Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Måste vi ta kritik hela tiden?

Jag läste Biancas inlägg och kände bara ”så jäkla sant!”. Just nu har jag lite samma känsla med bloggen, inte att jag funderar på att lägga ner bloggen men jag känner mig inte lockad att gå och in och skriva något för jag vet att det med största sannolikhet kommer vara minst en negativ kommentar som väntar. Det känns som att det blivit ”värre” sista tiden, nu får nästan varje inlägg oavsett vad jag skriver om ”kritik”. Jag säger ”kritik” för att i vissa fall är det kritik och i vissa fall är det hat. Är det den extrema värmen som gör folk aggressiva?

Om jag skriver ett blogginlägg om träning får jag kommentarer som ”Du lyfter ju över 100 kg men har ingen rumpa för det?”, ”nu är du igång och vikthetsar igen” eller ”usch du var fin förut men nu har du gått ner i vikt så du ser äckligt mager ut”.  Lägger jag upp en dagens outfit utan annonslänkar får jag kommentarer om ”kan inte förstå hur Hugo låter dig klä dig såhär, du ser ut som en mormor”, ”Du måste ha varit stressad när du klädde dig för dina skor är katastrof till klänningen” ,”smygreklam!” eller ”NU kan du minsann inte skriva ut vart det kommer från för du tjänar inget på det”. Skriver jag då ut vart det kommer från blir det ”ALLT är köpt på din blogg, smygreklam!” och ”Reklamhora!”  Skriver jag om jobb får jag höra att ”du gör ju ingenting”, ”du lever på Hugo”, ”utan Hugo hade du inte varit någon”, ”du kan inte skriva”, ”du borde anställa någon som korrläser åt dig”. Skriver jag om min dag eller något som har hänt får jag höra att ”du ljuger hela tiden”, ”varför bryr ni er inte om era barn?”, ”du säger att du varit gravid 2 ggr men du har ju gått igenom 3 graviditeter men dödat ena fostret” eller kanske ”du måste köpa en mindre bikinitopp” . Skriver jag en lista får jag kommentarer om att ”försök inte skriva roliga inlägg, de är bara onödiga och du kan ändå inte skriva roligt”.

När man som influencer någon gång uttalar sig om näthat kommer ALLTID kommentarer om att vi ”inte kan ta kritik”. Och det gör mig frustrerad för 1. Att avsluta ”kritik” med att säga att den andre är dum i huvudet, en vidrig människa eller en hora är inte kritik – det är hat. 2. Varför ska vi behöva ta kritik för allt vi skriver?

Förstå mig rätt, jag tycker absolut att man får kritisera eller ifrågasätta. Fråga något man undrar över eller säga att ”jag håller inte med dig – så här tänker jag osv”. Det är helt fine. Men att jag vareviga dag ska få kritik tycker jag inte är rimligt. Skulle du tycka det var rimligt att få kritik konstant på ditt jobb? Tänk ex. ett kontor och du har kontakt med kunder och andra. Så skulle kunder höra av sig och säga ”jag tycker du verkar så inställsam och falsk i dina mail” eller ”haha du är verkligen en kratta på att stava”. Din kollega skulle komma förbi ditt skrivbord och säga ”hur tänkte du när du klädde på dig idag egentligen, din outfit är verkligen en katastof!” eller din chef konstatera vid kaffemaskinen att ”du var verkligen mycket snyggare förut, synd att du tränar så mycket nuförtiden. Föresten tror jag din man kommer vara otrogen för han lär ju tröttna på dig snart”. När du drar en presentation säger någon av dina kollegor ”alltså du borde inte ens försöka göra powerpoints för de blir så fula och du är kass på att prata inför folk”. Skulle ni känna att det var rimligt och något du ”måste ta” om du nu ska ha ett jobb för folk måste ha rätt till sina åsikter?

Jag blir så trött på hatet OCH kritiken. I alla fall den sortens kritik. Som för all del kan säga emot mig (det får man såklart) men måste göra det ihop med att dumförklara mig, berätta vilken usel människa jag är eller skratta åt mig. Vart finns respekten? Anonymt är det lätt att vara kritisk men jag är tveksam till alla ni som ägnar er åt det här skulle vara lika vassa IRL eller tycka det var OK om det var ni som fick en skopa ”kritik”. Jag kan tycka att det är frustrerande att när det gäller saker som rör både mig och Hugo är det fortfarande jag som får majoriteten av hatet. Senaste tiden har det varit mycket om min vikt. När vi var på Maldiverna fick jag kommentarer om min degiga mammakropp, mina hängiga tuttar, att jag hade gropar i låren och att jag var fin ”trots att jag var så stor”. När jag nu har haft fokus på kostschema, träning och ett nytt tänk kring mat och träning så får jag kommentarer om att jag vikthetsar, ser sjuk ut, ljuger om varför jag tränar för i själva verket vill jag bara bli smal till bröllopet, att jag är ätstörd, att jag triggar andra, att nu är jag så smal att jag är ful osv. Vad jag än gör är det för mycket eller för lite och kritiken hittar alltid fram. Det andra ämnet som ALLTID leder till ”kritik” är föräldrarollen. Hur många sätt har jag inte fått höra att jag är en dålig mamma på? Vi (jag) bryr oss inte om barnen, vi bryr oss inte om de dör, vi överaktiverar barnen, vi låter dem ha padda för mycket (aktiverar för lite), vi har barnen på förskolan och gör ”ingenting” (läs. jobbar), vi tränar när barnen är på förskolan – träna ska man göra på fritiden, vi lämnar in barnen på SATS när vi tränar så är det också fel. Vi visar upp barnen för mycket, vi visar ibland upp barnen för lite och älskar dem inte längre. Suck, det fortsätter för alltid.

