Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Förväxla aldrig framgång med makt

Såg ett quote på Instagram. ”Fame change people around you. But it dosen’t change you, if you already know who you are”.

 

Jag tycker att det är riktigt mäktigt att träffa personer som är framgångsrika men som ändå är jordnära, och har hjärtat på rätt plats. Det är coolt, att framgångsrika människor inte enbart identifierar sig med sin framgång utan gör det till en del av sig själv. Det är viktigt det där tror jag. Det är nog lätt att tappa bort sig i en nyrik värld där tillgång till konsumtion ökar. Visst är det så att man enkelt anpassar sin livsstil efter vad man tjänar.

Däremot har jag svårt när människor försöker hävda sig. Trycka ner andra för att höja sig själv. Kan det bero på ett behov av bekräftelse? Jag blir mer inspirerad av någon som är ödmjuk än någon som skryter. Förstår ni skillnaden?

Hade du valt att ha obegränsat mycket pengar och vara känd och inte kunna gå ner på affären för att köpa mjölk eller ha obegränsat mycket pengar men ingen vet vem du är och fortfarande kunna röra dig anonymt? Typ skaparen av Viagra, vem är det ens?

Framgång definierar inte vem du är. Visst gör pengar livet lättare och roligare men det viktigaste är väl vilka man delar det med? Framgång och pengar ger trygghet men framgång och pengar kan också vara borta imorgon. Vem tar emot dig då när du faller?

Just ödmjukhet är något jag verkligen vill föra vidare till mina barn. Att det ska kännas naturligt att vara empatisk och respektfull gentemot andra människor. Att framgång aldrig ska blandas ihop med makt och egoism. Det är inte alltid lätt att vara ödmjuk men det kräver inte mer än sunt förnuft: att man inte tror att man är bättre eller mer värd än någon annan.

Här kommer några enkla knep för att bli mer ödmjuk:

Erkänn dina misstag
Lär dig värdera det viktiga i livet så som kärlek, vänskap, omsorg, humor, empati och nyfikenhet t.ex.
Tro inte att du är viktigare än andra, de kommer snarare få folk att undvika dig
Uppskatta det lilla i livet. Fokusera på nuet
Var en förebild för barn? Lär dem ödmjukhet. Lär dem förstå sina känslor. Lär dem att respektera andra

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Jag älskar både din och Hugos bloggar. Att kika in efter en pissig dag och läsa era reflektioner om livet eller dagen ger mig alltid ett leende eller en tankeställare.

    Jag har varit så målinriktad de senaste åren med en kamp privat att jag har försummat mina älskade underbara, bästa vänner. De som ALLTID finns där Jag älskar de lika mycket som livet. Dags att skära ner på skärmtiden och se efter mina fina igen. TACK!!! ❤❤❤❤

  2. Karin

    Så ironiskt att personen som på upp det på Instagram är en av de ombytligaste jag vet inom influencer-svären. Hens personlighet skiftar beroende på vad hen tror passar för stunden.

    Men du har helt rätt i det du skriver och verkar verkligen leva efter det budskapet! 🙂

stats