Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Ytterkläder för barn med kvalité

När det gäller Mollys ytterkläder kan jag nästan bli larvigt engagerad. Vare sig det gäller gummistövlar eller en mössa. Jag vill vara medveten om vad vi sätter på henne och jag vill göra det så bekvämt det bara går för Molly när hon ska kunna röra sig och leka i sina ytterkläder. Vi har en vinter framför oss och det betyder kyla, vind och vatten. Jag kan helt ärligt säga att jag inte skulle köpa en budgetoverall till Molly. Det skulle inte kännas bra i mitt hjärta. Dels för att jag inte skulle ha koll på om Molly skulle frysa men framförallt för att jag inte vet hur arbetet bakom overallen ser ut. Vem tillverkar overallen? Går det till på rätt sätt? Är overallen klimat smart? Vilka funktioner bär overallen som underlättar för Mollys lek?

Jag är precis likadan när det gäller skor. Min dotter ska ha det bästa med skor som har en riktig ordentlig sula. Hur söta skor Zara än gör så kommer jag aldrig köpa dom för dom är inte gjorda med en tanke på att det ska vara bra för barnets fot. Att lägga en extra slant på mitt barns ytterkläder som hon kommer att använda varje dag i flera månader tycker inte jag känns jobbigt eller besvärligt. För att kompromissa handlar vi hennes vardagliga kläder på alla dom vanliga kedjorna. H&M, Lindex och Kappahl. Hur tänker du? Vad lägger du helst pengarna på?

Mollys vinter är räddad med dessa stövlar från Kavat och overall från det svenska märket Vidi. Kavat är favoritmärket när det gäller barnskor och vi valde just dom här skorna för att dom var ganska låga. Molly är kort och kan inte ha skor som går upp allt för långt upp på benen. Då tappar hon balansen. Slittåliga, vattentåliga och med kardborreknäppning som gör det lätt att få av och på. Kommer att funka perfekt på förskolan och fjällen över jul. I med en ullstrumpa om det är lite extra kallt bara för att försäkra sig om att fossingarna håller sig varma.

Det är första gången som vi testar Vidi. Har du prövat deras ytterkläder? Förutom att overallen är riktigt snygg så är den bra för barnet och miljön. Plaggen innehåller inga farliga kemikalier och är vind & vattentät. Overallen har en urtagbar vadderad inneroverall som man kan knäppa på och av. Förstärkt  på både rumpa och knän med många reflexer som gör att Molly kommer att synas tydligt i mörkret.

Vinterskorna

Overallen. Jag älskar färgen korall!

Min samarbetspartner litenleker.se säljer Vidi. Kika in deras sortiment här

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna E

    Vid den här årstiden är det mycket fodrade galonkläder och fodrade stövlar, vinterkläderna hänger i garderoben ett tag till.
    Allväders- eller fodrade gummistövlar är toppen nu när det fortfarande är plusgrader men ganska varmt. Barnen håller sig varma och blir inte blöta (om de inte simmar i vattenpölar).
    Även om man har kängor som ska vara vattentäta så upplever jag att de inte håller för att gå i vattenpölar och sen tar de en evighet att torka.

    Vi har köpt mycket från Abeko, både regnkläder och sen de började med vinterkläder även det. De har hållit jättebra och på sonens syns det knappt att de är använda trots att det har varit några kalla och snöiga vintrar. Det enda är nog längst ner på byxorna när de har varit lite lite för långa.
    Det jag har tyckt varit lite dåligt är att axelbanden i byxorna (vi har byxor och jacka sedan några år tillbaka) inte håller sig på plats vad gäller längden. Men det har jag fixat genom att sy fast dem på en bra längd och så kollar vi någon gång i veckan att det fortfarande är ok.

    Kängor har jag använt från alla möjliga: Kavat, Ecco, Viking, Superfit och Timberland. Superfit och Timberland är de jag har upplevt som bäst. Vad gäller att hålla värmen så har alla varit likvärdiga, men Superfit och Timberland har varit lättast och smidigast.

  2. Selin

    Min dotter på 5 år har Timberland skor och Polarn och pyret overall och min yngsta tjej på 2 har en nameit overall och ecco kängor:)

  3. Madde

    Overall från Ica Maxi, funkar bra.
    Även en Kaxsoverall -KappAhl.
    Kouma-kängor samt ett par allväders från skopunkten.
    Hestra fjellvott vinterhandskar
    Didrikson Biggles-mössa..
    Eller ny har han en hemsydd fleecefodrad mössa

  4. Madde

    Overall från Ica Maxi, funkar bra.
    Även en Kaxsoverall -KappAhl.
    Kouma-kängor samt ett par allväders från skopunkten.
    Hestra fjellvott vinterhandskar
    Didrikson Biggles-mössa..
    Eller ny har han en hemsydd fleecefodrad mössa

  5. Moa

    Om ni har läst på lite så vet ni också att det endast var en mindre del av de SVARTA skorna i den modellen som är berörda. Kavat har också erbjudit alla återförsäljarna som köpt de svarta skorna att skicka tillbaka dem vilket jag tycker visar att de tar detta på allvar. Alla butiker gör nog dock inte det då det har visat sig från Kemikalieinspektionen att det inte finns någon hälsofara med att använda skorna. Tråkigt när det spekuleras hej vilt utan att man har riktigt koll… Ha en fin helg!

