Vi har sjukt mycket potatis i kylskåpet så det fick bli middagens huvudingrediens
För ca fyra portioner behöver du:
* 1 kg potatis(ar)
* 0,5 dl vetemjöl
* 2 st äggula(or)
* 1 st ägg
* 0,5 tsk salt
* 2 krm svartpeppar
* 1 msk smör
* 0,5 msk rapsolja
Tillbehör:
Bacon
Broccoli
Lingonsylt
Gör såhär:
1. Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt mjöl, äggulor, ägg, salt och peppar och blanda om lite försiktigt till en jämn smet.
2. Forma 10-12 bullar med vattensköljda händer. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek potatisbullarna ca 3-4 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg sedan över dem på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen ca 10 min.
Tillbehör
1. Torka ur pannan och stek baconstrimlorna utan fett.
2. Koka broccolibuketterna i saltat vatten ca 2 min. Sila av vattnet och lägg upp i en skål.
3. Servera potatisbullarna tillsammans med bacon, broccoliblommor och lingonsylt.
Gud va gott! Barnen skulle älskart! Måste prova ?