Det blir alltid ett extra flöde av negativa kommentarer när Bloggbevakning lyfter oss. Jag säger inte att hon står bakom hatet men jag tror att hennes inlägg ofta piskar på åsikter mot influencers (inte bara oss) med spetsiga kommentarer i texterna som triggar folk. Sen ligger det oftast rätt mycket kommentarer som jag anser går över gränsen och det får ligga några dagar tills Cam ”sätter ner foten” och säger att det inte är ok/gallrar lite. Jag ser alltid kommentarer om hur insällsam/falsk jag är, att det är synd om Hugo som lever mig, att han kommer vara/är otrogen etc. i de kommentarsfälten. Jag tror Cam är medveten om hur hennes formuleringar kommer få igång folk och skapa ett fylligt kommentarsfält. Cam är inte korkad utan vet vad hon gör, jag tror inte det ska underskattas. Jag har inga problem med att Bloggbevakning finns och skulle aldrig ha som mission att ”få ner” den bloggen men jag kunde önska att den håller sig mer till bevakning och mindre uppiskande av läsare som ska attackera olika influencers. Som när det gällde vår resa med TUI slår Cam fast att vi inte bryter mot marknadsföringslagen men att hon ändå tycker att vi borde göra på ett visst sätt. Jag tycker det är bra att uppmärksamma smygreklam och att det tas upp i ljuset men när hon själv säger ”det här har gått rätt till men jag är inte nöjd” tycker jag det känns som att det är mer ett personligt problem än faktisk bevakning.

Nu blev det ett himla långt inlägg men det känns skönt att skriva av mig lite. Jag vet att majoriteten av er som följer mig (och Hugo) gör det för att ni gillar oss och lämnar kommentarer som är fina och gör oss glada. Även om vi inte svarar på alla så är det alltid glädjande med fina kommentarer! Jag tar inte åt mig personligt av allt hat som kommer men det gör mig ändå matt och lite motvillig till bloggen. Även om man kan skaka på huvudet och säga ”åh vilken trist person, suck” så tar det energi att mötas av kritik varje dag. Man kan tycka att jag är ett pucko utan att behöva berätta det för mig. Precis som Bianca skriver så ska hatare inte få bestämma och göra så man lägger ner bloggen – jag ska försöka fokusera på er postivia och vill bara uppmana alla negativa att tänka en gång extra innan ni kommenterar; är det konstruktivt, är det nödvändigt, kan jag bara hålla min irritation för mig själv? Om man inte har något snällt att säga kan man hålla det för sig själv <3

”Tror du måste köpa mindre storlek på överdelen ?”

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sophia

  Du och Hugo är så roliga och härliga att följa, både jag och min man läser alltid era bloggar och följer eran vardag. Tycker ni är grymma!!

 2. Cami

  Maktlösa typer vill hitta fel hos dig för att du är perfekt. Antar att det är 20-nånting tjejer som gör detta.

 3. Linda

  Strunta i vad folk skriver jag menar de är ju bara avis på din kropp alla människor väljer sitt liv själv antingen sitter man hemma o förfaller och äter chips varje dag o går upp i vikt eller så lever man ett hälsosamt liv. Bara för man tränar o går ner i vikt så betyder inte det att man svälter men folk förstår nog inte att om man tränar aktivt så kan man äta vad man vill med o ändå hålla sig smal…. så lägg inte ner din tid Paula på avendsjuka människor. De som skriver elaka kommentarer har förmodligen ett väldigt tragiskt liv och sitter ensamma hemma . Kram

 4. Helena

  Hej!
  Tycker bloggen blir trist om du måste försvara dina inlägg. Ibland kanske man vill förklara sig, utveckla resonemang och då fungerar det att skriva lite men försvara sig, varför då. Jag gillar dina träningsinlägg, du ska vara tuff och stå på dig. Visa att tjejer också kan, lyfta tungt och träna tufft. Nu skiljer det lite i ålder mellan dig och mig men jag gillar kombon att ha familj och fixa träningen. Jag peppas av dina inlägg att komma igång efter graviditet, jag är inte där än att träna regelbundet, för med 2 små blir det trixigt men jag har inte givit upp. Jag har köpt en joggvagn och ska ut och springa med min 4 månaders dotter. Heja dig och blanda inlägg om det du känner för.

 5. Martina

  Hej paula! Först vill jag säga; fan vad fin & ärlig du verkar vara i din blogg. Det gör att jag fortsätter titta in här var och varannan dag, år efter år.

  Sen vill jag kommentera inlägget; jag själv har precis sagt upp mig från mitt jobb för att jag får orimlig kritik och rent av skit som inte är min skit varje dag. Så jag förstår VERKLIGEN vad du menar, och tycker inte alls att det är något som influencers ”bara måste ta” för att ”ni har valt det”. USCH för det argumentet.

  Vill dock också poägtera att det nog är svårt för många att relatera när du nu skriver exempel om hat mot ens klädstil eller kropp, när det inte är deras jobb. Jag menar, en del av ditt jobb är ändå att berätta vart din outfit kom ifrån eller hur ditt senaste träningspass såg ut. Missförstå mig rätt, du ska inte få sådana kommentarer, men jag tror det är svårt att relatera för andra när den typen av grejer inte är deras jobb. Exempel jag tror biter mer är typ; ”Va? Hur kunde du ens skriva det här mailet som svar? Ta bort direkt.” Eller ”Varför blir du alltid så nervös när du ska hålla presentation? Skärp dig”. Hoppas du fattar vad jag menar!

  Keep on going, ni är en GOALS familj. <3

 6. Annika

  Jättebra skrivet! Är ju inte klokt hur samhället ser ut idag med hur vi bemöter andra på nätet. De kommentarerna du och andra får är verkligen inte ok. Inte via anonymiteten på nätet eller om det yttras face to face. Det handlar inte om olika åsikter eller yttrandefrihet när kommentarerna endast syftar till att såra någon annan. Det är bara ren ondska och hat. Och det finns inget som ursäktar detta vidriga beteende. Hoppas du inte tar åt dig för mycket at dessa dåliga människors onödiga kommentarer och i stället fokuserar på alla vi som följer dig och Hugo för att vi tycker om er. Genuint! Tack för en superbra blogg!

 7. Tess

  Det är verklige taskiga kommentarer , tycker inte men ska gå på varandra om föräldrarskap om man inte känner varandra och faktisk ser föräldrar i olika situationer ….. men det jag många inte hänger med på är din vändning från att tycka om den kroppen man har till att ha en superstrikt diet och livet handlar om extrem träning och matfokus. Men ja det har väll ingen att göra med det heller men många blir kroppsfixerade innan bröllop. Man vill ju vara i sin absolut bästa form såklart men jobbigt när det blir För mycket fokus men du kommer svara att det absolut inte har med bröllopet att göra .Hur går det på semestern med dieten ? Mycket man måste välja bort eller kan du 100 % släppa fokus på maten och bara vara ? För mig är det vinet som är boven på semestern men å andra sidan lite extra hull försvinner när man kommer in i sina rutiner igen !!

