Torsdag morgon och jag längtar som vanlig ordning till helg och sovmorgon. Våra grannar har en skön deal på helgerna. På lördagsmorgnar är det hennes tur att stiga upp när Adrian vaknar för att ge pappan en sovdag. På söndagar är det hans tur att gå upp med Adde för att ge Annika en sovmorgon i veckan. Hur fiffigt lät inte det? Det ska jag lätt föreslå sen när Skorpan finns.
Idag har vi workshop på jobbet. Workshopen är mellan kl 10 och två så det blir svårt för mig att blogga under dom timmarna men något inlägg ska jag försöka snickra ihop åt er. Annars går dagens feting diss till tröjor som sticks!!! Jag drog på mig en kofta lite hastigt imorse och den bara kliar och kliar på hela överkroppen. Jag ska bränna upp den när jag kommer hem…
Mina tankar går kring dagis just nu. Tänkte be er om lite hjälp samt skriva vad jag känner är viktigt på ett daghem. Alla som jag har pratat med har rekommenderat att man ställer sig i dagiskö så fort bebisen är född. Ens barn ska ju ändå tillbringa mycket tid på ett dagis och då tycker jag att det är viktigt att det känns tryggt och säkert för barnet, mig och Hugo.
Du var bara en liten kula för inte så länge sedan
Jag arbetar på förskola, fick min Leo januari och jag letar i förstahand efter EN sak; SMÅ BARNGRUPPER!
Idag är det inte ovanligt att man trycker in 16-18 småbarn på tre pedagoger = KAOS!
Personalen stångar sig blodiga, barnen hinns inte med och det blir ingen bra verksamhet.
Kolla runt på olika förskolors hemsidor, kontakta förskolechefen och boka ett besök. Skriv ner alla era frågor, t ex sover barnen inne/ute, lagas maten på förskolan, vilken pedagogik bedriver de, hur många barn per pedagog (max fem är lyx). Kolla på utemiljön, hur ofta är de ute i närmiljön etc. Jag har två barn och trots att jag själv är förskollärare ställde jag tusen frågor till olika förskolor. Be om att få komma dagtid så att ni kan träffa pedagogerna och se hur de faktiskt arbetar. Det är verkligen viktigt att det klickar med personalen, att ni känner er trygga med att lämna er skatt till just den personalen!
Vi bor i Midsommarkransen och satte Astrid i kö när hon var 3 månader – hon fick plats tillslut på vårt förstahandsval nu i Januari, 21 månader gammal då. Hägerstenområdet är fullproppat med ungar så ställ er i kö så fort som möjligt.
Åh herregud – DAGIS säger till och med min lilla tjej, ingen fröken blir sur för det.
Eftersom ni bor i Älvsjö-området kan jag verkligen tipsa om förskolan Vi som växer AB som ligger i Örby, alla mina tre barn har gått där och jag är helnöjd sedan 17 år tillbaka! Ett tips kan vara att verkligen ställa sig i kö snabbt för efterfrågan på platser är stor!
Lycka till med erat dagisval! 🙂
Kram Maria
Mitt namn är nathalie björklund och jag fyller 18 år om några månader! Jag lever i stort sätt som en vanlig tonåring, med en underbar pojkvän som betyder väldigt mycket!
I min blogg kommer man finna allt från tankar, tips, skönhetstips och en hel del andra saker!
Ibland djupa inlägg, ibland väldigt ytliga. Jag har 16 riktiga syskon och har varit med i en del tidningar, då min familj är en utav sveriges största.
Jag hoppas att ni väljer att följa mig, skulle bli sjukt glad! (jag har även startat en youtube-kanal som jag kommer att videoblogga ifrån) så där kommer skönhetstips, sminkvvideosar, och en hel del andra saker dyka upp när jag väl kommit igång med den!
Ps: har en tävlingen just nu där du bara ska skriva att du är med så är du med i utlottningen, tävlingen avslutas på söndag! DIREKTLÄNK TILL TÄVLINGEN: http://www.nattstad.se/nathaliebjorklund?id=7430451
MIN BLOGG: http://nattstad.se/nathaliebjorklund
MIN BLOGG: http://nattstad.se/nathaliebjorklund
😀 😀 😀 😀
Jag bor i Täby och fick tvillingpojkar 2010.
På BVC sa dom att jag skulle ställa dom i kö direkt.
Det gjorde jag också.
Av dom 2 första valen jag gjorde,fick jag inte den dagisplats till pojkarna trots att jag ställde mig i kö så tidigt.
Utan en ganska så lång bit bort från vårat hem.
I samma väva blev jag av med jobbet,så jag bestämde mig för att stanna hemma ett år till och ta ut vårdnadsbidrag.
Efter att sett mig omkring en hel del under mina vagnpromenader,beslutade jag mig för att välja dagmamma istället för dagis.
Av det som jag sett här som jag bor,är dagmammorna mycket mer ute, hittar på mer saker med barnen och framför allt är dom i mindre grupper.
Och sällan sjuka,enligt dom jag pratat med.
Nu vill jag inte säga att dagis är fel,Har själv både gått hos dagmamma och på dagis.
Men för oss känns dagmamma bättre
Så mitt tips är att ställ dig i kö i tid,se dig omkring på dessa dagis som ligger nära er,gå in och titta o prata med dom…
smart att du tog upp det, hade inte funderat alls kring det där innan 🙂
I göteborg kan man tidigast ställa sig i kö när barnet är 6 månader. Vi valde familjedaghem (dagmamma) till våran dotter då vi själva båda har gått hos dagmammor och känner oss mest bekväma med det. Dessutom är det min gamla dagmamma som jag gick hos, vilket gjorde det till ett ännu bättre och lättare val.