  6. L

    Min lille kille är för liten för skor än så länge men när det väl är dags för honom att börja använda det så kommer jag vara väldigt noga med att de ska vara fotriktiga för att undvika att han ska få problem med fötterna och benen i framtiden. 🙂

  7. Kristin

    Jag kör på Treksta vinterpjux i år, de är försedda med material som minskar risk för halka under sulorna, är Gore Tex, varma mm. Hopas dem är bra, hade Kavat förra året och dem va bra, behövdes aldrig några extra strumpor.
    Overall kör vi Polarn & pyret, när dem är små behöver det inte vara så avancerat, ju äldre barnet blir och sliter på kläderna behövs bättre kvalité mm. Tror inte det är nåt fel på Hm, Kappahl, Lindex’s overaller mer än att de kanske inte är jättebra kvalité. Men med varma kläder under fungerar nog dem kanon.

  8. Lina

    Äh jag tycker testet var löjligt! Ser man på kavats hemsida så har det svarat där och säger då att det skulle vara skadligt om en nyfödd åt 2 skor/dag. Vem gör det?? Det var först i början på 2000 talet som man satte en gräns på ämnet, alla som är födda innan då?? Jo men visst vi överlevde 😛 men visst alla är olika känsliga 😛

  9. Josefina

    Jag läste också artikeln om kavats skor. De har inte dragit tillbaka för de säljs än på hemsidor och i butik. Riktigt fina skor och synd att de innehåller så mycket gifter och inte är vattentäta.. Letar också efter vinterskor till min dotter. Känns svårt! Ska ju vara lätta att ta på. Hålla värme och Vara vattenavisande..

  10. Jossan

    Jag måste bara påpeka en sak då jag ser att Ecco fått bäst i test. Jag funderar lite kring hur och framförallt vilka gifter de mäter. Gore tex, som många skor har, även vinnaren Ecco, är ju superdåligt för människa och miljö! Läs på om detta ämne och du vill inte ha nån av skorna längre. Detta tar ju inte bort faktum att kavat innehåller gifter. Jag funderar bara på om de andra är bättre..

  11. Emelie

    Hur tänker du då när du sätter på din dotter ett par converse skor? Det om något är verken bra för fötter eller rygg. Inte ens vi vuxna ska använda converse om det inte är med en rejält stadig sula i.

  12. Hana

    Funkar overallen i torkskåp? (vissa vind/vattentäta nya overaller gör inte det, limmet i sömmarna släpper och då är dom inte alls speciellt vattentäta längre..)
    Om inte, prata med personalen på förskolan och be dem att absolut inte köra den i torkskåp, och se även till att ha ett annat alternativ för utelek liggandes på förskolan om den skulle råka bli genomsur någon dag, vilket händer även om den är vattentät och bra. 🙂

  13. sanna

    Men är det inte så att det är ingen direkt skada om barnet inte suger/tuggar på skon? Däremot är det skadligt för miljön när ämnena frigörs från skorna. Kavat som ska vara eco också… Kläderna man köper från alla kedjor vad innehåller inte dem? Känns som om man är väldigt begränsad i vad man kan köpa :(.

  14. Jessica

    Ja jag förstår det! Jag tror absolut personalen är medveten om dom här testerna ( då dom publiceras i en av dom största tidningarna) och företag går ju oftas ut med dom här testerna internt för att personalen skall vara informerad om kunder har frågor! Lämna tillbaka!:)

  15. Jessica

    Läs artikeln i DN angående miljögifter i barnskor. Kavat håller inte värme eller vattentät. Sen innehåller dom för höga halter av gift. Ecco fick bäst i test, vilket dom oftast får. Vi kör bara på Ecco till vår dotter då dom både är ergonomiska och håller en hög kvalité utan gifter.

    1. paulas

      Herregud! Hur kan jag ha missat något sånt?! Jag känner mig lurad. Stod på Åhléns city och i princip gav bollen till personalen. ”Vilken sko är bäst”. Nu har jag läst allt! Vill inte sätta på Molly skorna!!! Och vi som tog oss tid för att åka in och prova =( Imorgon är det jag som ringer till Åhléns och frågar varför dom säljer på dessa skor, dom borde ju också vara medvetna om detta?

  16. Jessica

    Dom har återkallat de där stövlarna från kavat ju . För att de innehåller ämnen som kan vara cancerframkallande

  17. Marie

    Här uppe i norrland med över -25 grader på vintern många dagar funkar bara rejäla plagg om barnen ska hålla värmen. Körde kavat ifjol då hon var ett år, i år kör vi kuoma. Gör typ alla här uppe,absolut varmast! Förra åre hade hon en overall från Molo, super på alla vis, i år kör vi didriksson för vi fick bra pris på den. Också en superduperoverall.

    Vi köper rejäla ytterplagg som tål kyla, vind, vatten. Både skor och plagg. Köper billiga vanliga kläder,sällan dyra märkesplagg. Det ska absolut vara bekvämt och bra kläder för barnen :).

  18. Lina

    Åh vad fina!:))
    Kör också på kavatskorna och ett par gulliver som komplement om de andra blir blöta. Har didrikson overall, vinterjacka och byxor. De har ju fått fina testresultat 🙂
    Sen köpte jag även på rea förra året från Kappahl två overaller i olika storlekar hehe så frysa ska den lille herrn inte behöva göra :))
    Kan inte få nog av barnkläder

stats