den här bloggen. Jag vet liksom inte vilken blogg man ska läsa längre. Finns det ngn kvinna som bloggar som inte är besatt av kropp, träning, nyttig mat och utseende? Så oerhört sorgligt

 27. Therese

  Alltså jag blev så glad när jag såg just dessa bilder på din mage! Har själv fått två barn väldigt tätt så har mycket lös hud på magen och jag blev så inspirerad och peppad att dra igång med träningen när jag såg just dessa bilder! Du kan inte tänka på alla andra och göra exakt det som passar andra, finns alltid folk där ute som tycker annorlunda eller reagerar på något. Har tröttnat på att läsa otroligt många bloggar just p.ga många blivit så opersonliga, kan inte vara lätt att ha jobbet du har! Tack för att du delade med dig! ❤️❤️❤️

 28. Karolina

  Nej nej nej. Fortsätt med det du gör. Alltså du inspirerar mig till tusen! Jag har aldrig någonsin tyckt att träning är kul och inte heller orkat fortsätta träna i längre utsträckning.
  MEN!! Tack vare dig och Hugo har jag börjat i crossfit, och för första gången älskar jag att träna!! Jag gör det för att jag mår bra av det, för det är kul och jag vill orka springa och leka med mina barn!

  Tusen tack för all inspiration ??????

 29. Sara

  Fan vad trött jag blir asså… är du månadens hackkyckling lr.?! Du är grym , du är vacker, fantastisk mamma , sambo ja ALLT. Tycker du bara ska radera alla dåliga kommentarer… usch säger jag. Folk är så otroligt elaka. Hejja dej, tjejerna å din andra hälft. Har aldrig skådat en mer lojal å fin familj. Ha en fin sommar. Förresten vet du om clean drink kommer till NORA inom kort.?

 30. Linn

  För mig så är du en inspiration. Du är hälsosam och stark. Alla vi som följt dig länge har sett din resa mot den hälsosamma kropp du har idag. Du skriver sällan om mat hit och mat dit. Dina träningar visar bara hur otroligt målmedveten du är och du ska ha en stor eloge för det jobb du gjort/gör. Hur andra väljer att tolka dina bilder är inte ditt ansvar så länge du inte promotar ett ohälsosamt levnadssätt. Fortsätt inspirera och var den du är, du verkar vara en otroligt fin person ❤️

 31. Kathrine

  Jag brukar sällan kommentera. Men jag förstår att du blir ledsen, jag blev också berörd av hennes kommentar och för hur jobbigt hon och alla ätstörda personer har det i vårt samhälle.
  Men du kan inte anpassa dig efter alla med någon sjukdom, eller utan för den delen! Övervikt är faktiskt inte heller bra men det är mer accepterat! Jag tycker du är en stark förebild som visar att du är du och trivs med dig själv i alla former! Heja dig!

  1. A

   Svar till Kathrine: Mer accepterat med övervikt? Really? Vilken värld lever du i? I den värld jag lever i (som fet) är det mycket mer fördelaktigt att vara pinnsmal då vi ständigt matas med Information som säger till oss att smalhet och framgång/lycka/välmående hänger ihop. Spelar ingen roll om du är ett vandrande skelett, du värderas ändå högre än en tjockis. Tycker att antalet insjuknade i ätstörning varje år hintar lite om vilket håll en människa vanligtvis strävar. Det hat Paula får utstå för sin kropp (som givetvis inte heller är ok men det hör inte hit) är inte ens i närheten av det som kroppspositiva människor får stå ut med i sociala medier. Tipsar om den här artikeln som exempel på strukturell diskriminering av feta:
   https://www.svd.se/arbetsgivare-vill-inte-anstalla-overviktiga

   1. Hanna

    Övervikt accepterat???? Dummaste jag läst idag. Gå in i valfritt forum där övervikt diskuteras så ser du att 99/100 äcklas över en överviktig kropp och att det är det värsta som skulle kunna hända en.

 32. E

  Åh alltså ja, vad säger man, har man problem med att se det på bild hos någon annan bör man nog söka sig till en psykolog. För ett bättre självförtroende och få bukt med ätstörningen i grund och botten. Den gynnar inte den personen det gällde. Eller någon.
  Jag själv blir bara lite avis att jag just nu inte kan eller har den orken, men inte gräver jag ner mig, jag kämpar istället med min sjukdom jag har för att må bättre och sen kanske klara av gym på lättare nivå. Eller bara promenader och simning i början. Men å va jag egentligen skulle vilja kötta på gym sådär jag med, hade storlek 38 innan mina barn, nu vill jag inte säga vad de är….. men pga en sjukdom så ja.. jag klarar inte av de just nu. De får ta tid, men jag jämför mig inte med andra, de borde ingen göra. Det är inspirerande att se hur man gör. Och kul med tips på maten (ibland) skulle uppskatta det mer för där kan även jag förändra. 🙂

  Kram o trevlig sommar!

 33. Lisa

  Håller med dig Paula, du ska inte behöva ansvara för detta. Hade du förespråkat att leva på vatten och sparris och visat upp hur smal du blivit av det, ja då hade det varit en annan sak. Men nu förespråkar du en hälsosam livsstil. Det ska du inte behöva censurera bort liksom…

 34. Erica

  Paula du är grym! Ta inte emot det här hatet.. Du ska vara grymt stolt över dig själv och dina resultat som du jobbat så hårt för. Att folk lägger skulden i dina händer är för mig helt chockande. Du stävar efter att bli starkare. Vad är det som är osunt med det? Nej du Paula, fortsätt med det du gör för det gör du så jäkla bra!

