Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Fredagsmiddag

Idag åt vi något som jag faktiskt aldrig har ätit, nämligen Falafel

             Ingredienser
1 burk(ar)  kikärtor, 400 gram
1 st  vitlöksklyfta(or), riven
0,5 st  gul lök(ar), hackad
1 tsk  sambal oelek
2 tsk  malen spiskummin
1 tsk  sesamolja
1 st  ägg
2 msk  maizena
salt
nymald svartpeppar
smör eller olja, till stekning

Myntasås
2 dl  matyoghurt
2 msk  färsk mynta, hackad
1 st  vitlöksklyfta(or), hackad
0,5 tsk  flytande honung
1 krm  salt

Tillbehör
4 st  pitabröd
200 gram  cocktailtomater, röda, halverade
1 st  rödlök(ar), skivad
feferoni
Ajvar Relish

  Tillagning
1. Börja med att röra ihop ingredienserna till myntasåsen och förbered tillbehören. Värm pitabröden enligt paketet.

2. Skölj kikärterna. Lägg dem i en matberedare och tillsätt resten av ingredienserna förutom ägg, maizena och matfettet. Kör till en grov massa.

3. Tillsätt ägget och kör lite till. Rör i maizenan och smaka av med salt och peppar.

4. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna. Klicka ut smeten så du får 8-10 golfbollsstora klickar. Stek biffarna ca 1-2 minuter på var sida på medelvärme.

/ Receptet är för 4 personer!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Dina

    https://www.google.se/search?q=falafel&espv=210&es_sm=93&tbm=isch&source=iu&imgil=ce-TWSTKop5l4M%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn3.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcRM9Rn0USVYFHeTfjkHXI0b87YTcmTf1vmAka5pYHnYfV0us5UI%253B1600%253B1200%253BKZ-MzuEHprTj4M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fhomecookinginmontana.blogspot.com%25252F2010%25252F09%25252Fisraeli-falafelgluten-free.html&sa=X&ei=p6PJUq7ZOq6M4gSY3oCQCQ&ved=0CJgBEP4dMAw&biw=1366&bih=666#facrc=_&imgdii=_&imgrc=ce-TWSTKop5l4M%3A%3BKZ-MzuEHprTj4M%3Bhttp%253A%252F%252F3.bp.blogspot.com%252F_PDI8oNcmvWE%252FTGQYPEdIueI%252FAAAAAAAAGNk%252FFT1pN2fcpoE%252Fs1600%252Ffalafel%252Cpickled%252Bturnipscarrot%252B055.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Fhomecookinginmontana.blogspot.com%252F2010%252F09%252Fisraeli-falafelgluten-free.html%3B1600%3B1200 Så ser falafel ut!:-D

  2. Dina

    Till P- Ja men du måste förstå att man börjar skratta… Om man är uppvuxen med falafel och arabisk mat och ser en platt falafel ( som inte alls ser ut som falafel) så är det lite roligt. Det hade varit lika roligt om en svensk person som är uppvuxen med svensk mat hade sätt en arab skriva ’ Idag åt vi något som jag faktiskt aldrig har ätit, nämligen Köttbullar’ Så på bilden är köttbullarna avlånga som korvar:-’)

  3. sabbe

    tråkiga folk e som kritiserar, jag e 100 på att hon vet hur falafel ser ut, men för o göra dom som ”bollar” måste man ha ett speciellt redskap som inte hittas i sverige vad jag vet.. Från en LIBANESISK TJEJ BRA JOBBAT O DE SER RIKIGT GOTT UT, skit i alla tråkiga kommentarer så länge de smaka gott så spelar de ingen roll..

  4. Emilia

    De ska inte vara runda som bollar utan de ska ha ett hål i mitten det är lite svårt att förklara men hoppas att ni förstår! 😀

  5. endenise

    häftigt med platta falafel! Måste jag fan testa. Såg mkt godare ut än runda 😀 Hoppas det smakade finis!

  6. Dina

    Nu tror jag att alla från mellan östern plus malmöbor fick sig ett gott skratt, det där ser ut som allting förutom falafel:’) hahaha!!

  7. Maria

    Falafel ska inte vara platta dom är runda. Men det är första gången för dig du försökte iallafall, det är det viktiga:)

  8. Chelli

    Tips! Blötlägg torkade kikärtor över natten och mixa till lite olika textur (en del grovt och en del slätt) så får du en roligare konsistens. Har provat ditt sätt tidigare och tycker nog att torkade kikärtor ger bäst resultat. 🙂 ska inte kokas innan du mixar!

  9. emilia

    hahah nej vad sött! jag kommer från syrien och där äter man falafel, hahah de ska inte vara så platta och man ska dessutom fritera de! 🙂 hoppas det smakade bra! 😀

stats