Header Image

Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Mums

Publicerad,

Efter visningen så har vi kvar kanske två kg äpplen. Jag skojar inte! Jag är så fruktansvärt trött på äpplen just nu, det känns som man sympatiäter bara för att det inte ska bli dåliga i onödan. Igår efter förskolan så bestämde jag och Molly oss för att göra en äppelpaj för att bjuda familjen på. Eftermiddagsfika när det är som bäst!

Jag älskar smulpajer så självklart vart det en smulpaj med äpple. Du behöver för ca 6 portioner:

* 5 st äpplen
* 1 tsk kanel
* 2 tsk socker
* Smör till formen

Smuldeg:

125 g smör
2 dl vetemjöl
1,5 havregryn
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt

Du gör såhär:

1. Värm ugnen till 225 grader
2. Skala och kärna äpplena. Skär i klyftor och lägg i en smord ugnfast form. Strö över kanel och socker, rör om
3. Knåda ihop smör, vetemjöl, socker och salt till en smulig massa. Lägg över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen i ca 20-25 minuter

Jag tycker att det är godast med vaniljsås, vad föredrar du till äppelpaj?

7 Kommentarer

  1. Hej är det matteus porslin du har?

  2. ser ut som en uuuuunderbar morgon, mums

  3. Det finns smulpajrecept där man smälter smöret i stället för att knåda i hop allt. Jag tror även att man delar 50/50 på havregryn och mjöl. Smulpaj med det receptet slår alla andra. Fick det hemma hos min syster en gång och är nu helt såld. Prova det innan äpplena tar slut 🙂

  4. Använd flingsalt, det blir helt vansinnigt gott. Finns recept när man googlar världens godaste äppelsmulpaj, säger ju allt 🙂 kram!

  5. Jag vill också, liksom Ida, tipsa om flingsalt i äppelsmulpajen! Det är sjukt hur stor skillnad det kan göra, blir så otroligt gott. Även jag kör på receptet kallat världens godaste äppelsmulpaj 😉 ha det gött!

  6. Som svar på din fråga så självklart ska man ha vaniljvisp/sås 🙂

  7. Prövade ditt och Mollys recept på smulpaj med äpplen. Otroligt gott får jag säga. Busenkelt. Även en fåne som jag klarar av det. Fick bra betyg från dem jag bjöd. En är en snobb på fika. Bakar mycket själv. Kändes bra när hon gav mig godkänt. Nästa gång testar jag flingsalt som jag såg att en del tipsar om här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *