Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Råraka med löjrom och creme fresh

Vi började googla på påskmat och då kom råraka upp. I serien ”vår tid är nu” (som förövrigt är den bästa svenska någonsin) äter dom mycket rårakor så det hade fastnat någonstans i bakhuvudet. På bara en helg har det blivit en favorit, och jag vill äta det igen typ idag! Tänker att råraka med löjrom är en bra förött till bröllopet eller vad tror du? Vet du någon resturang som gör grymma rårakor?

För ca fyra portioner behöver du:

6 stora fasta potatisar
Smör att steka i
Salt och peppar

Tillbehör:
Löjrom
Créme Fresh
Rödlök
Citron

Gör såhär:

Skala och finriv potatisen. Krama ur vätskan väl. Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Forma potatisen till fyra ”bollar” som du plattar ut med stekspaden, salta och peppra. Hemligheten är att använda MYCKET smör när du steker! Stek tills färgen blivit fin och kanterna frasiga. Servera tillsammans med toppingen.

 

Kärlek i dess renaste form- mums!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Rekommenderar att testa byta ut créme fraichen mot smetana, der tycker jag lyfter rätten ytterligare! ?

stats