Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Mina bästa tips för en lyckad flygresa med barn

Snart ska vi sätta oss på ett plan igen. Jag minns första resan med Molly, jag var nervös. ”Tänk om hon skriker hela resan?”. Jag var nog mer orolig över att störa andra, att det skulle vara sura miner från alla andra på planet. När vi åkte hem från Egypten kom den där mardrömsresan. Molly var otröstlig. Vi hade ingen temp, alvedon, vi testade allt som brukar funka men allt var förgäves. Då visade sig alla förstående. Många kom fram och frågade om dom kunde göra något för att hjälpa, flygvärdinnorna var fantastiska och till slut somnade Molly. Jag och Hugo var psykiskt nedbrutna men efter den gången vände allt. Jag sket i min rädsla över att andra skulle bli irriterade. Det är barn. Barn agerar med sina känslor och är något inte bra, det är klart att bebisar ska få visa det!!

Jag tänkte ändå skriva upp min lista, vad jag brukar tänka på när jag ska ut och flyga. Både med bebis och en tjej på snart tre år:

-Det gemensamma för båda. Se till att barnen dricker vid uppgång/nedgång. Trycket i öronen kan vara obehagligt och när man dricker jämnar man ut trycket. Jag själv brukar tugga tuggummi. Leonore kommer få amma, Molly kommer få dricka vatten eller mjölk ur flaska. När Molly hade slutat amma fyllde jag alltid på med varmt vatten i en termos och blandade välling som hon fick dricka.
Flyget har varit lite som bilen för Molly. Hon har vaggats till söms av att få sitta i famnen.
-Ha med en filt, alternativt en egen kudde. Det brukar ta slut på flyget och då är det skönt att fixa med eget. Annars funkar det att göra det bekvämt med exempelvis en tröja som kudde/filt
-Är ditt barn ljudkänsligt? Vi körde med hjälmmössa när Molly var bebbe. Idag brukar hon få sätta på sig sina hörlurar till iPadden när hon ska vila. Det dämpar ljudet från omgivningen en aning iallafall.
-Vad ska man ha med sig i handbagaget för att underhålla då? Vi har varvat med böcker, målarprylar, favoritsnuttisen, napp, lite småleksaker. Pennor har nästan varit bäst för oss. Nu kommer iPadden få följa med där vi har filmer, ritprogram, sagor och spel. Hur sjukt är det att iPadden var allt fast digitalt?
-Molly har alltid velat gå runt och undersöka. Det är skönt att få komma upp på benen, man får turas om att följa efter. Denna gång kommer jag och Hugo ha ett barn var hela tiden, vi får bytas av mellan barnen för att göra det bästa av situationen.
-En bärsele är toppen att ha med på planet. Som vi gått, fram och tillbaka med Molly. Hon höll sig lugn och somnade. Problemet kommer sen när bebis har somnat, eller jag tycker iallafall att det är lite knepigt att sätta sig ned igen med en sovande bebis på magen =)
-Mitt sista tips: Ta det chill. Det ordnar sig. Är det en skitjobbig flygresa så får man bara bita ihop och göra det bästa. Det kanske känns lätt som en plätt också första gången, då är det bara att tacka och ta emot för en positiv upplevelse!

Vi får se hur det går för oss. Molly är grön, Leonore är det första gången för. Jag kanske vägrar åka med hem flyget och tittar på andra resförslag för att komma hem igen nästa vecka =)

Att flyga mellan två stora bollar på Wipe Out var betydligt svårare än att flyga med kids

321883_3149206538419_472465934_o

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Vi reser mycket med vår son och han lite yngre än Molly, kan tipsa om att han lärde sig att tryck utjämna tidigt, nu håller han själv för näsan men då han var yngre höll vi för näsan o han ”blåste” ut. Då vi reser behöver vi inte så mycket ”underhållning” med oss, han har lärt sig att man sitter på sin plats o läser någon bok lr leker med en bil. Oftast får man pysselkit på långflygningar också så det är onödigt att dra med sig. Men såklart är alla barn olika o har olika behov. Man får göra det som funkar bäst för sig 🙂

  Trevlig resa!!