 35. Jennifer

  förstår inte er som kommenterar att vi alla har ett ansvar att visa att vi duger som vi är, vad menar ni med det? Att man ska låta kroppen sköta sitt och sluta träna eller äta rätt och hoppas på de bästa? Du har ett fantastiskt driv och en grym kropp, du inspirerar mig verkligen till att få en starkare kropp. Jag hoppas att folk någon gång kan sluta vara så bittra över andras framgång och val av livsstil och istället uppmuntra till att folk ska våga pusha sig själva lite för att nå sina mål istället för att bara nöja sig..

 36. F

  Jag känner spontant du visst borde ta ansvar för vad du lägger upp. Vad e vitsen med dina magbilder? Vad vill du folk ska säga? Att tro att folk endast ska bli peppade av sådana bilder är lite skevt med tanke på hur världen ser ut just nu. Vi e många här som följer dig och kanske har gjort det länge och du har dina följare att tacka för din framgång. Så du har ett ansvar jäntemot dina följare. De flesta kommer inte bli inspirerade av dina magbilder utan få ångest istället. Som om det inte vore nog med all kropshets redan. Bara för man inte tycker du borde lägga upp magbilder betyder inte att man säger åt dig att sluta träna. Som många andra sagt så vore det inte lika triggade med träningsbilder än just magbilder.

  1. Kim

   Hon har sig själv att tacka för sin framgång. Att ha kunnat leverera bra material. Att folk fortsatt klicka sig in i hennes blogg och är intresserade av hennes liv är knappast på bekostnad av någon annan än henne själv och Hugo. Hur mycket klagomål tror ni hon orkar ta innan hon känner att det inte alls är värt att fortsätta? Hon är tillräcklig modig som från början vågar dela med sig av sitt liv och sina bilder då folk alltid tar sig rättigheten att lägga sig i.

 37. Jo

  Bra svar till en väldigt jobbig/svår kommentar, vill bara säga att jag älskar din resa och vill själv göra den en dag och har redan börjat så smått. För mig inspirerar du. Bra kämpat.

 38. Jenny

  jag blir förvånad över vad folk försöker skylla på sin omgivning. ”jag blev alkolist för att vi säljer alkohol på systembolaget”. jag får annorexia pga att du är smal -”förlåt ska jag gå.upp 10 kg så du blir frisk”.. dags att ta ansvar för sitt egna mående.

  Du är en stor förebild Paula, ditt svar är så genuint, ditt stora hjärta lyser igenom!

 39. Elsa

  Fattar inte varför ni klagar? Paula har en STARK och FRISK kropp. Blir man påverkad av nåt är det väl isåfall att man vill ta tag i sin träning och kost för att bli just STARK och FRISK? Det är inte skinn och ben ni ser, det är muskler. Så det enda hon skulle påverka är väl känslan att bygga muskler, och inte ”banta”? Detta är väl en blogg av en person som älskar träning, så uppenbarligen kommer hon dokumentera om det? Om man är lättpåverkad av innehållet, samt känner att det du läser påverkar dig negativt, då måste du vara snäll mot dig själv och avfölja. Följ, läs, titta på det som får dig att må bra istället. Hoppas ni inte tar detta på fel sätt, självklar menar jag väl. Men låt inte er själva sitta och må dåligt över er själva utan gör/se/läs vad som ger er god energi istället.

  Ursäkta mitt långa inlägg men Paula – jag vill bara säga att varje dag blir jag lika tagen av hur KLOK du är. Wow. Du har så fina värderingar, verkar vara en fantastisk (blivande) fru och jag hoppas verkligen att jag ens blir en hälften så bra mamma som du!

 40. Therese

  Det är väll inte konstigt att det provocerar , för mig personligen är det galet . Du går på diet rasat flera kilo på ganska kort tid. Dieten består av att du äter dina matlådor var du än är om du så är på spa i Falkenberg eller dagligen hemma med dina kids ! Vad säger dina barn när mamma alltid har annan mat när man har familjemiddag ? Varför inte bara träna och äta hälsosamt, räcker inte det ? Varför dra allt till sin spets. Du skriver att du gör det för att prestera bättre men jag vet faktiskt inte ,det känns som fokus har legat på att få fram magmuskler. Jag tycker det är tragiskt att andra jämför sig med dig , Det är skillnad när man kan träna på sin arbetstid dom flesta kan inte göra det , väldigt svårt att hinna med 6 pass utöver i livet när man jobbat 7-4. Du skrev även om att du haft bulimi och att du kände igen dig i vad Bianca pratade om i sitt sommarprat, har du även lyssnat på hennes podd när dom har en beteendevetare som pratat om ätstörningar att det är lätt att falla tillbaka om man börjar mixtra med för mycket träning och hård kost ? Jag har följt dig ett tag ,både blogg och instagram för att jag tycker du verkar klok och ha sunda värderingar och har båda fötterna på jorden. Men jag börjar tröttna, liksom som jag tröttnar på alla andra influenser . Vad är det för värld och liv som målas upp! Jag rycker det är skrämmande , jag är en mamma till två flickor Som är lika gamla som dina barn och en utav mina största önskningar är att sociala medier på något sätt gör det otillgängligt för dom så att dom slipper växa upp i en värld av lättklädda bilder på smala vältränade kroppar tips på dieter och sminkningar . Jag riktar inte bara detta mot dig utan alla profiler som har ett ansvar , det måste ske en förändring !

