Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

2013-03-27

Jag och Hugo är på väg till den andra delen av föräldrarutbildningen. Den är som förra gången 3 timmar lång. Idag kommer den att handla om amning och den första tiden hemma. Jag hoppas att dagens kurs blir lika givande som förra veckan då det handlade om förlossning och smärtlindringar.

Mina nätter är jobbiga. Jag vill inte somna för att jag vet att jag ändå snart kommer att vakna. Först och främst så måste jag upp och kissa varje natt. Det andra problemet är ryggen. Jag har så fruktansvärt ooooooont! Så fort jag sitter ner eller ligger ner så vrider och vänder jag på mig för att det värker i nedre delen av ryggen. Det är liksom inte okej att man vaknar för att det gör ont… Någon som har en mirakelkur mot ryggont? =)

20130327-082749.jpg

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Fyll en pet-flaska eller dubbla fryspåsar med varmt vatten i som du lägger där du har ont, det är super bra. Det har jag alltid när jag har ont i ryggen eller magvärk, funkar toppen för mig. Hoppas det är lika bra för dig om du testar det 🙂

    Lycka till med allt, du verkar vara en sån härlig människa och blir nog en jättebra mamma:)

  2. Maria

    Jag har haft samma problem under min graviditet och har testat kuddar lite här och var men tyckte inte det hjälpte! så jag fixade så skarven mellan madrasserna blev tydlig sen låg jag med kroppen ppt ena sidan så den madrassen trycktes ner så det blev en perfekt hylla att lägga magen på andra madrassen. man måste självklart ha en bäddmadrass också annars blir det inte skönt men en ganska tunn ..

  3. Jenny

    Paula! Ett hett tips är att prova lägga en stor kudde under knäna. När jag var sängliggandes efter en buköppning så fick jag vrålont i ryggen, lättade lite när jag provade ha en kudde under knäna.

  4. Elin

    En riskudde som du värmer i micron fungerande väldigt bra för mig, den var min bästa vän de sista 2 månaderna!
    Jag fick havandeskapsförgiftning så blev sängliggandes i 2 månader och bara det plus gravidmagen tog knäcken på min rygg och då fungerade riskudden kanon!

  5. Emma

    En värmekudde brukar alltid hjälpa 🙂 ett annat tips är att lägga dig på rygg på golvet (med en filt under kanske) och sen lägger du upp vaderna på en stol så att du har benen i 90 grader. Flytta in rumpan/kroppen så du ligger nära. Detta upplever iaf jag som väldigt avlastande för svanken. Hoppas du hittar något som lindrar lite, kram! 🙂

  6. Josephine

    1. Ligg på en spikmatta ett tag innan du ska sova, guld värd!
    2. Lägg en kudde mellan benen & alternativt en under magen för att stötta så du kan ligga på sida. Gravidkudde är ett bra alternativ, hjälper en att slappna av (tycker jag) och att dessutom hålla en kvar på vänster sida vilket är den bästa sidan att ligga på för den lille (det ökar syret för både dig & bebis).
    3. Värmekudde!

    Hoppas att du får några tips som hjälper just dig!

    🙂

  7. Josefin

    Som andra skrivit, en kudde mellan knäna. Jag hade även en under magen när jag låg på sidan. Fick massage av maken vilket underlättade. Men bästa tipset jag har är nog TENS-apparat. Det kan du få låna hos sjukgymnast och du kan även ha med den till fl och använda som smärtlindring. Har du använt en sån under graviditeten så brukar det vara guld värt på fl, men en del upplever det som värre under fl.

  8. Anna

    vill först tacka för ditt inlägg om bristningar! är snart 23 år & gravid i v 32, fick bristningar under bröstet i v 30 & blev helt förstörd, ha haft så svårt att acceptera att kroppen förändras. så TACK för det inlägget! 🙂 jag har också problem med sömnen, kisseriet är nog inget att göra åt men om du ha ont i ryggen när du ligger ner så ett tips är värmekudde! den hjälper jätte bra, sen stötta upp vid sidan så du typ ligger på ”halv rygg” eller vad man ska säga, du har ju lite vikt om du ligger på rygg annars nu när bebisen är så stor 🙂 hoppas de kanske funkar!