 8. Jennie

  Måste verkligen vara jättejobbigt och utmattande att få dessa kommentarer/påhopp! Förstår inte hur människor kan slänga ut sig sådant… Gör så ont att läsa… ? Har inte så bra koll, men har du pluggat klart till sjuksköterska? Där har du ett jobb där din yta, prestationer och dittt vardagsliv inte spelar någon roll. Utan DU som sjuksköterska gör människors livssituationer till det bättre. Vet som sagt inte hur tankarna går där, Men jag hoppas du kommer ge dig möjligheten att jobba som sjuksköterska (världens bästa yrke)

 9. Jennie

  Måste verkligen vara jättejobbigt, utmattade och ledamot att få dessa kommentarer/påhopp! Förstår inte hur människor kan slänga ut sig sådant… Gör så ont att läsa… ? Har inte så bra koll, men har du pluggat klart till sjuksköterska? Där har du ett jobb där din yta, prestationer och dittt vardagsliv inte spelar någon roll. Utan DU som sjuksköterska gör människors livssituationer till det bättre. Vet som sagt inte hur tankarna går där, men jag hoppas du kommer ge dig möjligheten att jobba som sjuksköterska (världens bästa yrke)

 10. Therese

  Paula, du verkar vara en genuint snäll & ödmjuk kvinnan. En bra mamma, partner och människa i övrigt. Vi är många här som har din rygg ❤️

 11. Diana

  Skit i vad andra tycker! Du är skiiitsnygg! Och din blogg är rolig att läsa. Du verkar bara en grym mamma och flickvän. Fortsätt med det du gör det är bara fega människor som sitter och skriver sånt skit
  Ha en super kväll!

 12. Bloggbevakning

  Du har många bra poänger gällande min blogg och sättet du lägger fram dem på gör att jag med lätthet kan ta dem till mig och ha med mig dem när jag skriver inlägg i framtiden.
  De är lättare att göra någonting med än att ”hon är dum i huvudet”. 🙂

  Jag tycker du är grym på det du gör och ni fick mer agera ett exempel på när läsarna blir förvirrade trots att man följt lagen och hur man kanske skulle göra annorlunda för att slippa frågor mm om smygreklam och liknande.
  Om du och Hugo tycker att jag var onödigt hård i mitt inlägg så ber jag om ursäkt, för tekniskt sett gjorde ni ju inget fel.

  Bästa hälsningar,
  Camilla

  Ps. Jag brukar inte svara på inlägg via kommentarer men tänkte testa något nytt. Men det är jag, jag lovar. 🙂
  Dock kommer jag inte svara på fler kommentarer här inne om någon undrar.

 13. Sjuksköterskan

  Jag är sjuksöterska, blir emellanåt kallad både det ena och det andra på mitt jobb! Saker som aldrig hade tolererats på en annan arbetsplats men pga är sjuksköterska så förväntas man ”ta det” pga ”ingår i yrket”. Kanske lite samma för er som bloggar, man förväntas ta skit för att man råkar jobba med det man gör. Orimligt men sant, tyvärr.

 14. Sjuksköterskan

  Jag är sjuksöterska, blir emellanåt kallad både det ena och det andra på mitt jobb! Saker som aldrig hade tolererats på en annan arbetsplats men pga är sjuksköterska så förväntas man ”ta det” pga ”ingår i yrket”. Kanske lite samma för er som bloggar, man förväntas ta skit för att man råkar jobba med det man gör. Orimligt men sant.

 15. Johanna

  Jag blir helt chockad. Hur gör du för att orka egentligen? Du verkar vara en riktig superkvinna! Jag inspireras av dig och hur du är som mamma och person. Du verkar så enormt stark!! (Både psykiskt och fysiskt). Och nu när jag ser exempel på hatet du utstår förstår jag inte hur du orkar stå emot sånt. Du måste ju vara gjord av stål? Stålkvinnan kanske? ? jag själv skulle nog ta åt mig och få enormt dåligt självförtroende bara efter första hatkommentaren. Jag säger bara WOW för att du klarar av att hålla kvar dig själv och fortfarande ha en sån sund inställning till allt i allt hat. KÄRLEK TILL DIG! Kärleken vinner alltid över hatet ❤️.

 16. Sandra

  Jaha jag som tycker du visar precis så mycket av ditt liv så man själv kan känna igen sig. Barn, familj, träning kläder osv.
  Man kan helt enkelt inte behaga alla, sen kan man alltid framföra sin åsikt på samma sätt som om man skulle göra till någon face to face, allt annat är ju bara ren och skär feghet.
  Jag brukar tänka att det är väldigt osäkra människor som sitter där och framför sitt hat…Tråkigt att du och andra utsätts för det.
  Fortsätt som du gör för vi är många som uppskattar dig.
  Trevlig helg!

 17. Christine

  Tråkigt att människor måste skriva så onödiga saker. Du är en otrolig inspiration på så många sätt ❤️

 18. Perra

  Du är bäst Paula!
  Allt positiva brukar överväga dem negativa människorna tro mig. Alltid jobbat med mansdominerat yrke. Får alltid kommentarer oavsett av män eller kvinnor som tycker att en man borde vara på plats å utföra arbetet för en kvinna inte är tillräcklig. Sen kommer dom som faktiskt höjer ens dag. Å inser varför man jobbar med de man jobbar med.
  Cause you love it! Älskar dig vackra genuina människa! Du är å kommer alltid vara min förebild. ❤️❤️❤️

 19. Mia - träningstokig Mamma

  Usch vad tråkigt att läsa det här. Att människor kan vara så hemska och ha så tragiskt liv att de känner att de måste kommentera allt som är helt onödigt! Att kommentera någons utseende är ALDRIG okej!
  Jag älskar din blogg och hur du inspirera många att våga träna tungt och ta hand om sig själv. Hur man kan hantera stressen med jobb och barn men ändå ha ett bra liv. Jag läser din blogg nästan varje dag och de gör mig glad att läsa dina inlägg om träning, barnen, er liv och utflykter.
  Det är inte okej att kritisera någon även om man är en offentlig person. Man blir mörkrädd för hur vissa människor better sig bakom skärmen..
  Jag tycker du ska fortsätta som du gör och skit i skiten! Dom som kritiserar är inte värda din energi.