  1. Sandra

   Fast Therese jag haller inte riktigt med vad du sager / tonen har. ”Du går på diet rasat flera kilo på ganska kort tid. Dieten består av att du äter dina matlådor var du än är om du så är på spa i Falkenberg eller dagligen hemma med dina kids ! Vad säger dina barn när mamma alltid har annan mat när man har familjemiddag ? Varför inte bara träna och äta hälsosamt, räcker inte det ? Varför dra allt till sin spets. ” Kanske for att Paula vill satsa pa sig sjalv och bli sitt starkaste, halsosammaste sjalv? Nu ar jag sjalv absolut ingen fitnessperson och jag ater allt mojligt onyttigt nar jag kanner for det. Men det ar inget fel med att valja bort onyttigheter? Det ar inget fel att satsa pa halsa och fitness. Sjalv tror jag att bara for att det har varit sadan otrolig fokus lange nu pa ’perfekta’ kvinnokroppar (vilket ar fel) sa far kvinnor som Paula nu skit om dom valjer ett halsosamt liv. Av bilderna jag sett pa hennes matladar sa svalter hon ju inte direkt – det ar halsosam mat av bra portioner! Och det ar absolut inte ratt att manniskor som jobbar heltid pa kontor (eller var de nu jobbar) ska jamfora sig med Paula – for de lever inte samma liv och vardag. Men Paula utgar fran sin egen vardag och vad hon kan gora. Det ska hon val inte behova gomma eller ursakta sig for? Plus att jag tycker Paula malar upp en valdigt halsosam bild i hennes blogg. Offentliga personer borde kanske ta ett visst ansvar om bilden de malar up – men det tycker jag Paula gor jattebra. Hon delar med sig av dagar da allt gar bra – och dagar da allt gar at skogen och hon ar less. Plus att vi alla maste komma ihag att det ar ett val att klicka in sig pa en blogg – man maste inte.

 41. Linnéa

  För helvete! Jag lider också av ätstörningar men tycker inte alls att personer som du triggar. Jag ser bara en stark kvinna när jag kollar på dig. Visst har du säkert tappat några kilon men nä, förstår verkligen inte hur en människa kan uttala sig så för det. Hon påverkar ju dig säkert mer än vad du påverkar henne genom att säga en sån sak. Nej, fan vad irriterad jag blir! Och Paula, du är grym!! ??

 42. A

  Är man självsäker så bryr man sig inte om dina bilder där du drar upp tröjan och visar dina muskler. Varför du väljer att göra så är nog att du säker bekräftelse.

  Men det finns läsare som mår dåligt av att se
  Sådana bilder. Och som känd bloggare, ej känd bloggare, mamma, mormor, pappa, farfar etc så är det allas vår ansvar att man duger som man är. Man behöver inget sexpack som är idealet idag.
  Du förstärker idealet genom dess bilder.

  Resultaten av din träning kanske är mer uthållighet? Visa detta iställer. Du kansle gjorde 10 situps förut men nu 30. Vad var orsaken till din bulimi? Bland annat alla dessa bilder på halvnakna muskulösa smala tjejer?

  1. Bumbi

   Så du menar att man inte duger om man har sixpack? ”Allas vår ansvar att man duger som man är” men ändå gör Paula fel genom att visa hur hon ÄR endast för att hon råkar ha sixpack? Dubbelmoral??
   Paula, you go girl!! Ta ingen skit

 43. A

  Du kan inte jämföra Hugos bilder med dina. Varför? Jo för majoriteten av dina läsare är tjejer som identifierar skg med kvinnligs kroppar. Inte manliga.

  1. Jenny

   Fast vadå bara för att Paula är kvinna så ska det vara håll käften och sitt ner i båten fasoner. Medans hennes blivande man ska kunna lägga ut bilder på där han spänner kroppen och visar sina muskler och då blir det heja rop och glatt?
   Ska hon bara för att hon är kvinna inte kunna få vara stolt och visa sina framsteg?
   Klarar man inte av andras lyckas så ska man hålla sig borta från socialamedier.

   Att skylla sin egen ohälsa på någon annan är så extremt lågt.

 44. Mimi

  Hej Paula.
  Självklart dras människors liv in i det de läser, ser eller hör. Det spelar ingen roll ifall det är tidningar, bloggar, Hollywood filmer eller Youtube. Inte heller om det är metro eller Bbc. Det kommer alltid finnas människor som tar åt sig på ett osunt sätt, enbart för att folk är olika.
  Så ta inte allt för illa upp, även om det känns, det ligger inte på dig. Du har inte valt ett yrke som samspelar med alla tankebanor, inget yrke gör det heller.

 45. Anna

  Oj vad ledsen jag som läsare blir. Jag har följt din blogg sedan start och aldrig kommenterat men detta ligger mig så otroligt varmt om hjärtat.

