Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Att få med sig ett perspektiv hem

Klockan är kvart över sex här i Kenya. Vi sitter och väntar på vår transfer. Nu lämnar vi Nairobi och drar ut till landsbygden. Det var magisk dag igår. Intensiv och många intryck men magisk. Jag har sett fram emot att få se själva kaffeodlingarna och träffa bönderna, äventyret som startar idag. Hela den här vistelsen handlar om kaffet och det är helt otroligt vilken inblick vi har fått på bara 24 timmar. Jag hyser en stor respekt till alla som arbetar med det invecklade arbetet bakom vårt kaffe. Igår satt jag på altanen på hotellet och drack en kopp med cappuccino. Det var en helt annan upplevelse än mina andra koppar kaffe som jag druckit under min livslängd. Jag är tacksam över att få vara med under den här resan tillsammans med ZOÉGAS, Msl och dom andra fina influncerna.

Pararellt så ser vi hur livet ser ut här i Kenya. Det är hårt och orättvist. Min blick fastnar på barnen som leker ovetandes om orättvisan på soptippar. Kvinnorna, männen och dom äldre. I min lilla bubbla, i det som är mitt liv hemma i Sverige upplevs här som ett bekymmerslöst liv. Det är orättvist och jag har lovat mig själv att ta med perspektivet hem.

Nu kommer bussen och jag måste avsluta. Nedan kommer ett gäng bilder på det fantastiska hotell som vi spenderade natten på. Ett hotell mitt i Nairobi som jag upplevde som i en oas:

pb295795 pb295797

Såhär vill jag att det ska se ut på vår baksidapb295798

Fina Mona och Malinpb295801

Lyckoskuttpb295805-kopia

Vi träffade Esther som vann ett designpris via ZOÈGAS. Det är hennes design som pryder julomslaget på ZOÈGAS kaffe och priset var att hon ska gå gå praktikant på ett stort designföretag i Nairobi. Jag tycker att priset var helt fantastiskt, istället för att ge Esther pengar så gavs hon istället arbetsmöjlighet i framtiden efter sina studier.

pb295810 pb295813 pb295818-kopia

Vårt rum

pb295824 pb295827 pb295829 pb295833

pb295859

Sängen från himmelen

pb295842

Den fantastiska altanen som låg vid hotellets vackra oas

pb295846 pb295852 pb295854

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sarah

    Bodde i Afrika ett halvår förra året. Tuffaste och bästa halvåret i mitt liv. Sådana kontraster att leva i jämförelse mot Sverige. Har ett mycket större perspektiv på livet och orättvisa nu än innan jag bodde där. ÄLSKAR AFRIKA.

  2. Lisa

    Måste påpeka att det är otroligt svårt att förstå sig på en stad som Nairobi efter bara ett par dagar där. Att bara se slumområden är inte att se Nairobi. Det är även en storstad som utvecklats enormt de senaste åren, som har många människor som lever i överklass och en växande medelklass. Men självklart är det otroligt mycket fattigdom kvar och massor kvar som behöver utvecklas. Klyftorna mellan människorna är fruktansvärda. Men man får inte glömma bort att det faktiskt finns mycket bra också och som sagt 2 dagar i staden räcker inte. Min syn på Kenya har ändrats enormt mycket sen den första gången jag var där till nu den tredje långa perioden jag var där. Men jag förstår att du skriver om det du hunnit sett 🙂 Hoppas ni får en fortsatt bra vecka!

  3. e

    håller med diana! det ”värsta” med perspektiv är ju att man måste få det regelbundet, om och om igen för att inte glömma. att bara få det en gång räcker inte, det glöms bort efter ett par dagar när man är tillbaka i sitt eget enormt priviligierade liv, som jag tycker upplevs som vidrigt o oförsvarbart när man jämför.. usch alltså 🙁

  4. Diana

    Vad otroligt fint det ser ut att vara där. Men ja det är hemska omständigheter de lever i, många i världen har det så, vi är lyckligt lottade och vidrigt bortskämda här i Sverige. Och inte lär vi oss heller, vi lär oss i 3 dagar och inom en vecka är vi tillbaka i storkonsumtionen och allt det ytliga vi har.

    Ha nu en jättefin stund därborta.

stats