 20. Nadja

  Jag följer en enda blogg. Aldrig tyckt att bloggar är särskilt intressanta men du verkar vara så härlig. Dina barn verkar vara fantastiska små prinsessor och ni verkar ha ett fantastiskt fint men ändå normalt liv. Jag beundrar dig och följer dig just för att du son ung mamma inspirerar mig till att lyfta på röven och träna, äta hälsosamt och orka mer i min vardag. Och VEM fan vill inte va snygg??? Du ska inte behöva förklara varför du tränar och försöka få det att låta som att du inte bryr dig om ditt utseende, kvinna du är extremt vacker och dina selfies bränner folk i ögonen thats why they mess with u girl! Fortsätt posta! Fortsätt inspirera mig!
  Och angående att du ska ”leva” på hugo, SO THE FUCK WHAT?! DU ÄR HANS BLIVANDE FRU!????? ni delar på allt??? Ursäkta men jag blev riktigt provocerad av hatet som riktas mot dig. Du är en mamma, du har två flickor som behöver dig som starkast. Låt inte folk bryta ner dig. Inte ens lite. Kör hårt. Do you. Kram

 21. L

  Gaaah! Fyfan va vidriga folk på nätet kan vara. Jag har endast läst din blogg någon vecka, hittade dig på insta för bara ett tag sen. Men du är ju svincool och ni har en superfin familj. Vet ej vad jag vill säga med denna kommentar mer än PEPPENS PEPP Å KÄRLEK I MÄNGDER. Haters gonna hate, dom suger. Du äger, Hejja!

 22. Tova

  Håller med, varje dag jag går in på någons blogg och man ser lite av kommentarerna(utan att gå in på kommentarerna,) så är det någon som skrivit något elakt. Ibland kan jag gå in på kommentarsfältet bara för att läsa hur puckade vissa människor är. Dem är aldrig nöjda! Jag kan väll också känna att jag inte håller med eller att någon inte klätt sig så fint eller vad det kan vara men skulle aldrig få för mig att skriva det, då skriver jag inget och om jag skulle kommentera så brukar det vara ”positiva” grejer och inte massa hat

 23. Sara

  Brukar vanligen aldrig kommentera på bloggar/sociala medier, men blir mörkrädd av hur folk beter sig på internet. Du är en fantastisk förebild gällande träning, mammarollen etc. Heja dig och ner med alla haters där ute!

 24. Jennifer

  Vilket ärligt bra och sorgligt inlägg. Riktigt bra jämförelse kring samma kritik på ett ’vanligt’ jobb! Jag håller inte alltid med vad du skriver men funderar alltid på hur jag ska formulera mig för att inte låta elak utan endast dela min syn på saken. Får jag inte till formuleringen så struntar jag i att kommentera hellre än att riskera att låta dum/elak eller som att jag hoppar på dig!

  Tycker du och din blogg är grymma! Hoppas de trista kommentarerna försvinner. Kram!!!

 25. JJ

  Självklart ska ni kunna kritiseras när ni har så pass stort inflytande. Jag har gett dig både ris och ros. Sagt min mening när jag inte delat din åsikt, men aldrig gett mig på dig som person.

  Vad gäller Bloggbevakning så upplever jag att en stor del av innehållet varken är bevakningen eller vad hon väljer att kalla ”granskning”. Mycket handlar bara om att, precis som du säger, piska igång läsare till att lämna hånfulla och många gånger elaka kommentarer. Camilla är dessutom VÄLDIGT bra på att kritisera andra, medan hon är desto sämre själv på att bemöta och ta till sig av kritik från sina läsare.

 26. Bella

  Hej P!
  Har läst din blogg ett tag, och tycker den är grym (hade inte läst den ett tag annars 🙂 ). Jag satt och funderade under tiden jag läste det du skrev och tänkte på mitt eget arbete. Jag får kritik, utskällningar, hat och ilska mot mig riktat i princip varje dag (ibland t o m hot). Jag jobbar på Arbetsförmedlingen. Jag är rätt säker att många andra yrkesgrupper får vara med om mycket (socialtjänst, polis, vården mm) så känn dig inte ensam. Det gör det hela inte rätt men jag tror det inte är något som går att förändra. Missnöjda, bittra, hatfyllda människor kommer att finnas så länge människor existerar. Vi kan argumentera mot dem, bråka, skriva kloka inlägg om hur fel deras beteende är men det ändrar ändå inte något…. tyvärr :/ Mitt förslag är därmed att du väljer aktivt att din blogg ska ha en positiv ton och radera samtliga kommentarer som är oacceptabla. Du kan även skapa en e-post eller liknande där personer med klagomål och/eller kritik kan mejla in. Då blir det som en riktig ”arbetsplats” med en möjlighet att lämna klagomål, och du kan läsa dessa en gång i veckan. Ett annat tips är att skapa ett månadsvis eller veckovis klagomur, där du skriver ut samtliga negativa kommentarer du fått. Inte för att på ngt vis uppmärksamma negativitet men för att synliggöra omfattning av hat och få människor att inse att det dem gör är stört. Du är framgångsrik, vacker, intelligent osv… och sånt sticker i ögonen, speciellt bland tjejer. Tyvärr :/

  Hoppas du uppskattade mina tips och att du känner dig mindre ensam. Vi är många arbetsplatser som tar mycket oförtjänt shit!

  Kram

 27. Helena

  Bra skrivet! Jag tycker du har en sund livsstil och jag blir inspirerad snarare än provocerad. Har läst din blogg länge och tycker alltid om dina inlägg. Så fortsätt som du gör, du är grym!

 28. Helema

  Bra skrivet! Jag tycker du har en sund livsstil och jag blir inspirerad snarare än provocerad. Har läst din blogg länge och tycker alltid om dina inlägg. Så fortsätt som du gör, du är grym!

