Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Uppåt i landet

Idag flög jag och Molly själva för första gången. Eller Jessica och Kiara var med men inte pappa. Det gick hur bra som helst, vi flög till Sundsvall och planet var jättelitet. Fick lite panikkänsla av det lilla utrymmet men det tog bara 50 minuter så det gick bra. Hur underhåller man lättast ett barn på planet? Där tar jag faktiskt upp vår iPad nästan direkt. Genom viaplay kan man ladda ner filmer på ett offline konto. Igår satt jag och laddade ner Bamse, Tarzan och Nalle Puh. Molly gillar verkligen filmer (mamma också) så det kortet spelar jag på. Det är nog bara filmer som jag vill komma åt när det gäller ipads och mobiler när det handlar om Molly.

Ikväll hade vi en middagsbokning med 35 pers. Alla har kommit till Sundsvall för Hugos skull, nästan så att man blir rörd av omtanken. Efter en lång, lång dag med förberedelser redan från igår så chekar jag och Molly ut. Redan kl halv tio låg jag i sängen redo för att sova. Det var länge sen det hände på en lördag! Imorgon väntar hotellfrukost och en massa annat kul som fortfarande är hemligt.

Vad är ditt bästa underhållningstips på planet med ditt barn? =)

20141115-221303.jpg

Min mamma klädde ALLTID upp mig när vi skulle resa så jag har nog gjort det undermedvetet med Molly också. Outfiten idag blev en kappa från Zara, svarta leggins med kängor från Pax. Mössa och ryggsäck från Elodie Details

20141115-221450.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna E

    Nu flyger vi inte så mycket men åker bil och tåg istället, och då vårt ena barn är åksjuk så är film totalförbjudet både på bil och snabbtåg. Inte heller några spel eller böcker för hans del fungerar.
    I bilen är det ljudböcker och musik (barnsånger) som står högst och att leka med lite olika leksaker, mest är det dessa leksaker som ingår i måltiderna på olika snabbmatsrestauranger… de är lite olika roliga, men fungerar rätt bra i bilen.

    På tåget fungerar pyssel och böcker men inte film och spel.
    Men vi försöker titta ut mycket och utmana barnen att se olika saker, som kor, hästar, får. Be dem leta efter bilar i viss färg (just nu gula och gröna, som det inte finns så jättemånga av).

  2. Filippa

    Vad gjorde ni i Sundsvall?? Läst jessikas blogg också men undrar vad ni gjorde där?eftersom de var Hugos släktingar också?? Kram

  3. Miriam

    Jag växte upp som missionärsbarn i Afrika, vilket ju innebar en hel del låånga flygresor och det här var innan mobiltelefoner och surfplattor existerade (Eller mobiler fanns, men ingen använde dem), så våra stackars föräldrar fick verkligen öva på sin fantasi och kreativitet för att underhålla alla sex ungarna mellan 1 och 8 år i sisådär 20 timmar. Favoriten var ”hämta-något-som…-leken”. Mamma sa t.ex. hämta något som är blått, eller hämta något som är blött, gammalt, trasigt, blänkande o.s.v. Sen skulle vi springa runt bland alla stackars passagerare och försöka samla ihop alla dessa saker. Den av oss som fick ihop flest prylar vann mammas efterrätt. Lite synd om medpassagerarna kanske, men de allra flesta brukade vara Etiopier (Alltså inte besvärade svenskar) och tyckte mest att det var kul. Vid några tillfällen så lyckades vi engagera halva planet i leken och en gång var till och med andrepiloten med och lekte.

  4. Isabel

    Hur känns det att din vän Patrik verkar framstå som en skitstövel, du har väl lärt känna hans fru med nu? Hur ställer man sig som vän i en sådan situation, nu när du känner både liksom.

  5. Lina

    Vi har ju rest otroligt mkt med O. Han ska iväg på hans 20 utlandsresa på 4,5 år i januari. vi har sysselsatt honom mkt med hans mini-dvd m filmer, böcker, gärna små pixi böcker e perfekta lätta i handbaget, små leksaer, snacks, små presenter, saker de gillar.

    Ha en fin resa, kramar Lina

  6. Titti

    Pax är minst lika dåligt som H&M och Zara skor. Du lät himla påläst när du skrev så gott om Kavat. Men tydligen inte.

  7. Anette Starby

    när vi flög i somras så fick mina barn kolla på film på sin IPad & flygresan gick jättebra. Annars kan man även läsa några böcker för dem! Lycka till!
    Mvh Anette Starby

  8. Louise

    Det jag har gjort med mina aupair barn är när dem var äldre tvillingarna så gjorde vi läxor och med den mindre så lekte vi med kritor och pennor övade på att läsa hon var 3 läste sagor etc ocj det var 2 timmars flygresor vi gjorde eller 3 beroende på vart vi åkte och det blev ju 6 ggr i halvåret vi flög då hade jag alla 3 barnen för mamman och pappan jobbade på flyget med sina respektive arbete.
    iPad var tyvärr inte ett alternativ eftersom dem inte trodde på det i ett utbildande syfte 🙂

  9. ISA

    Jag skulle vara så stressad av att flyga med små barn, just för man vet hur irri alla passagerare blir om barnet börjar gnälla elelr skrika :/ MEN ipad är verkligen räddare i nöden i alla situationer! 🙂

  10. mamamika

    Vi ska flyga i nästan 6 timmar till Egypten snart med vårt barn som är lika gammal som Molly. VI kommer nog också ladda upp med filmer. Vi har inte ens en iPad, för jag tror att det blir så lätt att den blir en barnvakt i typ alla lägen. Vi låter i princip aldrig vårt barn titta på film när vi exempelvis är på restaurang, som så många andra gör. Har till och med börjat se hur barn sitter i vagnen på väg till förskolan med en mobil i nyllet. Sjukt!
    En ett och ett halvtåring tycker ju tyvärr inte att det är så roligt att sitta med någon leksak i 6 timmar, så man får ju ta det som funkar. Man kan ju inte underhålla så hemskt mycket på ett flygplan, liksom. :/

  11. MALIN

    Kan du inte berätta lite om dina åsikter och tankar om att barn springer runt med egna iPads och mobiler idag? Jag själv tycker nästan att det är fruktansvärt att man börjar med det redan i 2-3 års ålder, men det vore kul att höra vad du tycker 🙂

  12. sara

    Det är inte så svårt att lista ut att Hugo ska vara med i gladiatorerna 😉 spelas in i Sundsvall denna helg och nästa. Hoppas det går bra för honom!

stats