Vad var det som vi fotade hemma hos oss i förra veckan egentligen?
Idag får jag äntligen avslöja samarbetet med Kungsörnen och mattävlingen som jag är med i! Jag tillsammans med Michaela Forni och Daniel Paris tävlar om vem som skapat den bästa rätten med ekologiska makaroner från Kungsörnen som grundingrediensen. Vi uppmanades till att hitta på en rätt som har ursprung i de länderna vi kommer ifrån. Jag är ju en halvis och kommer både ifrån Chile och Finland men jag valde att hitta inspiration från det chilenska köket. Pebre/Aji är en het tomatsalsa som varenda chilenare vet om, en tomatsås som finns med till nästan alla måltider. Mitt bidrag i denna tävling är alltså chilenska pebremakaroner med chorizo. Toppat med en massa chili, vitlök och koriander som du också hittar i det chilenska köket. Detta är ett roligt uppdrag då alla känner igen makaroner som det typiska svenska tillbehöret till köttbullar. Nu visar vi att makaroner kan vara mycket mer än så och möta andra matkulturer.
Nu står min rätt mot Fornis och Paris bidrag. I potten ligger en årsförbrukning av makaroner och om du hjälper mig att ta hem den här vinsten så kommer jag tävla ut årsförbrukningen av makaroner till någon av er =)
För att vara med och bidra med din röst så kan du antingen gå in på Kungsörnens facebooksida och gilla mitt bidrag HÄR, eller gå in och gilla via instagram. Under @kungsornen hittar du alla våra bidrag och det är era likes, tillsammans med en jury som bedömer våra rätter, som avgör vem av oss tre som vinner. Den 30e september koras vinnaren och jag håller tummarna över att du är med mig! =)
Juste, du har också en chans till att vinna en årsförbrukning av Kungsörnens makaroner och en Supreme Steel från OBH Nordica. För att vara med och tävla så ska du bidra med ett eget makaronrecept, ladda upp bilden på Instagram. Namnge din rätt och tagga #makaronermöter samt @kungsornen. Du har till den 16 oktober på dig. Lycka till!
Läs mer här http://www.kungsornen.se/makaronermoter/
Paulas chilenska pebremakaroner med chorizo, 4 port:
Pebren:
3 tomater
1 gul lök
1 handfull koriander (finhackad)
1 handfull persilja (finhackad)
Salt
Pressad citron
Olivolja
Chili, 1-4 efter smak
Gör såhär:
Finhacka det som ska hackas. Alltså tomaten, löken och kryddorna och chilin. Smaka av med olja, pressad citron och salt.
Övrigt:
Kungsörnens Makaroner, ca 280 g
Chorizo, 4-5 st
Vitlök
Chili
Koriander
Körsbärstomater
Parmesanost
Gör såhär:
Koka makaronerna enligt anvisningar. Skiva korven och stek tillsammans med vitlök och chili. Blanda dom färdiga makaronerna tillsammans med pebren och korven. Toppa med koriander, halverade körsbärstomater och riven ost.
På 30 minuter är denna enkla och goda rätt klar! =)
Låter riktigt gott, detta blir dagens middag. 🙂
Vad spännande! 🙂
Tack för ett superbra tips på en jättegod pasta-rätt!! Uppskattas 😀
Att folk ens lägger tid på att hata en recept. Allt ni köper varje dag är ju pga tips, reklam etc., njut av hennes recept istället.
men sluta läs om ni stör er?
Varför sådan negativitet??? Bra med tips på enkel, billig mat & en tävling! Vill man inte läsa det så låt bli 😉
M vad glad jag blir för din skull som älskar billig reklam 🙂
Trist reklaminlägg…!
snark
till ?: det finns nog ingen mer som sjunker lägre än just du och din spydiga kommentar! Vadå tycker det var jätte bra med reklam för makaroner, billigt enkelt att laga och gott!!!
Reklam, reklam, reklam men Kungsörnen??!!! lågt!