 29. Carolina

  Tyvärr är det nog så att ett visst mått av avundsjuka,kritik och hat är priset man får betala för att vara en mer eller mindre känd influencer.

 30. Lisa

  Uh förstår dig och att det måste vara jobbigt..kan inte föreställa mig hur det känns 🙁 Men du får tänka på alla vi som faktiskt gillar dig och uppskattar det du skriver osv. 🙂 Hoppas ni har en toppensemester i Spanien, ser så härligt ut!
  Kika in på min blogg där jag precis skrev ett inlägg om vårt bröllop!

 31. I

  Åh jag älskar din och Hugos blogg. Ni är mina två absoluta favoriter. Jag älskar eran insta story oxå för den delen. Sluta aldrig med det ni gör ❤

 32. Ebba

  När jag läser detta blir jag gråtfärdig. Det är hemskt att ni ska behöva stå ut med allt detta. Jag läser din blogg för jag älskar den och jag tycker så mycket om dig (fast jag inte känner dig men det känns ju som jag gör det), rekomenderad din blogg till andra osv. Jag tränar också väldigt mycket och var fokuserad på vågen. När du började med ditt kostschema och skrev att du ville bli starkare och mer sund, jag hängde på tåget. Idag väger jag mer än innan jag började träna men har en betydligt sundare kropp, mår bättre och struntar i vågen. Tack för det Paula ❤️! Fortsätt med det du gör och va precis som du är, du är fantastisk!

 33. P

  Jag fattar inte hur ni influencer orkar! Fattar ännu mindre hur haters orkar. Vilket liv dom lär ha!!
  Jag är såå imponerad över hur ni orkar och att ni fortfarande kör på. Tacksam till tusen dock. Det är dig och Hugo jag följer och det är så roligt att få följa er. Skulle helst va er kompis också? Ni är ju såå roliga och vettiga. Kämpa vidare. Och till er haters, skaffa ett liv istället! Ni är förmodligen lika bittra i verkligheten men vågar inte säga en tiondel då.
  Kram på er!! (Haters, ni får också en kram, tror ni behöver det)

 34. Nicole

  Ni båda 2 är förebilder för många, grymma på allt ni gör. Keep up the Good work och fortsätt med det ni gör , vi är många här ute som uppskattar det !

  Stor kram

 35. Sara

  Det är så sjukt att läsa om kommentarerna du skriver att du får, så knäppt att de människorna som skriver detta verkar glädjas över att såra. Fattar ingenting…
  Jag tycker vartfall att du skriver bra (läser bara bloggen ibland, men följer på insta) och ni verkar som en jättego familj! 🙂

 36. Julia

  Älskar era bloggar. De ska ni veta. Och Sånna som skriver dumma konstiga saker är inte ens människor. Ni har 2 av de bästa bloggarna och ni får mig att skratta och bli inspirerad med era inlägg varje dag! Kram!!

 37. Johanna

  Det här är bland det sjukaste jag har läst! Förstår inte hur man orkar lägga energi på att störa sig och kommentera negativt. Sluta läs då!!

  Jag hoppas innerligt att både du och hugo kämpar vidare, väntar varje dag på era uppdateringar ??
  ❤️❤️❤️❤️❤️

 38. Camilla A

  Paula! Du är en fantastisk person! Har följt dig sen du kom in i Hugos liv och ni är som skapta för varann. Blir så ledsen och frustrerad för din skull. Men du är så stark och snälla fortsätt med det du gör! Du inspirerar mer än att bli ”hatad” kan jag lova ❤ Massa kramar

 39. E

  Tycker ändå det är bra att du skriver detta för att uppmärksamma å påminna. Det är tungt rent mänskligt att läsa negativt om en själv även om man rent teoretiskt vet att det är bullshit. Man är inte mer än människa å man tar åt sig. Oavsett hur många som säger att man är bra och ska strunta i trollen så gör varje neggig kommentar ont. Så bra att du tar upp det. All pepp till dig hursomhelst. Du verkar vara en fin och driftig ung kvinna. En påhittig noggrann och kärlelsfull mamma. Jag brukar tänka; tänk om jag hade fått växa upp som hennes barn 🙂

 40. Elin

  Både du och Hugo är förebilder på så många olika plan. Ni känns mest genuina av dagens alla influensers, och sprider sunda ideal och värderingar genom det ni delar med er av både gällande kroppsideal, hälsa, familj, normer, jämställdhet osv. Hoppas ni känner hur omtyckta ni är, och att ni orkar fortsätta trots allt värdelöst hat som ni tvingas stå ut med. Stor kram!

 41. Veronika

  Jag brukar inte kommentera men du förtjänar att få höra det här.

  – jag läser dig blogg för att du är en fantastisk mamma.

  – jag tycker du har så fina och kloka värderingar kring allt.

  – du är otroligt duktigt på att formulera dina tankar om saker och ting.

  – du sprider positiva vibes och höjer mig fast jag inte ens känner dig.

  – du är sjukt snygg och egen. Din stil är G och du blir bara vackrare och vackrare med åren. Och det utger sig tillsammans med bilder och dina texter- har ingenting med din vikt att göra. Utan skenet i dina ögon. Du lyser.

  Tack för att du öppet och ärligt delat med dig genom alla år av din fantastiska familj.

 42. Livsnjutare

  Hej Paula! Ja det är tyvärr en del av vardagen för er influencer. Alla jobb har sina för- och nackdelar och de kommer man nog inte undan. Du kommer aldrig kunna tillfredställa alla läsare så lägg inte energi på det. Lev ditt liv som du vill och är nöjd med – för du kommer ändå få åsikter och bli ”hatad” så lika bra att köra sitt race. Ruttna människor finns det och tyvärr hörs dem mer i sociala medier där de kan vara anonyma men tänk att den stora massan ändå är vettig. Du är den du är och låt ingen ändra eller påverka det negativt och fokusera på alla fördelar med just ditt flexibla, fria, välbetalda jobb och enjoy 😉 det hade jag gjort! Och all.kritik och hat hade jag bemött med.massor av käääärlek för det är nog det dessa människor saknar. Om ditt kommentarsfält är en terapi för dem så låt det va så. Du gör ju då dessutom en bra gärning 😉 peace!

