Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

En lista på packning till kidsen

Det närmar sig avgång till Spanien. Det var någon som frågade mig vad vi ska ta med till barnen. Kanske främst till den lilla:

– Vagn. Vi konkar med oss dubbelvagnen. Blir svettig bara av tanken på den! Tänk också på att bebis/barnet ska ligga skönt i vagnen så det kanske behövs underlägg, filt och kudde.
– Babyskydd. Lika bra att ta med sig sitt egna.
– Resesäng. Vi har en till Molly på plats, jag placerar alltid barnen i egen säng så får man se hur natten blir. Om dom kommer tillbaka.
– Bärsele. Ett måste!
– Ersättning och vätskeersättning till hela familjen. Man vet aldrig när sjukdom slår till. Bra med en backup.
– En medicinnecessär med det nödvändigaste till hela familjen.
– Solkräm, vi smörjer in oss lika så Molly. Leonore kommer hållas i skuggan med tunna, heltäckande kläder. Solmössor till båda packas ned.
– Filtar och babyleksaker. Gud så jag ser fram emot att få ligga under en palm, i gräset med mina tjejer.
– Babymonotor. På takterassen tänker vi att vi ska äta vuxenmiddagar. Barnen får mat i vanlig tid, sen får dom gå och lägga sig. Då är det skönt att säkra upp med apparater så att man ser till att man hör dom om någon vaknar.
– Vi kör med badblöja. Leonore kommer inte ligga i, mer doppa sig om värmen tillåter det.
– Molly kommer få ta med sig sin Ipad där vi gjort en offline-lista med hennes favvo-filmer. Hon har ett gäng spel som hon tycker är roliga också. Den kommer vara tacksam att ha med på flyget. Molly sover inte ofta på dagarna längre men hon behöver få komma ner i varv. Läsa bok, pyssla eller leka lite med iPaden i soffan.

– Om du frågar Molly vad man inte får glömma att packa till resan så är det: Greta, simglasögon, en fotboll och hennes fotbollskläder. Check,check check och check!

Av erfarenheter med Molly så gör solen och värmen gott för bebis. Molly mer harmonisk. Det var så himla mysigt att amma på en solstol, under ett parasoll på stranden. Det ser jag fram emot att få uppleva igen med Leo. När min mamma var nere med Molly i vintras hittade dom en massa roligt att göra. Vi kommer också att göra utflykter men vår vecka i Spanien kommer främst gå till att chilla. Att bara vara. Jag längtar efter värmen och känlsan av att allt är enkelt som kommer med värmen. Det är bara att sätta på sig skor, sen är man klar.

Vad är ditt måste med när du reser med bebis? =)

P7031760

P7031801

P7031808

P7041869

P7041915

P7041927

P7041935

P7071969

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Matilda

  Härligt med semester!
  Vi har också en donkey som vi rest med mycket. Vi har en bugaboo transportväska till den som jag starkt rekommenderar. Smidigare än att plocka isär vagnen i tre delar vid gaten. Och mycket säkrare för vagnen om man checkar in den som baggage. Väskan kostar drygt tusenlappen men det tänker jag att man sparar in på andrahandsvärdet. Med tanke på slitaget som blir av behandlingen på flygplatsen annars. Då kan man även få med regnskydd o åkpåsar etc i väskan.
  Helt ärligt har vi dessutom packat några extrakilon i den för o spara på övriga bagaget. Typ skor o jeans. Det är egentligen inte tillåtet men vi har bara blivit påtagna en gång 😉

 2. Klara

  Ska ni resa även om barnen är sjuka? Ja, läste alltså på Hugos blogg att det var feber och virus igen.

 3. Ida

  Påminner om reseapotek (främst till barnen), med t.ex. Nässug, nässpray (inte till Leo dock), värktabletter. Men gissar att du har koll på läget, verkar så 😀
  Hoppas ni får härligt, inte aaaalls avundsjuk 😉

 4. J

  Vi reser till Kanarieöarna på tisdag! Ett måste är en hel del saker. Egna vagnen till lillan, solhatt och solskyddskräm. Till stora tjejen blir det en del mutor som vi annars inte har, som en padda med filmer och klämmisar. Bra baddräkter. Sen har vi med medicin som alvedon, snorsug och nässpray. Trevlig semester!

 5. Melita Frykfeldt

  Jag skulle nog säga att du prickat in det mesta men klassikt som jag tycker kan vara svårt att hitta utomlands är vätskeersättning som resorb eller liknande. Kan behövas under varma dagar!

  Ha en fin dag 🙂

 6. Linnea

  Tack ? Väntar mitt första barn nu i april o planen är att vi ska resa till Portugal i sommar om allt känns bra och jag har funderat mycket över packningen.

 7. Linda

  Hej! Bra lista, vi ska resa med vår dotter i sommar som kommer vara 4.5 månad då. Jag har en fundering kring babyskyddet, när ni tar mer eget är det för ni ska åka bil/taxi? Vi ska inte åka bil något men vi ska åka transferbuss och jag funderar mycket på hur vi ska göra det säkert med bebis.. Hon har inget eget säte på bussen ens så även om vi tar med ett babyskydd så kan vi inte montera det.. Ska ni checka in babyskyddet? Så som de behandlar bagaget känns det inte så säkert.. Man får väl inte ta med det på planet eller?

 8. Johanna

  Inte helt rätt i ålder för dina, men när min stora var ca ett år tyckte jag att det var jättebra med en sådan flytring med tak som hon kunde sitta i i vattnet.

 9. Alexandra

  Tack för listan 🙂 vi ska oxå åka med två små barn (3 år & 5 mån) till torrevieja nästa vecka! Så svårt att veta vad som ska med 🙂

stats