  Jag har levt med bulimi de senaste 5åren men har också under lång tid kämpat med att må bättre och kämpa mot monstret i magen och konflikten bakom pannbenet. Ibland orkar jag, ibland inte. Men jag är en person som älskar att utmana mig själv, låta pulsen stiga och svetten pärla i pannan. Nu är det mest av allt mitt förhållande till mat som gör att jag delvis pendlar mycket i vikt men också ligger på ett lite högre energiintag än vad jag borde i och med hetsätningarna – viktuppgång och delvis gör att min energi kan vara fruktansvärt ojämn mellan dagarna.. Tyvärr är begränsningar, restriktioner och kostscheman triggande för mig just nu, men jag längtar tills den dagen jag kan arbeta med kosten för att påverka mitt mående och energi. För mig är det nämligen skillnad att arbeta med kosten för att bli frisk eller arbeta med kosten för att prestera och orka.
  Därav blir du för mig istället en stor inspiration. Att om det är som du säger; Du gör det för det är roligt att följa utvecklingen, se resultaten och jaga målet .För jag längtar tills jag själv kommer dit, tills den dagen då jag kan se över min konst och äta för att bli stark och för att få i mig schysst näring.. Jag ser fram emot den dagen jag kan börja använda kosten som ett bättre redskap för att experimentera med min energi och ork. När jag ser dig upplever jag en tjej som är där, som gått igenom samma sjukdom men som har hittat en väg att förhålla sig till sina hjärnspöken. En tjej som ger sin kropp tillräckligt med näring och energi för att orka och utvecklas på träningen. Jag upplever en tjej som har hittat ett forum där hon trivs, där hon vill utvecklas så mycket som möjligt för att bli så bra som hon bara kan. Jag upplever en tjej som berättar om hennes sjukdomstid, visar bilder på hur kroppen kan se ut med en sjukdom men också som frisk och hur mycket starkare den friska kroppen är. Våra kroppar och magar ser olika ut och jag är otroligt glad för att du visar upp din, visar att käkar man schysst, ger man sin kropp vad den vill ha och behöver så mår den bra och ser alldeles alldeles grym ut.

  Så jag vill egentligen säga tack för att just du delar med dig av din resa, på ett ärligt, humoristiskt och öppet vis. Det ger mig hopp att jag någon dag kommer kunna satsa helhjärtat på idrotten igen.
  Tack för att du kämpar för kroppen.

 46. Mie

  Fast vad är egentligen en förebild?
  Hur ska man som människa kunna agera förebild till alla? Vi alla i världen har olika mål i livet. Jag går just nu på själv på kostschema för att bygga upp kropppen, Paula inspirerar mig (förebild) med sin resa. Man kan inte vara alla tillags! Jag Kämpar dagligen för/med min bästa kompis igenom ätstörning men MITT liv får inte stanna upp för det. För enligt psykologerna blir jag en del i sjukdomen och då blir det ”medhjälp”.
  Ex:
  En läsare har kämpat med alkoholproblem ubder något år och läser en blogg där personen som skriver inlägget har varit ute och festat en kväll. Är man en dålig förebild då?

  Gogogo Paula!!! (Vill se fler magbilder i spegeln)

 47. Juli

  Asså jag blir så provocerad ?? vem orkar ens lägga en kommentar om att du lagt upp en bild på din mage??? Att folk orkar.. du gör vell Vafan du vill liksom. Tänk att folk ska kommentera bara för du är en influencer eller offentlig person. Jadu. Folk ?

 48. Sara

  Hejja dig Paula! Du är så jäkla cool och jag älskar att inspireras av dig vad gäller träning och kost! Jag försöker kämpa lika hårt som du mot en starkare kropp och jag uppskattar verkligen att du delar med dig av din resa, det är så kul. Och du sprider sån glädje och ger energi.
  Tycker inte du bär någon som helst ansvar mot andra, framför allt inte med tanke på att du faktist har en mycket hälsosam livsstil. Dem som upplever dina inlägg negativt bör välja att scrolla vidare alt avfölja!
  Fortsätt gärna dela din resa, mer muskler åt folket! ????

 49. A

  Jo det är faktist ditt ansvar att inte lägga upp massa bilder där du drar upp tröjan och vill visa dina muskler. Handlar din träning endast om hur din mage ser ut?

  Du har många läsare då blir det ickså ditt ansvar, jag har barn och mitt ansvar är art knte spegla mig framför spegeln och dra upp magen och ta kort eller prata om magnuskler framför mina barn. Mina, dina , våra barn sla knte behöva läsa bloggar där män/ kvinnor visar sina magmuskler. Det är ett ideal som
  Många mår dåligt av att se på.

  Tänk dig själv , Paula 17 år läser bloggar där magmuskler visas titt som tätt

  1. Ellie

   Jag ääälskar när såna typer av bilder läggs ut! Blir så inspirerad och peppad att förbättra mina egna resultat OCH jag blir genuint glad för paulas skull att hon kommer närmre sina mål! Och vad spelar de för roll om hennes mål med träningen är en sån mage? Go girl i så fall som Fått till den magen!! Jag tränar för utseendets skull och för att bli trygg i min kropp när jag visar upp den, en annan tränar för viktnedgång, någon för viktuppgång och alla har rätt att dela med sig av sin resa med bilder o text! #teampaula

  2. Ellie

   Jag ääälskar när såna typer av bilder läggs ut! Blir så inspirerad och peppad att förbättra mina egna resultat OCH jag blir genuint glad för paulas skull att hon kommer närmre sina mål! Och vad spelar de för roll om hennes mål med träningen är en sån mage? Go girl i så fall som Fått till den magen!! Jag tränar för utseendets skull och för att bli trygg i min kropp när jag visar upp den, en annan tränar för viktnedgång, någon för viktuppgång och alla har rätt att dela med sig av sin resa med bilder o text! #teampaula

 50. R

  Fast är man så pass känslig att genom läsning av en blogg leder till ätstörningar så kanske man ska hålla sig borta från sociala medier. Det är faktiskt ens eget ansvar.

 51. Annie

  Väldigt bra svar! Det är inte ditt ansvar, du skriver om ditt liv och att träna och vara hälsosam är en del av det.