 43. Annika

  Du kan aldrig vinna mot haters. Som du skriver, det spelar ingen roll vad du gör, inte gör, säger, ser ut, väger, äter, etc. Du kommer aldrig att övertyga dem. Du kan skriva hur många försvarstal och förklarande inlägg som helst, det bara göder dem. De kommer aldrig att vara på din sida. Vad du kan göra är att leva ditt liv, göra saker som gör dig lycklig och ge blanka fan i haters. För du kan aldrig vinna över dem på din sida. Skit i dom. Lev livet!

 44. Nina

  Alltså Paula. Jag brukar kommentera då och då för jag känner behov att att försvara dig. Trots att jag inte känner dig. Jag blir fan mer mörkrädd än min 2 åriga son av att läsa kommentarerna på din blogg. Vilka är dessa människor ens? Sånna man går förbi på gatan? Och VARFÖR får du inte se ut som du vill? Klä dig som du vill? Och om du nu har små tuttar, för stor bikini överdel eller WHATEVER. varför har man behovet av att skriva det och trycka ner? Hemskt. Jag vet inte om jag hade fixat så mycket hat. Men hoppas att ni även får kärlek. För här kommer iallafall ett kilo kärlek till dig och din familj som jag iallafall genom bloggen upplever vara fantastiska och genuina människor. Det finns så mycket annat att ”hata” på, eller andra ställen att ge ”kritik” på, där det kanske kan göra mer nytta än här. De borde lägga sin energi och tid på att förändra världen eller något istället. Eller boka in en tid hos en psykolog och lägga tid på att förändra sig själva. Du är iallafall en förebild för mig och jag refererar ofta till dig när jag pratar med mina vänner. Eller om jag köper en tröja kan jag få kommentarer som ”jaha har Paula en sån eller?” ?? anyways. HA EN BRA DAG.

 45. Camilla

  Finns bara en sak att säga om dessa människor de är galna av avundsjuka på dig!!!! Fortsätt vara som du är och strunta i alla elaka dumskallar de är bara olyckliga!!!

 46. Josefineee

  Jesus alltså!!
  Hur orkar folk!
  Du är så himla inspirerande och grym på alla plan paula!!
  Pratar dagligen här hemma om hur fantastiska ni är och så mycket kloka ord som kommer ut och ger en bra många olika tanke sätt att tänka på om saker!
  Nää sluta aldrig, ????

 47. Therese

  Heja dig! Tycker du är grym! ❤️
  Kan verkligen inte förstå hur man orkar lägga ner energi på att skriva otrevliga saker till andra. Gillar jag inte en blogg, eller stör mig på innehållet, då låter jag bli att läsa!
  Har man inget trevligt att säga så behöver man inte säga något alls!
  Kram

 48. Mathilda

  Så ”spot on” skrivet. Jag har följt både dig & Hugo sen ni startade och det finns inga andra bloggar som inspirerar mig så mycket inom både jobb, träning, familj och livsstil. Tycker det är så himla tråkigt att ni (du) ska behöva ta emot så mycket skit, och förstår verkligen inte vad det är för personer som ligger bakom det? Vad har man för egna problem om man måste sitta och leta fel & saker att störa sig på dagligen?
  Håller även med att bloggbevakningen inte känns som en sund blogg i allt detta drev eftersom det triggar igång ännu mer.

  Hur som helst, vill bara säga att jag tycker att du & Hugo är så grymma och jag hoppas verkligen att ni fortsätter med det ni gör!

 49. Reina

  Oj jag orkade inte läsa allt men jag älskar att följa er och er vardag! Fortsätt som ni gör! Stor kram på er!!

 50. Fredrik S

  Fan vad bra skrivet paula.
  Man ska få leva sitt liv på bästa möjliga sätt man kan, och ta vara på varje möjlighet man får i livet.
  Jag beundrar hur starka du och Hugo är som är så offentliga och öppna med era liv. Är både avis och inte, det är ett väldigt hårt klimat dom ni måste stå ut med, men jag beundrar er att ni orkar och står ut. Läser både din och Hugos blogg ganska regelbundet. Ibland skrattar jag och känner igen mig väldigt mycket och ibland blir jag irriterad och bitter, men varför ska ni få veta det, ni är ju glada och jag är bara avis på att ni har det bättre. Detta är enda gången jag kommer skriva så. Vill inte ge er skit ni är starka och står rakryggade för er familj och er glädje:)

  Du är 2/1 barns mamma Hugo är ett halvt barn haha ( alla men är det till och från)
  Du har stått ut med mycket när barnen var minde, små barns åren är inte att leka med. Samt en man som satsat på crossfit på den nivån som Hugo är på. Att du får Ta plats och göra det du vill är inget fel. Och säg någon som ska gifta sig som inte tränar elr vill trimma till sig, vissa är lata andra är gryma och motiverade som du. Du är stark och stolt och Hugo skulle inte välja någon annan att bli hans brud!
  Så var dig själv och gå rakryggad som du gör. Ingen annan än du bestämmer vem du är och du har valt vilka du har släppt in i ditt hjärta.

  Sorry för långt och kanske konstigt uppbyggt inlägg.

  Men fort sätt att vara dig själv och ingen annan. Hugo har en sådan tur att han har ängel som du till blivande fru.

 51. Ida

  Usch va tråkigt med så negativa kommentarer hela tiden.. du är grym och det är endast avundsjuka personer som håller på så!?

 52. Ida

  Usch så tråkigt med sånna negativa kommentarer hela tiden.. du är grym och det är endast avundsjuka personer som håller på så! ?

 53. -Jenny-

  Jag brukar aldrig läsa andras kommentarer på inlägg och tar mig sällan tiden att skriva en egen men detta var nog ett av dina bästa inlägg någonsin.

  Jag tycker att du och Hugo är GRYMMA. Hugos blogg är min favoritblogg av alla bloggar, tycker att han är fantastisk som gått från ung och oseriös till driven familjefar med helt rätt inställning och vettiga åsikter. Och du då – du är jordnära, ärlig och har bra tankar om det mesta. Du delar med dig rakt och ärligt av både bu och bä. Du erkänner saker och tar ställning för saker. Du ärfantastiskt vacker i grunden – sen om du drar stl xS eller xl kvittar, skönheten strålar innifrån.