  9. Jennie

    Jag har haft Pisa ont i min rygg sen typ v.27. Vaknar också på nätterna för jag har ont, ibland lindrar de med Alvedon! Annars brukar jag bara ställa mig upp och sträcka på kroppen typ lite gympa haha! Men min kille är bästa medicinen och det är att han ger mig massage varje kväll typ 10 min och utan den hjälpen hade nog min rygg gått i tusen delar!
    Min Barnmoska säger att de berors på hur ungen ligger och att de oftast släpper när ungen lagt sig till rätta! Sen när du sitter ner så bullra upp med typ en kudde i ländryggen, blir enklare att sitta ner då 🙂

  10. Jennifer

    Jag har själv problem med ländryggen pga en ryggskada (gammal fraktur) och har ständigt värk. Kan starkt rekommendera en stor, ganska fast kudde mellan låren/knäna. Det avlastar i höfterna och värken i ryggen blir lite bättre. Kan rekommendera IKEA’s stora fyrkantiga kuddar. Funkar superbra 🙂 Om man avlastar höften kan värken släppa eftersom den stora rumpmuskeln fäster i ländryggen. Om de muskelfästet är ”avslappnat” minskar trycket i ryggen 🙂 Ääh, du fattar 😉 haha

  11. Victoria

    Testa & köp ett stödbälte finns bra & billiga på babyprylen.se har min på för att slippa belasta min onda rygg plus lite massage av sambon Kram

  12. Felicia

    Som andra skrivit, testa med att ha en kudde mellan benen! Det kan vara skönt med flera kuddar och försöka att få en skön ställning med hjälp av dom. 🙂

  13. Paulina

    Hej Paula!

    Jag har ett bra tips till den onda rygg. En ”aloe vera” cream som finns att köpa på hälsobutiker. Den smörjer man på och masserar in och efter ett tag kommer det en varm lite stickande känsla där man smörjt på. Men efteråt känns det helt okej. Jag har haft den på mina knän/lår och känt att det har hjälpt en del!

    KRAMAR

  14. Sarah

    Ett år efter förlossningen och jag vaknar fortfarande ibland mitt i natten av besvär i ländryggen 🙁

  15. Cecilia

    Backontrack! Fungerar som ett stöd/linda fast sitter runt ryggen. Denär gjord av nåt material som ska värma och lindra ryggen (går säkert att läsa om på deras hemsida). Jag hade min efter en fraktur i ländryggen och den gjorde undervärk. Den kostar 800 kr ny så ganska dyr tyvärr. Jag använder inte min längre så om du är intresserad kan du få köpa den för typ 200 🙂

  16. Terese

    Om det är foglossning så försök ta det lite lugnare under dagen – gå mindre, undvik trappor, osv. Trist, men det kan hjälpa.

    Annars försök att liksom spänna rumpan när du står upprätt – för att inte svanka så mycket pga magens tyngd. Det kan också hjälpa.

    Alvedon på kvällen kanske? Massage?

    Jag hade massor av ryggproblem under mina graviditeter och amningsperioder – inte kul alls. Men det kan bli mer uthärdligt om man krånglar lite, trots att man känner sig som en gammal tant….;)

    Kämpa på!

  17. Hana

    Hej!
    Lägg en kudde mellan benen när du sover brukar lätta lite på trycket!

    Första gången jag kommentera här, ville bara säga att du är e. Otrolig kvinna och du och Hugo känns som det helt självklara paret. Jätte söta.

    Kram och lycka till med allt

  18. Kanske hjälper

    Be Hugo om massage vid svanken, det hjälper en hel del, jag gjorde det på min fru på båda hennes gravideteter och det hjälpte henne iaf. Testa det kan vara värt ett försök.

  19. Emma

    Ring Stockholms massageklinik dom gjorde underverk för min rygg när jag var gravid. 50 minuters gravidmassage är ren o skör njutning

stats