Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Min genväg till platt mage – magoperation

Fick en skärmdump skickad till mig igår från en vän som ofta hänger med i kommentarsfältet på Bloggbevakning och hade blivit full i skratt av kommentaren. Tydligen har jag hunnit med en magoperation! 

Jag kan först och främst säga nej – jag har inte gjort en magoperation! Ni som följer mig har kunnat se min resa från otränad smalis innan barn – rejäl viktökning med Molly och en långsam nedgång efter henne för att sen bli gravid med Leonore och gå upp igen – ett nytt sätt att se på träning och hitta glädje i det och sen nu, när vår yngsta är 2,5 år gammal en rejäl satsning på träning och kost där jag gått in hundra för det. Under hela den här tiden har ni kunnat se inlägg från gymmet, bilder på magen i olika former och scener från vårt vardagliga liv. När jag skulle ha hunnit göra en operation i allt det vet jag inte men jag kan till 100% dementiera det. Så med det sagt önskar jag vi kunde sluta skamma kvinnor överlag och speciellt mammor. OM jag nu hade opererat mig tycker jag inte jag skulle få pekpinnar för det lika lite som jag tycker Elena (som Bloggbevakning inlägg handlade om) ska få det. Vi lever i ett så utseendefixerat samhälle och kraven på mammor att gå ner alla ’bebiskilon’ OCH göra det ’naturligt’ är bizarr. För att vara en ’bra kvinna’ ska du inte fokusera på din vikt under graviditeten utan äta ALLT (utom det förbjudna som ost, chark, sushi osv) helt obrytt men inte gå upp mer än kanske 10 kg. Sen när bebisen kommer ska du helt strunta i din kropp och bara vara tacksam för din bebis och äta allt du vill men ändå gå ner alla dina kilon. Fast inte genom att träna för då bryr du dig inte om det viktiga (din bebis) och vikthetsar. Snart ska du vara i din gamla form men helt utan ansträngning eller tanke på det och det ska ha gått ’lagom’ fort också. Då är du en hälsosam mamma.

Är det konstigt att kvinnor känner en press att gå ner alla mammakilon fort och kanske tar till en fettsugning för att få sådär snabba resultat? Ännu mer då kändisar som blir mer granskade och får löpsedlar om att ’nästa bebis på g?’ såfort magen putar lite? Nej jag kan förstå dom som inte vill lägga massa tid och energi på gymmet och kosten men jag tycker det är sorgligt. Sorgligt att vi ska känna sån press att bli ’vanliga’ i kroppen igen att vi tar till operationer och fettsugningar för att duga. Alla kroppar är lika bra oavsett hur den ser ut – det viktiga är hur den känns! Jag vet att vissa av er tycker jag är dubbel eftersom jag själv tränat hårt och gått på kostschema men för mig är det två olika saker hur JAG vill förbättra min styrka, smidighet och uthållighet och hur jag ser på vikthets ocg andras kroppar. Jag skulle aldrig se ner på nån som inte har intresse i träning och det liv jag har som möjliggör en sån här satsning. När jag säger att alla kroppar är bra menar jag det. Min relation till kroppen är inte helt oproblematisk (vems är idag egentligen) och visst fastnar jag också i tankar om mitt utseende men jag strävar verkligen efter ’en kropp är bara en kropp’ och fokusera på prestation framför utseende. Vi har bara en kropp – Man behöver inte älska den men acceptera den som den är!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sarah

  SÅÅÅ bra skrivet ?????? Älskar ditt sätt att se på hela kroppshetsen för er mammor, och även för oss alla. Så vettigt skrivet! Grym är du!!

 2. Helena B

  Det många inte tänker på är att kroppen kanske inte går tillbaka som den ska efter graviditet. Magmusklerna, som normalt håller ihop magen, gör så att du inte kissar på dig, håller tarmar på plats, inte växer samman skapar en ohållbar situation. Jag förstår om man vill operera buken av denna anledning efter graviditet. Det är synd att det inte är bättre eftervård av gravida, för en sån operation borde vården ta hand om för vi sparar så mycket lidande. Detta pratas eller forskas det inte om. Dags att förändra, pressa politiker i årets valdebatt. Mer eftervård till kvinnor efter graviditet!

 3. Helena

  Det många inte tänker på är att kroppen kanske inte går tillbaka som den ska efter graviditet. Magmusklerna, som normalt håller ihop magen, gör så att du inte kissar på dig, håller tarmar på plats, inte växer samman skapar en ohållbar situation. Jag förstår om man vill operera buken av denna anledning efter graviditet. Det är synd att det inte är bättre eftervård av gravida, för en sån operation borde vården ta hand om för vi sparar så mycket lidande. Detta pratas eller forskas det inte om. Dags att förändra, pressa politiker i årets valdebatt. Mer eftervård till kvinnor efter graviditet!