 52. Vivvi

  Jag har levt i över 20 år med ätstörningar och jag måste få säga att för mig är det heeeelt tvärtom att läsa din blogg. Du inspirerar till ett hälsosamt och sunt liv med träning och sund kost men unnar dig ju även gottis ibland. För mig handlar ätstörningen om att jag mår dåligt och jag mår som bäst faktiskt när jag hittar balansen och ett sunt leverne. Träning för min egen skull och mat jag tycker om och som får mig att må bra och frisk. Jag hoppas att du, fina Paula kan se att vi också finns. Vi som haft det tufft men som inspireras av dig och ditt sprudlande sätt att vara och leva. Fortsätt som du gör! Du är vacker, stark och en fantastisk förebild för dina barn och dina läsare! Massa kramar /V ❤️

 53. Tiiiina

  Alltså helt seriöst! Du är fantastiskt imponerande med din träningvilja samt resultat samtidigt som ni roddar med barn och familj.

  Jag har bara 1 fråga! Ditt kostschema använder du dig av på grund av att du vill medverka i gladiatorerna. Detta kostschema genererar även till att du deffar. Måste man vara deffad för att få tävla i gladiatorerna? En deffning ger ju inte per automatik mera styrka eller bättre kondis.

  Hade varit sjukt spännande om du ville ge oss lite mera insyn i varför just deffningen var viktig inför uttagningen för gladiatorerna? Tacksam för svar!

  Åter igen! Fyfan vad du är helt galet duktig och jäklar vad du ser stark ut nu ??

 54. M

  Men herregud! Hade du varit man så hade man bara berömt dig och hejat.
  Stå upp för att du vill ha en stark och frisk kropp, det är egentligen det man bör visa sina barn om något!

 55. Marie

  Det jag inte riktigt förstår är varför man behöver dra upp tröjan för att visa magen? Vad är syftet med det? Du drar ju inte upp klädesplagg för att visa andra kroppsdelar som ben, armar, osv. Sen köper jag allt med träning, kost osv som du håller på med, men just att ”dra upp tröja grejen” för att visa magen det förstår jag inte. För mig känns det lite barnsligt, något som fjortonåring håller på med när de tar selfies, men jag kanske börjar bli gammal ☺

 56. Sandra

  Varför då lägga upp bilder på din mage jämt? Är det bara för gladiatorerna verkligen? Jättekul å följa din framgång inom träningen. Du motsäger dig själv när du lägger upp sånt jämt.

  1. Jenny

   Hon måste väll få vara stolt över sina resultet? Att få synliga magmuskler är bland det svåraste man kan få. Kanske inte din grej att följa fitnessintresserade människor?

  2. Sabina

   Hade jag haft en sån mage efter 2 barn så hade jag fan inte lagt ut bild på något annat än min snygga jävla mage ! Det hade även Du gjort ! Sluta hata hela tiden ! Varför hon lägger ut vad hon lägger ut eller vad fan hon än gör bestämmer väl ändå hon själv! Sluta läs hennes blogg om det stör dig . Seriöst ni människor är ju för fan helt sjuka i huvudet! Är det så svårt att bara tycka att hon är jävligt cool och har gjort ett jävligt bra jobb. Titta på hennes magmuskler hur kan man ens hata? Hahaha jag önskar att jag hade den orken Och viljan men nej här latar man sig istället och hittar massa ursäkter. Bra jobbat Paula fyfan va bra jobbat av dig ! Stark mamma och stark kvinna precis som det ska vara.

 57. Frida

  Jag tänkte faktiskt tanken när jag läste just det inlägget om din mage. Finns inget mer irriterande än när smala människor med knappt någon mage ska försöka visa att dom inte heller är perfekta. Inget fel i att vilja träna, vara smal osv. Men klämma/dra i ”daller” som inte existerar är bara löjligt.

 58. Amanda

  Men herregud…folk får väl ta avstånd från sånt som dem inte kan läsa. Du är verkligen inte ansvarig för varken henne eller någon annan. Jag har lika starkt intresse som dig för träningen och hälsan generellt. Du är fantastisk och din blogg likaså. Kram.

 59. Frida

  Varför skriver man så för?! ”Skyller inte på dig”, men att ge Paula skuldkänslor skulle vara befogat?

 60. Ebba

  Jag har haft anorexia (tonåring) och bulimi (ung vuxen, är 22) och när jag känner mig extra lättpåverkad så scrollar jag bara ner från ett inlägg som handlar om mat. Man måste lära sig att älska sig själv och sin kropp och det här ansvaret kan man inte lägga på någon annan (tex att du triggar). Man har ett eget ansvar och mår man så himla dåligt då är det bra att be om hjälp. Kram till alla som kämpar/kämpat❤️

 61. Tina

  Jag tycker inte de är ditt ansvar! Du Paula, kan inte tillgodo se ALLA dina läsares inte
  de sen, triggers och andra problem som vi har. Du skriver om DITT liv och de kan vi som läsare välja att läsa eller inte. Ej ditt ansvar tycker inte jag ♡

 62. Anna

  Vad har gladiatorerna att göra med att man måste visa upp sin kropp i morgonspegeln? Alltså vad är syftet? Bekräftelsen? För det är ju bekräftelsen och alla ytligheter som satt galler i mångas hjärnor pga bla sociala medier. Och om det är något man vill förändra, få samhället att må bättre. Så är det allas ansvar, alla kan göra något. Även om hon kanske kunde lagt upp sin text lite annorlunda då du inte är den enda som publicerat sådana bilder.