  Heja er!! Kram från mig ❤️

 54. Bea

  Kritik och hat är två helt olika saker som folk måste lära sig att skilja på!!! Du är fantastisk på alla sätt och vis <3

 55. Louise Funseth

  Tycker det är sjukt att du och många andra influenser får så mycket skit! Jag älskar din blogg och har läst den i många är. Förstår att det är svårt att inte ta åt sig och ständigt mötas av alla vidriga kommenterar dag in och dag ut, men skit i dem! De är bara ren avundsjuka. Jag skulle mer än gärna leva ditt liv och tycker du är grym som kämpar med allt från blogg, barn och träning! PS. Du är sjukt snygg oavsett!! Jag älskar crossfit och träning överlag och tycker du är grym som har ett pannben att gå på kostschema och träna stenhårt! ❤️ Jag har läst Hugos blogg i många är och ni är faktiskt de enda bloggarna som jag fortfarande klickar mig in på dag in och dag ut för jag tycker ni är så underbara! Stor kram och fortsätt kämpa som du gör!! Jag hoppas alla hemska människor slutar kommentera och skaffar sig något bättre och roligare att göra än att sprida näthat!

 56. Louise

  Så himla synd att folk måste skriva så elaka saker hela tiden! Du är så grym på det du gör och jag tycker ni verkar som en superfin familj! Heja dig! Låt ingen trycka ner dig!!

 57. Camilla

  Helt utrolig :O det er såå mye missunnelse ute å går, at det er helt kvalmt. Du er vakker og du er perfekt akkurat som du er Paula! <3 Stor klem fra Norge

 58. Julia

  Vad tråkigt att du får så mycket hat och kritik, det förtjänar du absolut inte… jag tycker att ni verkar vara en superfamilj som alla älskar varandra och ni är så fina allihop! Hoppas du kan ta åt dig lite av de fina kommentar som du också får! Fortsätt som ni gör, ni är jättefina och verkar kloka, både som människor och som föräldrar ☺️

 59. Annie

  Brukar inte heller kommentera bloggar men känner att jag faktiskt måste flika in. Tycker det jag läser är helt sjukt. Du är så fin på så många sätt och inspirerar så många människor. Du är min största inspiration till både träning och familjeliv. Keep going, du är grym!

 60. Annika K

  Att folk bara orkar hålla på att klaga hela tiden. Men det är väl lätt att slänga ur sig skit på nätet. För jag tror inte att nån hade sagt det till nån face to face.

  Fortsätt att vara ditt bästa jag ❤️

 61. Julia

  av egna erfarenheter har jag lärt mig av folk hatar på andra av ren avundsjuka. Jag personligen har fått kommentarer om att jag är antingen för smal när jag tränar eller för tjock när jag inte tränar. Förstår att det inte är roligt, ta inte åt dig. tänk på din hälsa, dina barn och fokusera på det som gör dig och din familj lycklig! Jag tycker att du och Hugo är skit grymma och super roliga! Försök att bara leva ditt liv som du vill leva ditt liv, skit i alla andra som inte värderar er glädje och lycka i livet!
  PS det föds en ny idiot varje dag

 62. Prisonbeauty - En kreativ skönhetsblogg om drogmissbruk, kriminalitet, fängelse och livet efter

  Jag hänger mkt i kommentarsfältet på Bloggbevakning pga min hjärntrötta hjärna inte orkar mer efter arbetsträningen, ibland tar jag pauser för att stämningen lämnar en bitter eftersmak. Av bittra människor. Men jag tycker det har blivit ännu värre sen sommarn kom och jag undrar om det är för att folk mår sämre? Behöver semester? Har för mkt semester? Uttråkade? Bråkar mer med familj?

  Oavsett anledning står jag aldrig bakom det elaka eller ens kritiska. Tycker inte det är någon mänsklig rättighet att få säga vad man tycker om andra människor. Då argumenterar ju en del med yttrandefrihet men det gäller ju i första hand om att vi invånare i Sverige ska kunna säga vad vi vill utan att straffas av staten. Likaså oombedda råd, varför tror folk att deras åsikter är så jävla viktiga och varför utgår så många från att det som funkat fär dem funkar per automatik för andra?

  Det är så mkt jag undrar med sådana här människor som kommenterar negativt, kritiskt eller hatiskt, Om du minns hade jag ju en period där du var den jag störde mig på men det skulle ju aldrig falla mig in att skriva det eller ens ngt elakt till dig. Sen kom jag ju ändå till insikt, efter samtal med terapeuten, att mitt agg mot dig grundade sig enbart i hur onöjd jag var över min egen situation och hur du har det jag längtar efter (barn, kärlek, äger boendet, jobbar kreativt), jag KÄNDE mig ju verkligen inte avundsjuk för vill inte ha influencer-livet men i grunden var det ju en form av det.

  Känslan ilska kommer ursprungligen från sorg så ngt grundar sig ju dessa negativa kommentarer i, med största sannolikhet hos dem själva. Även om de kanske inte ens kan se det själva? Så mkt lättare att projicera sitt missnöje på någon annan. Min teori är att det är helt vanliga människor men som IRL inte vågar stå för sina åsikter, inte sticker ut, aldrig säger ifrån, går runt och är bittra med näven knuten i fickan typ, Sen får dem utlopp för sina problem när de kan vara anonyma online utan att behöva ta ansvar för vad de säger/skriver.

  Jag har länge reagerat på hur mycket mer skit du får än Hugo, även när det gäller samma sak. Det är väl den klassiska kvinnofällan gissar jag? Folk över lag har mer överseende med män, det sympatiseras, ojas och skrattas åt oskyldiga misstag medan kvinnan (du) ska vara så mycket mer mogen och ansvarsfull. Män klappas medhårs och kvinnor mothårs. Ofta känns det som de som kommenterar negativt till dig vill ”sätta dit” dig, typ som att ”Ha! Nu såg jag ett mikroskopiskt fel på Paula”. Dessutom är ju jantelagen aldrig så utbredd som på nätet (och i småstäder), ”kom INTE och tro att du är något”. (Jag haaaatar jantelag).