 4. S

  Jag tror inte folk bryr sig om andras utseende egentligen. Det är säkert några få människor som gör det. Så tycker inte det där är en rättvis bild av verkligheten.

 5. Elin

  Du är så klok Paula och stor inspiration. Förstår inte hur folk orkar lägga energi på att kommentera sådana kommentarer! Antagligen avundsjuka, så starkt jobbat och bli så fit! <3

 6. Sara

  Nej, man kan ju inte bry sig om vad andra tycker. Du gör Paula helt fantastiskt jobb i att stå upp för kvinnor och mammor! Jag har också komplex, för min mage som har löst skinn efter graviditeterna. Mitt första barn var en stor pojke, jag gick upp från 50 till 70 kilo och igångsattes 2 veckor efter beräknat datum. Fastän jag har gått ner alla kilon har jag fortfarande lös hud på magen och det stör mig. Det är nu ett år sen jag födde lillebror (som var mindre) och det gör mig så ledsen att andra ska kommentera mammors kroppar eller ens spekulera i om någon opererat sig. Alla gör väl som dom vill, men till exempel jag har gjort allt för att ha min hälsosamma kropp tillbaka (och har det) men naturligtvis ser den ju inte helt likadan ut mer. Mammor borde hyllas mer för allt man går igenom tycker jag, inte kritiseras och spekuleras över. Om inte min hud kommer återhämta sig inom några år så är det nog möjligt att jag också skulle välja att operera bort det, för om möjligheten finns, varför inte ta den? Men än så länge är jag nöjd med min kengurumage och så får alla andra också vara. Den visar att jag har burit barn och inte något mer. Inte för att det inte skulle vara helt fel att få fram magrutorna heller..?

 7. Ss

  Fast du missa poängen med bloggbevaknings inlägg. Problemet var ju INTE att Elena gjort operationen utan att hon får det att framstå som att hennes kropp (mage) tillkommit genom träning och hälsosamt leverne vilket den inte har.. Ser du på riktigt inte de problematiska i det? Alla jävla kändisar som som gör stora som små ingrepp i ansiktet, kroppen osv utan att va ärliga om det så tror folk på riktigt att det är så de är födda och mår dåligt för att dem själva är ”fula”.

 8. Elin

  Elena fick dock inte kritik för sin magoperation. De får hon ju göra som hon vill utan för att hon skriver en massa inlägg där hon påpekar att de inte finns några ursäkter till träning etc och vilket hårt arbete som krävs när hon i själva verket har gått och opererat sig. De ger ju signaler till alla att man skulle va lat och hopplös som inte lyckas med samma platta mage för de finns ju inga ursäkter eller hur va de? o så var de en operation som hon inte har nämnt något om som egentligen va grejen.

 9. Jennifer

  Fast det inlägget handlade ju just om att Elena skriver ’peppiga’ inlägg som ’moms, there are no excuses to not workout’ mm och det om något är ju triggande för nyblivna mammor. Särskilt med tanke på att hon opererat sig och alltså inte bara tränat sig till son kropp. Hon får operera sig bäst hon vill, helt och hållet hennes val men då är det bättre att vara ärlig med det och mer ödmjuk inför sina följare och deras känslor, och inte lura på dem att det är hård träning som gett henne den kroppen.

  1. Martina

   Jag har tränat på samma gym som Elaine, sett att hon tränar hårt. En operation kan inte ge henne den fysik som hon har byggt upp under alla år. Har för mig att hon tränade/tränar crossfit. Tuffaste man kan träna, särskilt om man har fött ett eller två barn som Elaine har.Det är som att tro att Gastric bypass operation gör en smal, nej. Den minskar bara matsäcken.

  1. V

   Tänkte samma sak. Du behöver inte försvara varenda liten kommentar du får på bloggbevakning (speciellt om det har få likes eftersom det betyder ingen tror på det ändå). Håller med också att det har vart för många inlägg där du försvarar din träning, tycker det finns annat roligare du kan skriva om 🙂

 10. Anna

  Fullt förståeligt att du vill försvara dig mot troll som skriver elaka saker, men känns som det blivit väldigt många ”maginlägg” på senaste tiden.
  Tycker du var jättefin innan såväl som att du är jättefin nu! Känns som att det finns roligare saker att fokusera på ?

 11. Camilla 10 barnsmamma vid 33 år

  Förstår inte varför så många ska gnälla.
  Alla gör som dom vill .
  Opererad eller inte så är man samma person o man har känslor.
  Jag skulle lätt kunna operera mig om jag hade pengar till det.
  Tycker inte det är konstigt att man vill ta bort sånt som man mår dåligt av.
  Man gör det som känns bäst för en själv .

stats