Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Idag är det iallafall sista dagen i februari

Hur mår jag idag? Njaaa inte så bra. Jag började känna mig låg redan igår. Jag tror att jag bollar med mer bollar i luften än vad jag orkar just nu. Plus all stress så har jag börjat känna mig riktigt illamående. Idag när jag steg upp och började äta en macka slutade det med att jag kräktes upp den. Bebisen gör mig riktigt gravidsjuk så idag tänkte jag bara ligga i sängen hela dagen. Försöka plugga till teorin så mycket som möjligt. Såg att några av er frågade vart jag fick frågorna som jag pluggade på igår och jag köper koder av min bilskola. Super bra funkar det, man lär sig otroligt mycket genom att ha boken bredvid sig och läsa på det man svarade fel.

Igår eftermiddag hade jag en dubbelkörning och min körskolelärare sa att om jag kör som jag körde igår kommer jag att fixa uppkörningen i nästa vecka, kul att höra! När jag var yngre så hade jag tandställning. Efter två år fick jag ta bort den men då sattes det två metallskivor bakom mina tänder istället. Igår så låsnade metallskivan från limmet så nu går jag omkring med en vass metalltråd i käften. Så fort jag pratar så skär toppen in under tungan och att tugga på höger sida av munnen är bara att glömma. Jag blir så less och orkar inte ens ringa tandläkaren, tror ni att man kan klippa bort sånt själv med typ en liten tång?

20130228-124634.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Carro

  Mitt tips är att läsa hela boken, varje sida det tog inte så jätte länge faktiskt. Jag fick 51 på mitt första prov när jag sedan hade läst hela boken fick jag 61 rätt:) lycka till med körkort och bebis!!! <3

 2. Isa

  Nej snälla paula, åk till tandläkaren och fixa den. Min lossnade också och jag struntade i det, det slutade med att mina tänder flyttade på sig så mycket att jag var tvungen att ha räls i ett halvår för att det skulle bli bra igen. Ta tag i det på en gång så känner du dig nöjd med dig själv efteråt.

  Idioterna som skriver elaka saker till dig i kommentarerna borde gå och dränka sig i närmaste toalett. Man har grava problem med sin egen självbild om man sitter och kritiserar någon annans utseende bakom en datorskärm. Du är väldigt vacker . Kram

 3. Caroline

  Paula, samma sak hände mig men om du skruvar på tråden så går den av 🙂 Såg dig förresten på Rolfs kök i fredags, tänkte komma fram och ge dig en stor kram och berätta hur fin du är men du och Hugo bytte plats och sen hann jag inte. Stor kram Caroline

 4. Ellie

  Har själv råkat ut för samma sak flera ggr, det lämnar oftást lim eller liknande så det är nog bäst att gå till tandläkaren :/

  Och till ”G”, här i Finland heter det iallafall BILskola.. Stor skillnad? Sluta vara så taskig mot folk så kanske de är vänliga mot dig också..

  Samt till ”Vera”, antar du har lågt självförtroende som måste spy ur dig sådana saker.. Prova istället säga att folk är söta och snygga så ska du se att folk kommer att börja ge dig komplimanger också, så att ditt självförtroende kan öka.

 5. Matilda

  Tycker synd om er ”G” och ”Vera”.. Så fruktansvärt dåligt ni måste må i era små själar.. Kram på er!

 6. Karolina

  Åh, skönt för dig att din körlärare är positiv inför din uppkörning:) Pepp gör ju hur mycket som helst!!! Min körlärare sa något i stil med ”du är nog inte redo för en uppkörning iaf………”?!?! Så dumt sagt!!!!!! Dock så tog jag körkortet på första uppkörningen, in your FACE lärarn!!!!!, och det var den 8 mars:))))))

 7. Anna

  Hej Paula! SUPERBRATIPS med teoriplugget är att ladda ner appen ”iKörkort”! Kostar tyvärr 85kr vilket kan tänkas vara mycket men teoritesten som man får kan man välja antingen kategori (mörkerkörning/skyltar/landsväg/stadstrafik osv) samt antal frågor. Har man bara 10 min övers och är lite osäker på landsväg så kör 10 frågor landsväg! Skitsmart, hjälpte mig asmycket i pluggandet. Finns givetvis kategori blandat och 70 frågor så det blir som ett riktigt prov! Tipstipstipstips! Lycka till! 🙂

 8. vera

  varför lägger du ut bilder på dig själv när du är så jäävla ful för. du kan inte säga att du är nöjd med hur du ser ut i ansiktet för du är så sjukt sne och ful

 9. Sarah

  Jag är leg. tandhygienist och rekommendera att inte klippa bort den själv. Många privata tandläkare har dropin tider, det där tar inte långt tid att fixa.

