I samarbete med ZOÉGAS
Årets julkaffe kommer ifrån Rwanda. Givetvis från kvinnorna under hållbarhets projektet ”Coffee by Woman” som jag har arbetat med i två år. En mörkrost med toner av fikon och smörkola. För att gynna kvinnornas entreprenörskap och för att främja en hållbar odling för kaffets framtid gäller det att man investerar klokt. Vet du vad ZOÉGAS gör när de inte är säsong? Då köper dom korgar som kaffeodlarna tillverkar för att ge enskild individ en extra inkomst för att ge möjlighet till att utveckla deras verksamhet. Det glädjer mig något enormt, just den vetskapen.
Årets julkaffe kommer från området Nyamumba i Rwanda. Kaffeodlingarna ligger ca 1700 meter över havet och är omgivna av en sjö. Den höga ursprungsplatsen i kombination med vulkanisk lerjord ger kaffebönorna en fruktig, intensiv och frisk smak. Och för att fånga upp tonen av fikon toppar jag vår adventfrukost med just Fikon!
Hade du en fin adventfrukost? Vad bestod den av? Testa den här pepparkaks yoghurten till nästa adventsfrukost!
Du behöver för ca fyra personer:
1 dl blandade nötter (hasselnötter, mandel)
4 dl yoghurt (vi körde naturell)
2 färska fikon
2 msk flytande honung
Pepparkakor
Gör såhär:
Hacka nötterna och strö över yoghurten. Krossa pepparkakorna och strö över dem också. Dekorera med ytterligare pepparkakor. Och glöm inte att ringa över lite honung! =)