 63. Sussi

  Vi väljer själva va vi läser och ser på, så då gäller de eget ansvar. Jag har själva haft anorexi vart på olika behandlingar för att få hjälp. Idag har ja lärt mig att acceptera mig själv och att vi alla är olika men lika mycket värda ändå. Och jag bara älskar min lilla degmagen som ja fick av min älskade son. Så Paula fortsätt med de du gör och de du älskar. Och lycka till med att vinna

 64. Claudia

  Fast du lägger upp träning träning å träning inte som du bara helt plötsligt har en annan kroppsform? Man har ju sätt att det har tagit tid…

 65. Anette

  Jag kan förstå att du reagerar MEN jag tycker ärligt talat att det är riktigt fult att lägga över sin egna problematik på andra människor. Har man en ätstörning då får man baske mig hålla sig undan såna här bloggar!!!

 66. Milla

  Vet du vad Paula! Sånt här gör mig skogstokig! Du är så.jävla.grym (!) just för att du klarar att balansera jobb, träning, familj och kost som du gör, och som du säger kan inte (eller ska heller för den delen) du ta ansvar över andra människor. När ska folk börja ta ansvar för sig själva och sina egna handlingar? Sluta läsa/följa och ta tag i situationen istället för att dra ned någon annan!! Stor, stor guldstjärna på att ni pratar om styrka och inte vikt med tjejerna ⭐️ Ser fram emot att se dig vinna gladiatorerna ?

 67. A

  Jag håller med läsaren. Jag får ångest av dina inlägg och borde inte läsa din blogg. Hade blivit mer inspirerad ex om du la upp din träning än bilder på din mage. Eller stt du nu lan göra si o så
  Många armhävningar än innan.

  Tänker att du själv är 17, läser paulas blogg och samtidigt jar bulimi. Anledningen till ätstörningar är
  Bland annat allt ideal där ute , smal, muskulös, prexis de bilder du lägger upp.

  1. N

   Håller med!resultat i träning hade gett mer. Typ ” nu orkar jag 20 min rodd ” osv. Jag mådde inte bra av det fotot, det är mitt ansvar och inte Paulas, men tror resultat hade varit bättre då många unga läser här.

 68. Jess

  Hej Paula
  Det är så klart jättetråkigt att hon känner så, men det är som sagt inte ditt ansvar.
  Jag tycker du har en sund inställning till din kropp.
  Jag har följt dig sedan start och tycker att du har varit väldigt rak och ärlig med både hur du ser ut och att ditt mål inte är att bli smal, utan stark!
  Jag har lite trivsel kilon som jag skulle vilja bli av med, när jag ser din kropp så kan jag bli avundsjuk (inte svartsjuk), fast blir taggad att ta tag i det (vilket jag har gjort nu, tack vare dig).
  Vi kan inte jämföra oss med alla andra hela tiden, vi har olika förutsättningar både i kropp, tid och pengar. Man får försöka göra det bästa utav det man har. Jag menar inte att kritisera mamman som skrev till dig nu. Jag menar att det kan aldrig vara någon annans ansvar för sina egna handlingar. Men jag tycker att du verkar vara väldigt ödmjuk och fin tjej som tar åt dig. Jag tycker ditt förslag var bra, då får man hoppa över att läsa dem inläggen som handlar om träning eller mat. Jag tänker lusläsa dem, och tänka, kan Paula så kan jag. Kram på dig

 69. Rebecka

  Herregud vad fjantiga vissa är. Hur påverkad kan man bli av en person man inte känner irl? Att lägga över ansvaret på dig är helt otroligt. Ta inte åt dig, visa din resa! Peace

 70. Tova

  Ja snälla alla som tar illa vid eller blir triggade av andras personers utseende etc, sluta följ de personerna eller stäng ner alla sociala kanaler. Om ni bli triggade av en person som lägger ut träning/kost/resultat så kanske ni inte ska följa dem som gör det.

 71. Mikaela

  Angående din träning, är galet imponerad. Du har inte lust att dela med dig lite av vad du gör för typ av träning?
  Kanske även förklarar hur mycket du faktiskt äter under en dag? För den kroppen får man verkligen inte av att svälta sig!
  Kram

 72. A

  Fortsätt precis som du gör!! Hemskt att ngn mår så dåligt, men ja, du kan såklart inte ansvara för det. Du är en inspiration helt klart. Har två små barn & din resa taggar mig helt klart till det bättre 🙂 Tack för det!

 73. Therese

  Jag har avföljt dig, till och från, för att jag i perioder är mer känslig för hjärnspöken & då också mer känslig för yttre påverkan. Jag tycker det är synd, för jag gillar verkligen sitt flöde! Men jag får också ta ansvar för mitt eget mående. Dock vet jag också att alla inte bara kan sluta följa dig eller scrolla förbi, ibland är det inte så lätt. Det är en svår fråga!

 74. Linn

  Personen skriver själv att hon varit sjuk i anorexia innan så man kan ju fråga sig om hon verkligen blivit frisk när hon blir triggad av en blogg till den grad att hon faller tillbaka till att inte äta alls?. Hoppas hon får hjälp och kan komma tillbaka till ett friskt liv utan ätstörningar. MEN! Det är hennes resa. Och den har inget att göra med din!! Fortsätt kämpa och gör det du tycker ör kul och må bra av. Det är det som inspirerar och får dina trogna följare att fortsätta läsa ?

