Igår åt vi en god pasta som dessutom typ var världens lättaste att göra! Receptet kom från ”Linas matkasse” som vi hade förra veckan. Dåså, för att göra en ”Pasta Caprese med kapris och basilika” behöver du:
(Recept för 2 personer)
Basilika
1 paket färsk pasta
1 gul lök
Kapris
1 paket körsbärstomater
1 mozzarella
Röd chili
Tomatsås
Olivolja
Salt
Socker
Svartpeppar
Tomatpuré
Vitlöksklyftor
- Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till pastan.
- Finhacka 1 gul lök, två vitlöksklyftor och 1/2 röd chili. Fräs allt på medelvärme i olivolja i en kastrull i ca 5-6 minuter.
- Tilsätt 1 msk tomatpuré, 1/2 burk kapris(avrunnen), 1 flaska tomatsås och 1/2 tsk socker. Låt skjuda i 5-6 minuter.
- Caprese: Halvera körsbärstomaterna. Skär mozzarellan i bitar och strimla basilikan. Blanda ner med 1/2 vitlöksklyfta(pressad), 1 tsk olivolja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.
- Koka den färska pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Blanda nykokt pasta med tomat- och kaprissås. Servera toppad med Caprese.
Låter supersmarrigt! Hissar helt och hållet lite mer mattips från dig/er! Håller på med att ”tighta” till figuren lite så vore kul och se vad du lagar för middagar 🙂 alltid kul med nya tips och inspiration! Superhärlig blogg också 🙂 kramkram
Hej! Vi gör en marknadsundersökning för vårat UF-företag och skulle uppskatta om du kunde ta dig tiden att svara på några enkla frågor kring vår idé. Tack på förhand!
https://www.webbenkater.com/s/61b00ef