Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Husmor

Koka, mosa, ta i en klick smör eller en skvätt bröstmjölk om du vill och gör iskuber. In i frysen och ta fram för att värma i micron när det är dags att äta. Funkar hur bra som helst oavsett om det är morot, potatis, majs eller ärtor. Detta gjorde jag igår och senare idag ska Molly få sig en eller två morotskuber =)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. nettan

    V: Haha hur får man i sig strålning och microvågor när microvågsdörren är stängd? Väldigt intressant teori du har…
    Så länge du inte kryper in i micron eller har ett stort hål i micron är det inga problem.

  2. Bella

    Hej P!
    Va pepp jag blir av alla dina träningsbilder! U GO GIRL! Hade oxå tänkt att lämna ett litet tips, i början mosade jag barnmaten med gaffel, men upptäckte snart att det ändå blev bitar av det. Istället tog jag en vitlökspress! SUPER!!! Sen kokade jag även grönsakerna i gjutjärnsgryta, ett gammalt husmorstips från min BM. Ha det bra!

  3. Matilda

    Hej Paula! Jag läser till barnmorska och hade för några veckor sedan en föreläsning om friska barnsmat. Då rekommenderade dietisten att ge mat som är järnberikad, t.ex. föreslog hon att man kunde köpa något slags norrländskt tunnbröd som är delvis bakat på blod, mixa ner det och sedan koka gröt på det till barnet… Annars kan man koka maten i en järngryta… Jag trodde tidigare att man bör introducera en ingrediens i taget till barnet men det är tydligen gammalt, det är bara att köra på så länge maten inte innehåller bladgrönsaker, honung och salt. Det är ju jättebra som du gör att använda dig av bröstmjölken i Mollys mat också, precis rätt! Väldigt söt tjej du och Hugo har måste jag också passa på att säga! 🙂

  4. V

    Varje gång du äter något micrat klumpar sig blodplättar i kroppen likt hos de som har leukemi. Visst det går snabbt men strålning och mikrovågor rimmar inte bra ihop med de annars nyttiga ingredienserna. Förlåt för petig kommentar 😉

  5. Josefine

    Det första jag fick smaka på när jag var bebis var mosad potatis med smör och mosad banan. Älskar jag även idag som vuxen! Haha, mosar alltid ihop potatis och smör till julbordet bland annat. Så gott 😉 Kommer jag ge min lilla dotter. Fast än är det 19 veckor kvar tills hon är beräknad, så det lär ju dröja 😀

  6. Carolin

    Nu fick jag svar på de jag undrade över om man kan frysa in morotspure :). Har bara gjort en skiva mixtat ihop hihi :). Nu ska de göras storkok här me :). Kram

  7. Anna

    Jag ger potatis mixat med morot varje kväll till min snart 5 månaders dotter. Hon verkar gilla det. Du kan oxå blanda i kokvatten så den blir lösare.

  8. pam

    anneli: smör är jättebra att använda när man gör smakportioner då bröstmjölken är väldigt fet är det bra att berika smakportionerna med extra fett iform av smör då det annars kan bli för stor variation på blodsockret, och det är ingen fara att det finns salt smöret! 🙂

  9. rebecca

    Något barn gillar enorm är om du gör en mix mellan morötter potatis och du kan även tillägga en skvätt sås (i samband när ni vuxna kanske äter någon mild sås) har uppskattats mycket 🙂

stats