 75. Sigrid

  Håller helt med dig Paula! Tycker absolut att influensers etc ska vara försiktiga med vad de publicerar. Tex var det helt idiotiskt av Kim K att göra en annons för hungernedsättande klubbor. Men du gör faktiskt inget annat än att dela med dig av ditt liv och din livsstil som faktiskt är hälsosam. Folk som hon som skrev kommentaren borde inse sina triggers och inte läsa sånt de vet att de inte mår bra av. För som du sa är det inte ditt ansvar att ta hand om andra

 76. A

  Bra skrivet Paula! Det ligger inte på ditt ansvar!! Det jag ser är ett SUNT förhållningssätt till kost och träning och det ska man kunna skriva fritt om! En av anledningarna till att jag läser din och Hugos blogg är just detta. Alla har ett val och kan scrolla vidare om de tolkar det på något annat vis. Du är grym och fortsätt som du gör!! ?????

 77. Malin

  Tycker inte du ska ta åt dig. När jag ser förändringen med dig efter allt hårt arbete tänker jag bara wow. Kan hon, kan jag. Jag blir inspirerad! Vad man än gör som bloggare får man ”skit”. Är trött på att man inte får göra som man själv vill utan att kritiseras för allt. Du är grym!

 78. R

  Inget du kan ta ansvar för. Absolut inte. Kroppar ser man förfan överallt ute på gatorna, reklam och så fort du går in på nätet. De nog folk kan störa sig på är att du har pengar och tid som du kan lägga på träning haha. Men de ju förfan nått du har kämpat dig fram och samtidgt med lite tur som träffade hugo. Det var just dit öde. Vi har ett annat. Man får vara glad för de man får och inte får.

 79. Klara

  Men snälla, vemsomhelst som kan läsa mellan raderna (och även på raderna) ser att hon skyller sin anorexi på dig. Det är det absolut dummaste jag hört. Du är grym, du som enskild individ hetsar inte till ätstörning, du lever ditt liv och berättar inte för någon annan hur de ska leva. Du är en inspiration och inte ett facit. Det du gjort är att börja äta regelbundet och att träna, absolut inte slutat äta. Du har absolut inte gjort något fel! Du är grym! Jag har kommit så långt i min bulimi att jag vet vad som fungerar för mig, därför kan jag gå in på bloggar där bloggaren skriver om träning och kost eftersom jag vet vad som fungerar för mig. Du har aldrig skrivit att människor ska vara eller göra på ett visst sätt, du har berättat hur du gör och hur du lever ditt liv. Många följer dig och finner dig inspirerande, av hur du prooriterar dina nära, av din stilkänsla, av hur godhjärtad du verkar osv. Personen som skrev till dig ska ju söka hjälp pga ohälsa, inte beskylla och hoppa på dig. Då borde hon ju även må dåligt över att se andra personer i vardagen. Förlåt för hoppigt och rörigt inlägg, blev så upprörd. Lycka till med allt och försök vara så glad och lycklig som du förtjänar att vara, även fast du såklart måste få vara ledsen ibland.

 80. Elin J

  Håller med dig om det du skriver. Man blir ledsen av att göra hur personen mår, men det är absolut inte ditt fel.

  Jag kan ha förståelsen för att man eventuellt triggas igång om man har en bakgrund med ätstörningar. Men då anser jag ändå att man har ett ansvar att söka hjälp samt att försöka undvika sådant som triggar igång problematiken. Personen bör nog ta en paus från att läsa din blogg samt söka professionell hjälp om behovet finns.

 81. Ida

  Bra skrivet! Alla triggas av olika saker. Vi lever olika liv. Bara för att man är bloggare ska man inte ta allas kamp.

 82. Nathalie

  Alla har ansvar över sitt eget liv och sina egna val. Det må låta hårt, men man kan inte göra alla nöjda. Jag tycker det är väldigt fult av personen att lägga skuld på dig. Anorexi är en sjukdom (har själv varit drabbad) men det är fortfarande ingen annans fel, man måste ta ansvar och ta hjälp om man inte klarar det själv! Man kommer ALDRIG bli frisk om man ständigt ska skylla på samhället!

 83. Nanne

  Klart du KAN ta ansvar! Jag tror det handlar om att du inte VILL ta ansvar och det är sorgligt och ditt svar är inte annat än arrogant och förvånar mig. Såg dig dom en hyfsat ödmjuk person tidigare, vänlig och med fötterna på jorden men detta svaret känns bara : nä, gör om och gör rätt! Släpp på prestigen och erkänn istället att du inte vill agera förebild.

  1. Klara

   Men hon ska inte behöva ta ansvar för någon annans anorexi. Och vad är det som gör henne till en dålig förebild? Hon satsar på träning och äter utifrån ett kostschema, det finns inte något i det som gör henne till en dålig förebild. Paula är inte ansvarig för någons ätstörning!

   1. A

    Om jag speglar mig framför spegeln, tar kort
    Och ex mina barn som är 12-13 gör samma sak. Vems ansvar är det då! Mitt.

    Om en känd bloggare gör detsamma och många inga tjeker mår dåligt eftersom det redan förstärker idealet . Dä är det hennes ansvar.

    Om man ocksä sjölc haft en ätstörning som bland annat beror på
    Idealet så borde man tänka en extra
    Gång

    1. Sofia

     Hade Paula skrivit om sin anorexi och om hur stolt hon var över att inte äta, DÅ hade det varit samma sak. Detta är inte samma sak.
     Om man väljer att göra precis som Paula – äta nyttigt och träna mycket – är jag säker på att man kommer att må MYCKET BÄTTRE.

    2. Mallan

     Om du tränar o äter bra o nyttig mat o dina barn tar efter dig o äter nyttigt o tränar då är det väl inget fel i det. Om du bantar o aldrig äter o måste träna såfort du ätit en bit mat o för över ett osunt beteende på barnen så är det dåligt men de har ju bara ett sunt levnadssätt att ta efter nu. Samma sak med alla som läser bloggen, ta efter ett sunt beteende o gör som hon gör isf för att börja svälta sig sj för att man ser hur någon är vältränad.

