Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Måste det alltid vara så komplicerat?

 

Oftast lagar vi mat från grunden. Vi försöker tänka på att variera kosten hemma och har som tumregel:

En kycklingrätt, en fiskrätt, vegetariskt och så lite rött kött som möjligt. Vi käkar köttfärs, det är typ det. Oftast gör vi sallader till måltiderna. Men ibland orkar man bara inte. Ibland får det bli korv och makaroner, eller köttbullar. Jag älskade Abbas fiskbullar när jag var liten men dom kan ju knappt innehålla fisk.

Igår var en sån eftermiddag som jag inte orkade så det fick bli stekt potatis, halloumi wurst och stekt ägg. Till det serverades ketshup? Fick många frågor om korven med Halloumi och vi köpte den på mässan i helgen. Bredvid ”Allt för hälsan” gick ”Mat&Vin” så vi smet in dit för att smaka på god mat. Märket heter Stopets:

-Kör ni också korv och potatis eller köttbullar med makaroner när ni inte orkar? Visst vet vi hur tallriksmodellen ser ut men vem orkar bry sig om det varje, varje dag?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Abba

    Hej Paula!

    Vi på Abba är väldigt stolta över våra fina fiskbullar. De görs på görs på ca 56% miljömärkt fiskkött och fiskfilé, helt fritt från skinn/ben/fiskrester. Fisken vi använder är till allra största del färska filéer av torsk, sej och kolja. Övriga ingredienser är mjölk, vatten, potatismjöl, rapsolja, salt, kryddextrakt (bl a muskot), för att få bästa möjliga smak och konsistens.
    Hoppas du vill prova våra fiskbullar igen!

    Mvh Abba

  2. Emma W

    Vi har lagt om vår kost ganska mycket. Pasta och andra snabba kolhydrater är inte aktuellt längre. Oftast blir det nån form av varm grönsaksröra och typ kyckling till middag. Har fått en helt annan energi sen vi började äta såhär!

  3. Emelie

    Japp ? och jag är kock! Men ibland när man har stått och lagat massa mat på jobbet så orkar man bara inte att laga något avencerat även att man gör veckomatsedel ? barnen blir inte ledsna för att få lite makaroner & köttbullar/korv eller pannkakor ibland ??

  4. Karin

    Det händer att det blir något liknande. Jag tycker att man ibland inte får ha så höga krav på sig själv. Oftast lagar vi mat från grunden med stor variation och grönsaker till men det är klart att det händer att det blir något halvfabrikat. Tror inte att barnen tar skada av det 🙂 Kram!

  5. Jennifer

    Vi kör helvegitariskt hemma sen ett år tillbaka. Körde matkassar tidigare men sen vårt tredje barn föddes för en månad sen har vi kört själva och maten har kommit till en helt ny nivå. Har sju grymma recept på bloggen, ska få ihop 365. Varje måltid är en dröm just nu ?

stats