  Anyway, jag beundrar att du och många med dig kan ta så mycket skit, Jag anser inte att det är något en ska behöva räkna med som offentlig person (Trettonbarnsmamman Mirka fick det argumentet i veckan efter ett 20-tal elaka kommentarer om hennes ögonbryn) ska vi verkligen utgå från att människor är så elaka att när de är anonyma så får man som offentlig vara deras papperskorg? Nej, jag skulle inte orka all skit ni får och det finns så lätta regler alla bara skulle kunna följa:
  1. Kommentera aldrig andras utseende, varesig positivt eller negativt.
  2. Ge inte råd ingen har bett om,
  3. Säg bara saker du kan stå för IRL till en kompis.
  4. Utgå inte från att det som funkar för dig alltid funkar för andra.
  5. Utgå inte från att någonting automatiskt är rätt bara för att det är rätt för dig.
  6. Acceptera att alla är olika.
  7. Tänk igenom hur du skulle må av kommentaren du tänkt skriva.
  8. Det är ingen mänsklig rättighet att få kritisera andra människor i deras kommentarsfält,
  9. Om du börjar en kommentar med ”Jag vet att man inte ska säga såhär men…” så skicka inte kommentaren.
  10. Har du inget snällt att säga behöver du inte säga det alls. Din åsikt är med största sannolikhet inte livsavgörande.

  Hur svårt ska det va att ha lite jävla vett liksom? Det vore ju tragiskt om folk typ startade företag med tjänster att läsa igenom och radera elaka/onödiga kommentarer så bloggaren själv slipper. Det ska inte behövas liksom.

  Du är bra som du är, glöm aldrig det ❤️

 63. Johanna

  Herregud vad ledsen man blir av att läsa detta inlägg, Människor kan vara så jäkla elaka! Jag tycker både du och Hugo är grymma, kloka och roliga männiksor! Älskar att läsa era bloggar, de känns som ni är väldigt äkta och jordnära! Fortsätt som ni gör! Kram

 64. Malin

  Jag får på rikgtigt ont i hjärtat av att läsa det här. Jag förstår inte folk som orkar lägga så mycket dålig energi på någon annan. Kanske dessa ska se över sina egna liv och ta tag i de problem de har. Du är grym, Paula. Verkligen. Du är vacker i alla kläder och i alla former!

 65. Stina

  Blir så ledsen när jag läser ditt inlägg. Så jäkla trist. Om man nu stör sig på en bloggare så är det bara till att sluta följa. Jag tycker att ni verkar vara stört sköna, ni är en fin familj med goa ungar kram på dig

 66. Lisa

  Tråkigt att du får så mycket negativa kommentarer. Brukar nästan aldrig läsa igenom vad folk kommenterar på bloggar. Jag brukar bara kommentera om jag har något trevligt att säga men nån gång har jag också ifrågasatt när jag tycker att någon förmedlar en sak ena dagen och något annat i ett annat inlägg. Har svårt flr dubbelmoral. Samtidigt är livet inte svart eller vitt, och jag lägger ingen värdering i hur andra lever sitt liv. Tycker din blogg är rolig och givande att läsa och Dom som inte tycker det borde helt enkelt strunta i att läsa…..

 67. Anna

  Du inspirerar till träning
  Du inspirerar till sund kosthållning
  Du inspirerar till att vara närvarande vid sina barn
  Du inspirerar med familjekärlek

  Vi är många fler som tycker om än som hatar. Låt inte det ta över dig. Du är GRYM på ditt jobb och jag går in flera gånger per dag för att se om du uppdaterat. Keep up the Good work!

 68. Sara

  Kommenterar aldrig bloggar. Men vill bara skriva att jag tycker du verkar vara en helt underbar människa. Har läst din blogg länge och har alltid tyckt att du är jättesnygg, oavsett. Naturligt fin och verkar leva hälsosamt med sunt förnuft. Tråkigt ned alla elaka kommentarer och hat. Förstår att även om man inte vill att de ska vinna över en så ska man inte behöva stå ut med skiten för det. Svårt!!

 69. Emma Paulsson

  Brukar ALDRIG kommentera på bloggar, men måste bara i detta läge! Jag diggar dig och din familj stenhårt! Min man och jag (inga barn än) älskar träning och förstår att det är en stor det i ditt och Hugos liv. Ni är verkligen förebilder för oss att man kan fortsätta träna och ha egna intressen samtidigt som man har fina och lyckliga barn. Fortsätt som ni gör, ni båda två är en stor inspiration!!

 70. Linnea

  Jag älskar din blogg, & tycker du är otroligt vacker! Du är lika vacker nu som ”otränad”! Jag tycker de är bra att kvinnor visar sig som mer tränade, varför får vi inte vara de? Önskar själv att jag hade din kropp!
  Dina barn är otroligt fina & jag älskar att läsa om eran familj & allt ni gör! Heja dig & fortsätt precis som du är

 71. Sofie

  Heja bästa dig!!! Sjukt tråkigt med elaka kommentarer….. men vi e många som hejar på dig!!! ?
  O du e jättefin precis som du är o bikinitoppen e ?

 72. Mimmi

  Jag hade inte pallat en vecka i era publika skor och hade dragit direkt om mitt kontorsjobb haft den miljö du beskriver. Jag kan få kritik i min yrkesroll men den är ju distansierad från mig som person, till skillnad från en influencers yrkesroll/privatperson. Bra att du ryter och jag tycker exemplen var talande. Det är så lätt för vissa att bara hata. Hur kan det vara värt ens tid? Vad får man ut av det och finns det ingen förståelse för att mottagaren är en människa med känslor?

 73. Aa

  Se det som att du är psykiskt stark! Det är inte många som klarar av såna kommentarer som ni ”influenser” får göra dagligen. Menar inte att du ska acceptera eller att folk ska fortsätta men ge dig själv en high five för att du är psykiskt (och fysiskt) stark.

 74. J

  Heja dig Paula!! Fyfan vad tråkiga med alla haters. Dom är bara avundsjuka. Tycker du är så vettig och delar med dig av livet så bjussigt!! Ta inte åt dig!

stats