    3. Mallan

     Om du tränar o äter bra o nyttig mat o dina barn tar efter dig o äter nyttigt o tränar då är det väl inget fel i det. Om du bantar o aldrig äter o måste träna såfort du ätit en bit mat o för över ett osunt beteende på barnen så är det dåligt men de har ju bara ett sunt levnadssätt att ta efter nu. Samma sak med alla som läser bloggen, ta efter ett sunt beteende o gör som hon gör isf för att börja svälta sig sj för att man ser hur någon är vältränad.

  2. Kajsa

   Enligt mig är den här kommentaren väldigt konstig.. Hur ska Paula ta ansvar för hur en läsare väljer att göra med sin kost? Hela hennes fantastiska blogg handlar ju om hennes liv, läser man om någon annans liv så antar jag att man kan skilja på vad som är Paulas vardag och sin egen?

   Dessutom att skriva att hon ska erkänna att hon inte vill agera förebild.. förebild för vem? Alla människor som går in på hennes sociala kanaler? Återigen, både du och jag samt alla andra som skriver här läser Paulas blogg självmant, för mig är hon en förebild i väldigt många lägen men inte alla. För någon annan är hon säkert också en förebild i många lägen men kanske helt andra än vad som är för mig.

   Ingen människa kan vara förebild för alla samtidigt..

   Som sagt, jättekonstig kommentar…

  3. Mie

   Fast vad är egentligen en förebild?
   Hur ska man som människa kunna agera förebild till alla? Vi alla i världen har olika mål i livet. Jag går just nu på själv på kostschema för att bygga upp kropppen, Paula inspirerar mig (förebild) med sin resa. Man kan inte vara alla tillags! Jag Kämpar dagligen för/med min bästa kompis igenom ätstörning men MITT liv får inte stanna upp för det. För enligt psykologerna blir jag en del i sjukdomen och då blir det ”medhjälp”.
   Ex:
   En läsare har kämpat med alkoholproblem ubder något år och läser en blogg där personen som skriver inlägget har varit ute och festat en kväll. Är man en dålig förebild då?

  4. Sabina

   Agera förebild? För vem? Dom enda människorna hon ska agera förebild är hennes barn Å inte fan för massa vuxna människor som sitter och läser hennes blogg. Hennes blogg handlar om hennes livsstil. Varför i helvete ska hon känna ansvar för andra ? Skärp er fan. Vilka är Vi som ska sitta och kräva ngt av henne? Läs hennes blogg och var tyst och är du missnöjd ja då får du gå och läsa Aftonbladet eller ngt.

 84. Veronica

  Jag förstår att du blir ledsen av sådana kommentarer. Tycker att inlägget är riktigt bra, och det är grymt roligt att följa din resa! Blir snarare mer peppad än triggad men det är nog olika för alla. Heja heja dig! Kram

 85. Michaela

  Läst din blogg sen du startade den och du var ”P”. Du ska INTE känna ansvar för detta. Hade du skrivit att du bara drack vatten och åt broccoli för du ville bli smal: Absolut, kanske triggar någon. Men när en tvåbarnsmamma som tränar, äter sunt och ser allmänt lycklig ut så förstår jag inte varför någon kan bli ledsen? Folk får väl hålla sig borta från sociala medier och söka hjälp, det är ju sjukt hur man kan skylla ALLT på andra personer?

  Ta inte åt dig. Jag HEJAR på dig och kommer följa hela resan vidare! You go girl – you are AMAZING!

 86. Nina

  Kan förstå att det kan vara såhär när man har haft en ätstörning men jag tycker att den kommentaren är så sjukt orättvis mot dig. Du ska ju inte behöva censurera till blogg pga detta. Jag tycker du är grym och tycker att du är ännu grymmare just pga att din resa verkar vara så sjukt hälsosam och faktiskt tycker jag inte att du skriver om det på ett sätt som triggar. Jag har själv haft ortorexi och det var rent ut sagt ett helvete. Jag kunde träna på nätterna, jag undvek tillställningar med vänner för jag visste att där skulle vara massa ”ohälsosamt” osv. Så jag KAN förstå den som skrev men jag tycker absolut INTE att du ska ta åt dig eller liknande. Och snälla fortsätt exakt som du gör, älskar din blogg och din livsstil 🙂

 87. Jonna

  Har följt din blogg slaviskt sen du startade den. Min egen uppfattning kring detta är att om man är väldigt känslig som person, eller har problem med exempelvis mat, så får man själv känna att det kanske inte är ultimat att följa en blogg där träning/specialkost är en naturlig del…

  1. Linnea

   Jag håller med dig. Ska Paula sluta lägga upp bilder? Även om Paula skippar magbilder och bikinibilder så syns det ju även vid helklädda bilder att kroppsformen ändrats av all träning.
   Och jag har även svårt att förstå varför man skriver den kommentaren om att man slungats tillbaka i anorexin. Vad vill hon att Paula ska göra med den informationen? Och hur hjälper det kommentatorn att lägga ansvaret på Paula?

 88. Anna

  Jag har följt dig ända sen du var gravid med Molly och måste säga att jag tycker du är grym!! Att du hinner och orkar träna samt utmana dig själv med ett strikt kostschema är inte dåligt när ni har två barn hemma. Kör ditt race och vill slutligen säga att det strålar om dig.

stats