Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Rödbetssallad med Chevré

Jag vill fortsätta att välja grönare mat 2018. Jag vill att min kost ska bestå av mindre kött. Det är inte svårt att välja det gröna när det finns fler alternativ men serveras det hamburgare så äter jag det.

Grönt, fisk och fågel är det jag äter mest idag. 2018 vill jag äta ännu grönare. Mitt trick är att inte försöka efterlikna kötträtter. Det är inte lika gott med qournfärs i en köttfärssås. Då är det lättare för mig att äta nya rätter och upptäcka nya goda smaker. Att äta simpelt med råvaror som jag tycker om och kombinera det istället. Som kvällens sallad t.ex.

För ca fyra personer behöver du:

Matvete

Babyspenat

Oliver

2 avokado

Fyra kokta rödbetor

2 paket med Chevré ost

Valnötter

Olivolja

Salt

Citron

 

Gör såhär:

Lägg spenaten längst ned i ett fat. Häll på oliver. Koka matvete och sprid ut på spenaten. Salta, häll på olivolja och pressa lite citron över. Hacka rödbetorna, smula Chevrén och toppa med valnötter.

PC281096

Små troll som alltid vill upp och sitta på bänken medan maten lagas

PC281114 (kopia) PC281121

Vi stekte på lite sparris med vitlök och riven parmesan på

PC281094

PC281127 (kopia) PC281130

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Dilan

    Jag provade detta! Så gott men var gärna mer specifik i recepten tex hur mycket chrevréost i gram och även med babyspenat osv

    1. paulas

      Hej Erica!

      Vissa saker tycker barnen är gott. Brukar göra en linsgryta som dom gillar. Ingen är förtjust i rödbetor så idag gjorde vi sallad till vuxna och kyckling med bulgur till kidsen men målet är att få dom att äta mer grönt också =)

      Kram,
      Paula

      1. Erica

        Okej 🙂 så tacksamt att höra hur andra gör nu innan vår lilla ska börja äta våran mat 🙂 så tack för svaret!
        Kramar

stats