Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Halloumigryta med kokosris

För ca 4 portioner:

3 dl basmatiris

400 ml kokosmjölk

2 dl vatten

Salt

400 g halloumi (två paket)

1 gul lök

2 morötter

6 färska tomater

3 klyftor vitlök

Bladspenat

Olja

1 tärning grönsaksbuljong

1 pkt förkokta linser

Lime

IMG_0551

Hur fiffiga är inte dessa förpackningar från Max? IMG_0552

 

Gör såhär:

 

  1. Blanda riset med kokosmjölk,vatten och salt i en kastrull. Koka upp.
  2. Hacka halloumin i tärningar och stek gyllene i olja, lägg på en tallrik och ställ åt sidan.

IMG_0553     3. Skiva lök, vitlök, morötter i mindre bitar. Stek i stekpanna tills allt mjuknat.

     4.Hacka tomaterna och spara all vätska. Häll i tomater, buljongtärning, eventuellt lite vatten och låt koka        i ca fem minuter.

     5. Tillsätt halloumi, linser och bladspenat. Salta, peppra och servera med kokosris och lime!

IMG_0554 PA108640 PA108644 PA108646 PA108648

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats