Lucka nr 23 i Johanna Kajsons julkalender är: Det perfekta julreceptet
Den här underbara saffranskakan bjöd vi på när Leonore fyllde två år den första december. Det vart en succé så nu är den bakad igen så att vi kan servera den imorgon på julafton. Imorgon ska jag gräddstuva grönkål. Det är nog den rätt som jag ser allra mest fram emot att äta på julbordet =)
För ca 12 bitar:
100 g smör
½ g saffran
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Grädde
Lingon
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj en löstagbar form. Smält smöret och rör ner saffranet. Bryt chokladen och lägg ner i smöret. Rör om så det smälter. Blanda ägg och socker i en bunke och rör ner smörbladningen och häll i mjölen. Häll smeten i en form och grädda kakan i ca 20 minuter (mitten av ugnen). Servera kakan kall med lingongrädde!
Den är sååå god! ?? Jag fixade den till vårt julfirande för tre år sedan, sedan dess är den ett återkommande inslag efter julbordet i vår familj ❤️??