Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Hemligheten bakom en lyckad fest

 

Nu har vi delat med oss av bröllopet. Alla bitar, inlägg efter inlägg. Det var faktiskt kul såhär i efterhand att planera ett bröllop, jag som person är väldigt organiserad. Att anordna event och fester kanske är mitt kall här i livet yrkesmässigt?

Till dig som ska planera ett bröllop eller en stor fest:

Skriv ner värdeord, vad vill du förmedla?
Planera i god tid och gör lite hela tiden (den största missen är att skjuta fram allt till veckan innan)
Använd dig av listor
Man orkar inte prata bröllop hela tiden så jag och Hugo avsatte tid t.ex. ”tisdag kväll efter att barnen har lagt sig snackar vi om det här”. Vi tog också semester från planeringen i somras när vi åkte till Spanien. Vi kunde göra det för att vi hade så bra planering både innan och efter semestern

Ett av våra värdeord var lekfullt. Vi ville att bröllopet skulle vara lekfullt från början till slut. Vi ville också ha partystämning. Jag tror att om man lägger ett krut i att gästerna ska ha det roligt då får man själv roligt på köpet- så satsa på att göra det skoj för gästerna med happenings och överraskningar!

Våra bröllopshappenings:

Vi valde en partylåt som utgångslåt i kyrkan, där satte vi en första antydan på stämning
-Utanför kyrkan stod bullarna. Alltså allas ögon lös! Vi fikar inte lika mycket nu som förr så man blir barnsligt glad av bullar. Här jobbade vi upp lekfullheten
Ni vet att jag var orolig för att gästerna skulle ha det tråkigt men minglet blev en succé (lite avis att jag missade det). Fint väder, live musik, bubbel, öl och en beer Pong turnering där gästerna fick lära känna sitt bord och andra
Vår entré fick alla att skratta. Överraskande och lekfullt
Under middagen kom det in tre shotsvändor men rolig musik
Efter valsen bröt festen ut med hjälp av vår DJ och vår saxofonist som höjde stämningen ytterligare
fotobåset vart också en succé
Vår sista överraskning var food trucken som rullade in på natten

Vi kände att vi laddade upp våra gäster så att dom i sin tur gav 110% energi tillbaka. Alla var taggade och glada under middagen, samma sak under festen. Johanna Kajson frågade mig i podden om det fanns något vi hade gjort annorlunda såhär i efterhand. Vi hade faktiskt inte gjort något annorlunda, vi lever fortfarande kvar i bubblan av vårt drömbröllop.

Har du några tips på hur man sätter stämningen på bröllop/fest? =)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jennie

  Bra tips!!
  Vi gifte oss i Juni på Mallorca med släkt och vänner som flög ner med oss.
  Vi anordnade en wedding planer. Vi skickade över alla våra önskemål till henne hur vi ville att allt skulle se ut med dekoration, tårta, vigseln, sånger, mm. De var de BÄSTA som kunde hända vårt bröllop. Den stressen man slapp inför bröllopet va så skön att kunna släppa och låta någon annan ta hand om de. Det är helt klart mitt bästa tips till alla som gifter sig att anordna en wedding planer. Jag har sånt kontrollbehov och de va så skönt att kunna få släppa de lite så att vi bara kunde njuta av varandra och se fram emot bröllopet utan en massa stress. Hade jag anordnat allt själv hade nog de blivit skilsmässa istället haha.
  Nu var de ju enklast för oss att ha en weddingplanner då vi gifte oss utomlands men hade helt klart haft de om vi gift oss hemma i Sverige också ??

 2. Sofia

  Detta är inget stämningstips men ändå ett tips till andra som ska gifta sig som läser här. Ha ”mobilförbud” under vigseln och efter när man går ut från kyrkan. Har man en professionell fotograf som fotograferar ser det SÅ tråkigt ut med alla gäster i bakgrunden som står med sina mobiler i högsta hugg. Man får ju så mycket bilder från fotografen ändå och gästerna blir ännu mer ”närvarande” när de inte måste dra upp mobilen för att fota/filma. Eller så gör man en Jon och Janni och skippar mobilerna helt. 😉

 3. Jenny

  Så kul att det blev så lyckat och att ni är så nöjda ? Har varit superkul att följa ert bröllop genom bloggen!
  Kram och tack för en bra blogg

 4. Sofia

  Men ni fick väl hjälp av just Johanna och Michelle att planera bröllopet? Som texten är skriven får du det att framstå som att du gjorde allt själv.

 5. Sandra Augustinson

  Om jag var gäst på ditt bröllop så hade jag haft det som minne resten av mitt liv! Er bröllop var ju goals! Jag har varit på ett bröllop där innan maten så fick man bara mingla och dricka, man var så hungrig när maten var klar så en fika som ni körde hade varit toppen.

stats