Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Hemmagjorda potatisbullar med bacon och broccoli

Vi har sjukt mycket potatis i kylskåpet så det fick bli middagens huvudingrediens

För ca fyra portioner behöver du:

* 1 kg potatis(ar)
* 0,5 dl vetemjöl
* 2 st äggula(or)
* 1 st ägg
* 0,5 tsk salt
* 2 krm svartpeppar
* 1 msk smör
* 0,5 msk rapsolja

Tillbehör:

Bacon
Broccoli
Lingonsylt

Gör såhär:

1. Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt mjöl, äggulor, ägg, salt och peppar och blanda om lite försiktigt till en jämn smet.

2. Forma 10-12 bullar med vattensköljda händer. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek potatisbullarna ca 3-4 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg sedan över dem på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen ca 10 min.

Tillbehör
1. Torka ur pannan och stek baconstrimlorna utan fett.

2. Koka broccolibuketterna i saltat vatten ca 2 min. Sila av vattnet och lägg upp i en skål.

3. Servera potatisbullarna tillsammans med bacon, broccoliblommor och lingonsylt.

IMG_1782

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats