Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

På begäran, recept på Oxfilépastan

 

Jag förstod ingenting igår när Hugo var på sin fjärde portion. Han tyckte att det var så gott så han kunde inte sluta äta. Det är roligt att se den reaktionen på mat som man lagar. Mat är den allra renaste formen på att ge kärlek.

Du behöver:

Ett paket med pasta ( jag brukar ta stora snäckor så sås liksom kan fastna i)
En gul lök
Två klyftor vitlök
Timjan
Champinjoner
Grädde
Oxfond
Oxfilé
Salt och peppar
Tryffelolja
Parmesan

Gör såhär:

Sätt på pastavatten och följ instruktionerna. Hacka lök, vitlök och halva förpackningen av timjan. Fräs någon minut innan du slänger ner dom skivade champinjonerna ( jag brukar ta skogsvarianten för att jag tycker att dom har en finare färg). Häll på grädden och buljongen, låt puttra i ca 10 minuter. Stek köttet i en egen panna, salta och peppra. När pastan har kokat klart så blanda ihop med såsen och köttet. Lägg upp på ett stort fat, riv på parmesan och avsluta med att dra över en massa god tryffelolja!

 

 

image

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
      1. M

        Rätt dryg kommentar, alla kanske inte känner sig så säkra och vill veta ungefär..tror inte paula har några problem med att skriva ut ungefärliga mått:)

  1. Hej

    Hej Paula. Skulle du kunna skriva exakt mäng på allt. Jag är inte bra i köket och behöver ett recept att följa haha. Kram

  2. Anonym

    Snälla slrov ut mängd på oxfile, pasta. Grädde, oxfond ocj oljan, jag är SÄMST på att ”höfta” så vore toppen om du kunde skriva ca hur mkt du tar av varje

stats