Jag tycker att förskolor är alldeles för stökiga och ville inte ha min dotter i en sådan miljö. Hon trivs superbra och vi kunde inte vara med nöjda!
Vi får sovmorgon varannan dag! Och går upp och ger mat varannan gång på nätterna också. En fördel att ha en man som jobbar kväll vissa dagar!=)
Haha va tvungen att läsa kommentarerna bara för att se hur många som skulle säga ”det heter faktiskt föörskolaa!” Kära nån jag har aldrig stig så nära att bli nedslagen som när jag råkade säga dagis och dagisfröken en gång.
Vi kör så här hemma 🙂 Lördag får gubben sovmorgon, söndag får jag sova hur länge jag vill 🙂
På veckorna turas vi om att gå upp på nätterna för vi går ändå upp samma tid på morgonen 🙂
Från Ankpung, bloggar om skyddad identitet, att förlora sina föräldrar och samtidigt vara mamma åt en liten son
Det heter förskola. Dagis försvann för länge sedan. Förskolan har en läroplan och bedriver utbildning. Jag jobbar själv på förskola och väntar min första som kommer i augusti. Se till att besöka alla förskolor som verkar intressanta, man kan även ofta kolla på internet hur pass bra betyg förskolan har, de flesta kommuner skickar ut nki-undersökningar där föräldrarna får betygsätta verksamheten. Går att hitta på tex stockholms stads hemsida. Läs lite om olika pedagogiker. Reggio emilia pedagogig är enligt min åsikt helt klart bäst. Bygger på individen, man lär av varandra, tar tillvara på olikheter mm. så små barngrupper som möljigt är bra, hade aldrig satt att småbarn i en grupp med fler än 15 barn på tre pedagoger. när barnen är äldre blir dock grupperna större. haha det finns massor att tycka till om! men tips är att kolla förskolans betyg. 🙂
Jag läste samma sak på stockholms stads hemsida, att kötiden startar inte förrens barnet är 6 månader så men behöver inte stressa 🙂
Ködatumet börjar inte gälla förrän bebisen har sin 6 månadersdag
så ta det lugnt du och kolla i lugn och ro:)
Svarar även på din fråga igår om epidural när jag ändå skriver.
Man KÄNNER värkarna ändå och du kommer kunna krysta.
Man fyller på med bedövningsmedel med 10 minuters intervaller ungefär och vill du inte ha mer för att du vill känna värkarna ännu mer så är det bara att inte fylla på mer.Det är inte så som många tror att du tar en epidural och hips vips så känner du inte din underkropp på ett par timmar.
Tänk såhär: Bebisen ska ut.Det gör ont så ta den hjälp som erbjuds.Det är ju ingen tävling vem som pallar mest smärta:)
Man kommer långt med lustgasen men jag rekommenderar verkligen epidural.
Jag tog även bäckenbottenbedövning precis innan krystningen som hjälpte ännu mer.
Och sen vill jag skriva en grej om amningen.Gör det bara om det funkar!!Jag kämpade mig gul och blå med mjölkstockningar och det är INTE värt det.Direkt vi började med flaska så blev det sån himla befrielse,råmjölken är ju den viktigaste att bebisen får i sig i början av sitt lilla liv och den klarar de allra flesta att ge sitt barn.
Nu är min bebis sju månader,han äter inte ersättning längre utan nu har jag fullt upp med att få honom att äta fisk haha! Allt har sina faser,och de går fort.Så kämpa inte i onödan,det är jobbigare än man tror att sitta med bröstpump dygnet runt.
Och sen en sista sak:Lycka till 🙂
I Värmdö kommun är det tidigast att ställa barnet i kö vid 3 månader. Men barn får ju inte börja förns dom är runt 1 år gamla! (: va hemma så länge som möjligt och gå på öppen förskola under tiden,barn har inget direkt behov av sociala situationer hela dagarna förns dom är runt tre år!
För det första heter det förskola eftersom förskolan faktiskt har en läroplan, det är inte bara ”dagis” då det var tänkt att bara vara där för barnpassning. Det är alltid bra att ställa sig i kö direkt och sen göra besök på olika förskolor för att känna vilken förskola som är rätt för er och ert barn. Ska barnet gå på i ur och skur, montessori eller reggio emilia? Hur stor ska barngruppen vara? Ska maten vara lagad på förskolan? Var också noga med om pedagogerna har koll på hur många barn som är där och om de bockar av ifall någon går hem. Används reflexvästar vid utflykt? Förskolan ska vara en trygghet för er och barnet, känns det minsta osäkert så är det inte rätt för er! Man ska som förälder inte behöva gå och oroa sig över tiden barnet är på förskolan.
Där vi bor så får barnen inte köplats förän dom blivit 6 månader. Tillhör Stockholm kommun, antar att de är så i hela vår kommun men vet att de kan vara andra regler i andra kommuner.
När det började bli dags att ansöka om dagisplats för Neo så bestämde vi i min mammagrupp på bvc att vi skulle kontakta de dagis vi våt intresserade av och besöka dom tillsammans vilket funkade jätte bra.
Ingen av oss kände folk med barn på dagis i området så vi hade inget sånt att gå på.
Men de är ett tips, besök lite olika ställen och gå på magkänslan