 2. Anna

  Hej! Får man ta med vätska in på flyget? Tänkte på termosen till ersättningen.. Vi ska själv ut i flyga och behöver ge det på planet. Med vänlig hälsning, Anna

 3. S

  Det här får du inte ta fel men jag kan tycka att resa med en sån liten är inte bra och heller inte bra nu som det ser ut i värden med allt som händer det är bara omtanke jag skriver det här med se hur värden ser ut och förstå att det är farligt självklart gör ni som ni vill med att resa .lycka till

 4. Mia-Mamma till lilla Molly :)

  Tusen tack för detta inlägg!!

  Jag ska åka till Filippinerna i augusti med min dotter som då kommer vara 1 1/2 år. Det är en flygresa på 23 timmar och 40 min, med en mellan landning på 10 timmar i Peking.
  Din lista kommer hjälpa massor och vad du sa om otröstligt barn kommer jag upprepa för mig själv om det händer 🙂

  http://www.mijaas.blogg.se

 5. Frida

  Hej Paula!
  Kan inte du göra ett inlägg där du länkar till ditt och hugos avsnitt i wipeout?
  Jag har letat som en galning men hittar verkligen ingenting!

 6. Carina

  Haha,kom att tänka på vår flygresa till gran canaria när våra tvillingar var 1 1/2 år & en storasyster på 3år! 2 föräldrar på 3 barn var inte en höjdare i 6 timmar. Kan säga att jag satt på riktigt nere där på ön & funderade på hur vi kunde ta oss hem på annat sätt än med flyg!! Tog cirka 3år innan vi utsatte oss för det igen.

 7. Ida

  Mina bästa restips och vi har rest mycket och långa sträckor med vårt barn:

  – Ipad!
  – Små inslagna presenter, en för varje restimme. Kan vara minipennor, ett kinderägg, småbilar, pyttesaker helt enkelt.
  – Snacks! Djurkex, russin, majskrokar/ostbågar, salta pinnar, vindruvor
  – Fingerdockor (finns på ikea)
  – Klistermärken i mängder
  – Papper och kritor

  Detta har vi använt oss av när vi rest X antal gånger över Atlanten och vår 1- och 2 åring har inte gnällt en enda gång.

 8. lisa

  Hej! Tack för många bra tips! Ska också snart ut å åka med min skrutt! ,en jag undrar hur ni gör för att få med vätska ombord på flyget? Man får väl inte ha så mycket med sig nu för tiden?

 9. maja

  Hej fina du! Jag skriver till dig ihop om hjälp, min kompis har haft anorexia i över tre år och nu börjat bli frisk efter att ha fallit tillbaka i den hemska sjukdomen. Denna kompis heter Jennifer hon är det starkaste tjejen jag känner! Hon har hjälp mig från att hamna i denna sjukdom, samt andra i hennes närhet.
  Men varför jag skriver till dig är för att jag vill sprida hennes nya youtube kanal. Hon har själv berättat för mig att hon använder kanalen för att det får henne att tänka på annat än sjukdomen och får henne att kämpa mer. Både för sin egen skull och för att kunna hjälpa andra. Hennes mål är att i snar framtid kunna föreläsa i skolor samt kunna sprid information och förståelse för denna sjukdom.

  Jag vet att en sån här kanal borde finnas! Och jag vet att hon är en perfekt person för att kunna sprida denna information. Det finns så många som håller på att hamna i hennes sits och med hennes mål kan hon hjälpa. Så snälla kan du inte hjälpa mig att sprida hennes kanal. Länka till den eller vad som… För tänk om någon i din närhet är påväg in i denna sjukdom, någon som hon kan hjälpa precis som hon hjälpa mig. Är det inte värt att då ge henne en länk? Jag tror på henne och det tycker jag du också borde…

  Länk till kanalen finns här : https://www.youtube.com/channel/UCoZ1MLiWwAslQrt5M9KN7dw

 10. Alice

  Vilket bra inlägg! Jag ska själv snart ut och flyga för första gången med min bebis, hoppas det går bra för oss 🙂

  Kan inte du skriva om Leonores rutiner under dagen samt läggningsrutin? Vilka tider osv.
  Kram!

stats