Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Dinner

Ännu ett recept ur ”Linas matkasse för två”. Denna torsdagskväll käkar vi Krispig torskrygg med citronrisotto och vitlökstekt broccoli.

För 2 portioner behöver du:

Bladspenat
1 broccoli
1 citron
Persilja
Risottoris
Riven västerbottenost
Schalottenlök
Torskrygg
Flytande honung
Kycklingbuljong
Olivolja
Salt
Ströbröd
Svartpeppar
Vetemjöl
Vitlöksklyftor
Vitvinsvinäger
Ägg

1. Sätt på ugnen på 150 grader.

2. Koka upp 5 dl vatten med två tsk vitvinsvinäger och 1 tärning kycklingbuljong. Ställ åt sidan.

3. Finhacka 1 schalottenlök och 1 vitlöksklyfta. Fräs all lök och 1 och 1,5 dl risottoris i lite olivolja i en rymlig kastrull.

4. Späd riset med buljong, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller tills att riset känns mjukt.

5. Vispa upp 1 ägg i en tallrik, häll vetemjöl på en annan tallrik och ströbröd på en tredje. Krydda ca 300 gram torskrygg med salt och peppar. Vänd fisken i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd.

6. Stek torsken frasig i olivolja. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen i 10 till 12 minuter.

7. Skär broccolin på längden i tunna skivor. Stek broccoli och två pressade vitlöksklyftor i en stekpanna med olivolja i 2-3 minuter. Tillsätt salt och peppar.

8. Finriv det yttersta skalet från 1 citron. Blanda ner citronskal, en halv persiljeask och ca 75 g riven västerbottenost i risotton.

Klaaaart!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linnéa

    älskar din blogg, och detta passar inte till inlägget men vart har du färgat ditt hår? eller vet du vilket märke dom färgar med och nummer? har färgat mitt hår åt ditt håll men din färg är underbar. DU blir så snygg idet KRAM.

stats