Hur såg menyn ut igårkväll? Käkade ni hemma eller ute? Vi åt hemma och åt det vi alltid brukar göra på alla hjärtans dag:
Oxfilépasta!
Du behöver:
Två gula lökar
Två vitlöksklyftor
Champinjoner
Sparris
Färsk timjan
Oxfond
Pasta
Oxfilé
Grädde
Tryffelolja
Parmesan
Gör såhär:
Hacka lök, champinjoner, sparris och kött. Stek i en stekpanna och tillsätt grädde och oxfond. Låt koka upp och blanda sedan med pastan. Strö över timjan, parmesan och tryffelolja.
Efterrätt:
Jordgubbar doppade i marabou. Mmmmmmmmm
Kan du skriva hur mycket av allt? 🙂
Vilken typ av butik har tryffelolja? Någon finne här inne som vet var det finns att köpas i Finland? Skulle gärna prova detta recept. Låter så gott!!
Kan du skriva hur mycket av pastan och köttet? 🙂 ser jätte gott ut
Hur går det med rawfood veckan? ?
Haha åt helvete, men har lagat många jag hunnit. En har varit spännande att se hur man kan tillaga god mat med i princip bara grönsaker och nötter =)
Jag lagade trerätters till sambon. Ugnsbakad brie på fröknäcke med fikon och björnbär till förrätt, krämig svamp- och spenatpasta till varmrätt, och varm chokladkräm (på creme fraiche och smält choklad) med färska bär till efterrätt 🙂 Oxfilépastan såg jättegod ut förresten. Äter inte kött av olika anledningar men oxfilé är en av de grejer jag kan sakna ibland!
Ugnsbakad brie lät magiskt!
Här testade jag på att göra egengjord beasås för första gången! Enklare än jag trodde. Till det gjorde min sambo Hasselbackspotatis och pepparbiff med sallad ? efterrätten blev samma som er, choklad doppade jordgubbar! Vart är era fina skålar ifrån ? ?
Vårt porslin är ifrån Mateus =)
Gud va gott! Älskar oxfilé pasta, måste verkligen göra det igen, det var riktigt längesen.