Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Pulkans enkla frukt och nötbröd

Gud vad enkelt det var att baka eget bröd hörni! Och vad uppskattat det blev. Båda barnen tycker om nötter och vill gärna ha en näve var varje dag. Det är roligt att dom tycker om nötter, då kan vi som igår göra goda bröd. Tänkte testa på fröknäcke nästa vecka men till söndagsfrullen bakar vi bananbröd.

De här frukt och nötbrödet lägger jag på minnet, perfekt till helgen eller som bröd i vardagen =)

 

Det här behöver du:

4 dl dinkelmjöl

1 dl havregryn

200 g torkad aprikos

1 dl hasselnöt

1 dl valnöt

1/2 dl hela linfrön

4 dl naturell yoghurt

2 tsk bikarbonat

 

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda mjöl och havregryn i en bunke. Mortla nötter, skär aprikoser, häll i yoghurt och bikarbonat i bunken och blanda allt till en smet. Smörj formen och häll i degen. Grädda längst ner i ungen i en timme.

Yoghurt i

Toppade brödet med pumpa och solrosfrön 

Himmelskt gott! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Ska pröva detta (så fort jag köpt dinkelmjöl). Har testat flera liknande recept med rågmjöl eller rågsikt och med fil, enkelt och smidigt! Dock har alla de recepten innehållit mycket sirap, så ska bli intressant att se hur det blir utan allt socker?
    Tack för en bra blogg Paula! Tror inte jag har kommenterat förut.

  2. Martina Ekbladh

    Mums! Tycker annars att det jämt är så mkt honung/sirap i bikarbonatsbröd. Och russin. Men inte i detta, yeah!!

  3. Josefin

    Alltså blir så ledsen varje gång jag går in och kikar kommentarerna, alltid något som det klagas på. Du förtjänar all kärlek Paula och du verkar vara en genuint bra människa❤️ kram

  4. Emelie

    Alltså…. Återigen – ANGE KÄLLAN som du tar någonting ifrån. Du kan inte bara ta någon annans arbete, i detta fall i form av ett recept, på detta vis. Det är inte så schysst mot den som lagt ner tid och pengar på det..

    1. Linda

      Fast kom igen nu, du tror inte att det finns oändliga med nötbrödsrecept att hitta? Om jag skriver recept på kladdkaka måste jag då länka det till någon annan som bakat kladdkaka innan mig?

      1. Emelie

        Ja självklart!? Ange personen, boken eller hemsidan som publicerat receptet, varifrån du sedan tagit det. Det är väl självklart och gäller alla?

      2. Mimi

        Som Linda säger. Detta är en version av filbröd, ett som efter många decennier inte har en ”ägare”
        Men att ta reda på källan är ett bra knep, även för dig själv.

      1. Emelie

        Här är andra sidan av myntet – https://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2016/02/24/om-att-stjala-nagon-annans-recept/

        Värt att är tänka på i alla fall, att det är SNÄLLT mot den som skapat ett recept – om det så är Ica eller en privatperson spelar ingen roll – att ge denne person cred för arbetet den lagt ner. Är bara det jag säger, att det vore schyst mot den andra parten. Gäller ju för såväl Ica, en bloggare, ett instakonto, en kokbok, din kusin som din mamma. Är liksom…. snällt? Men kanske bara är jag som tycker det..

    2. Belma

      Vilken tråkig och bitter människa du är. Stör du dig så pass mycket på att Paula tagit ett recept utan att ha skrivit vem som gjort det? Är det ett så pass stort bekymmer? Tycker ärligt talat synd om dig. Väx upp och sprid lite mer positiv energi så slipper du rynkor också! 😀

    3. Belma

      Vilken tråkig och bitter människa du är. Är det ett så pass stort bekymmer för dig att Paula inte skrivit vem som gjort brödet? Tycker synd om dig. Väx upp och lär dig sprida lite mer positiv energi så slipper du rynkor också.

stats