Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Panik

Måndag och några vardagsdagar framför oss. Molly har jullov från dagis i ca två veckor till vilket betyder jullovskul för oss. Idag ska vi leka med Michan och Naomi, imorgon med Jessica, Kiara och eventuellt Stephanie och Mercy. På onsdag ska nyår firas hemma hos Hugos föräldrar tillsammans med familj och vänner. Jag och Hugo ska stå för efterrätten. Någon som har bra inspirationstips till nyårsefterrätter?

På tal om nyår, tänkte gå tillbaka och se vad jag skrev för löften förra året och om jag har uppfyllt dom. En lista för 2015 ska också skrivas.

Det är riktigt skönt att vara hemma från Lofsdalen. Jag älskar min man men han ger mig ständigt hjärtattacker. Påvägen hem bad han mig köra från Gävle. När jag satte mig i bilen såg jag att vi hade lite bensin och tänkte i huvudet ”varför har han inte sagt något”. Jag är en sådan som alltid kör med lite marginal. Min tank kommer aldrig ner till det röda sträcket för sånt gör mig psykiskt stressad. Hugo är motsatsen, gamblar och kör ofta med endast några liter kvar i tanken. Påvägen hem från Gävle började bilen att blinka för att resertanken var nere på noll. Det kom aldrig någon j*vla mack och jag fick totalpanik. Körandes, gråtandes och helt panikslagen. Jag ville inte få motorstopp mitt på e4an, det var kolsvart ute och jag ville inte att någon av oss skulle kliva ut och försöka lifta till en närliggande mack. Molly låg och sov och jag ville fortsätta hem på ett tryggt sätt.

Med en blinkande bil såg vi tillslut en skylt med 3 km till en mack, gissa om vi bad till gud för att nå fram. Vi kom fram men det var på håret. Gissa hur arg jag var på Hugo som satte oss i den sitsen. Jag var så arg att jag hade lust att släppa honom på den macken och åka hem utan honom. Vi vart sams efter en stund och Hugo kommer nog aldrig att köra bil med lite bensin när jag och Molly sitter i bilen.

Vägen hem och den misslyckade scootersafarin är 2014:s julminnen, herregud vad vi har varit med om desperata situationer! Har det hänt dig något absurt under jultiden som du aldrig kommer att glömma?

Dom ”rutinerade” föräldrarna =)

20141228-212840.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. anna

    Pannacotta brukar jag göra till efterätt, brukar vara populärt. Finns en uppsjö av olika smaker. Det som är smidigt är att ni inte behöver lägga ner någon tid på det på festen. Köp några snygga engångsglas och gör i. Sen är det superenkelt att göra.

  2. Carro

    Finns en vitchoklad kräm som är skitgod och jätteenkel. En burk sötad kondenserad mjölk blandas med lika mycket ovispad vispgrädde. Sen häller du i en fjärdedel i burken med citronsaft sen blandar du i de i gräddblandningen så blir de tjockt den river man i ca 1 dl vit choklad. Lägger i smeten i fina glas och låter stå i kylen sen häller man på färsk passionsfrukt på toppen innan servering! Tar Max 5 min att göra!! Ni måste testa!!

  3. Jennifer

    Saffransinlagda päron med vaniljglass! Du kan nog hitta nåt recept på internet men man gör en slags saffrans-sirap med socker, honung, saffran och kanel (ungefär) och lägger skalade päron i en påse med sirapen och låter stå över natten. Eller vänta man ska nog koka päronen i sirapen först så de mjuknar lite, och sen kan de nog stå i kastrullen och gotta sig.

    Annars är ju gino ett säkert kort (bär och skivad banan och kiwi med riven vit choklad i ugnen tills chokladen smält och servera med vaniljvisp eller glass och lite kanel om man vill).

  4. michelle

    nåogt enkelt som alltid går hem är kladdkaka. Men det finns en sjukt god med Fazer mörkchoklad i. Kan skicka receptet i en till kommentar senare ikväll. Eller saffranskladdkaka är också otroligt god.

    Något annat som jag blev bjuden på för några år sedan på nyår var cheesecake. Finns massa olika varianter, bland annat oreo cheesecake som alltid går hem.

    Lycka till!

  5. Elin

    Jag och sambo skall också stå för desserten på nyår. Har tänkt mig olika komponenter, i små proportioner så man inte blir jättemätt. Men chokladcréme brulé, kokossorbet, mangomousse och olika frukter, ex jordgubbar, ananas och litchi. Allt gjort från grunden.

stats