Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Snabb vardagspasta

Igår åt vi en god pasta som dessutom typ var världens lättaste att göra! Receptet kom från ”Linas matkasse” som vi hade förra veckan. Dåså, för att göra en ”Pasta Caprese med kapris och basilika” behöver du:

(Recept för 2 personer)

Basilika

1 paket färsk pasta

1 gul lök

Kapris

1 paket körsbärstomater

1 mozzarella

Röd chili

Tomatsås

Olivolja

Salt

Socker

Svartpeppar

Tomatpuré

Vitlöksklyftor

 

  1. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till pastan.
  2. Finhacka 1 gul lök, två vitlöksklyftor och 1/2 röd chili. Fräs allt på medelvärme i olivolja i en kastrull i ca 5-6 minuter.
  3. Tilsätt 1 msk tomatpuré, 1/2 burk kapris(avrunnen), 1 flaska tomatsås och 1/2 tsk socker. Låt skjuda i 5-6 minuter.
  4. Caprese: Halvera körsbärstomaterna. Skär mozzarellan i bitar och strimla basilikan. Blanda ner med 1/2 vitlöksklyfta(pressad), 1 tsk olivolja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  5. Koka den färska pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Blanda nykokt pasta med tomat- och kaprissås. Servera toppad med Caprese.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Låter supersmarrigt! Hissar helt och hållet lite mer mattips från dig/er! Håller på med att ”tighta” till figuren lite så vore kul och se vad du lagar för middagar 🙂 alltid kul med nya tips och inspiration! Superhärlig blogg också 🙂 kramkram

stats