 10. Matilda

  Jag hade med det och jag drog bort min med tång. Gick hur bra som helst. Dock är ju limmet kvar sen så du får ändå beställa tid att få bort det. Det gör ju jätte ont när den sticker ut i hela munnen!

 11. Nina

  Nej för Guds skull! Livsfarligt att klippa själv du riskerar bara att förstöra det ännu mer så gå till tandläkaren för ditt eget bästa! 🙂

 12. Lovisa

  Jag hade tandställning i två år och för bara någon månad sen så hände samma sak mig. Jag gick till tandläkaren och fixade det. Kostade runt 800-900 kr vilket kan tyckas mycket, men det var helt klart värt det. Tänk om tänderna går tillbaka till sitt ursprungsläge? Isåfall skulle mina två år med tandställning vara helt i onödan. Varför ens ta den chansningen?

  Så nej, klipp inte av den själv. Få det fixat så riskerar du ingenting.

 13. Victoria

  Min lossnade och tänderna började flytta på sig efter bara nån månad vilket resulterade i att en framtand blev helt sne, tänderna flyttar på sig hela livet. Plus att dom har en tendens att vilja flytta tillbaka till samma position som innan tandställningen. Så sa dom till mig i varje fall. Fick gå till tandläkaren igen under ett halvår för att få dom raka igen, inte sådär jättekul vid 24 års ålder ;P

 14. Anonym

  Haha det har hänt för mig med.
  Klipp bort skiten.Det skadar inte alls din behandling. Du har redan fått tänderna där dem ska vara. Right?
  Jag klippte iaf bort med tång och tandläkarna gör inte så mycket åt det.Dock var det typ ”ståltråd” som satt både i min övre/undrekäke bakom men antar att det är dem du menar? Hur som helst gör det ingen skada.

 15. Frida

  Ring till randläkaren. Saken är den att om du gör något själv som kan skada utrustningen så får du själv stå för skadorna och dessutom om det är en tråd som håller kvar tänderna efter att du tagit ut tandställningen så måste den sitta kvar, annars kan tänderna flytta sig och kanske gå tillbaka till läget som det var förut.
  Min mamma är tandhygienist och hon hade ALDRIG låtit mig göra något själv. Du kan förstöra din behandling.

 16. Josefin

  Jag har fortfarande kvar min metallskivor och så fort jag får problem (vilket jag haft ofta) så hjälper pappa mig att antingen klippa av eller att dra tillbaka den så det fungerar hur bra som helst och man slipper ha ont!!

 17. Adriana

  Jag har råkat ut för precis samma sak när jag hade tandställning. Jag hade dock haft den väldigt länge och den i underkäken sitter fortfarande kvar, ca 10år senare. Jag hade inte råd att betala flera tusen för att ta bort den, och den gjorde djävulskt ont. Jag drog bort den själv och har inte haft några problem med det. Fick bort hela och behövde inte klippa av den.

  Så ett tips är att ta bort skiten själv om du inte vill lägga ner massa pengar på det innan du skär dig i munnen!!!

 18. Sandra

  Hände mig samma sak för några veckor sedan.. För mig kosta det 2500 att till verka en ny träd för jag skadade min när ja klippte av den. Man ska ha tråden i minst 5 år sa min tandreglering!! Så ring tandläkaren så kanske du slipper betala 2500 :))

 19. Maggie

  Hej Paula!

  Jag är 16 år och har också två metallskenor bakom mina tänder efter min tandställning. Tandläkaren sa till mig då jag fick mina metallskenor skulle jag ringa till dem så snabbt som möjligt om de gick av för att annars skulle tänderna flytta på sig. De sa även att om jag skulle nångång ta sönder metallskenorna skulle jag vara tvungen att betala 500-1000kr för en ny.

  Jag skulle hellre spendera pengarna på nåt annat 😉

  Så ja, KLIPP INTE BORT DET!

 20. Sofia

  Du kan vicka på tråden, fram och tillbaks och åt sidorna. Så kommer den gå av 🙂 hänt mig både på övre och underkäken och jag gjorde så båda gångerna. Är det mer än 3 års sen du tog bort tandställningen så borde det inte vara någon fara 🙂

 21. Lovisa

  Hej Paula!
  Jag är 15 och tog bort min tandställning för ett år sedan, och fick precis som du en tråd bakom framtänderna på över- och underkäke.
  Till mig sa dem att det är jätteviktigt att kontakta tandläkaren om den lossnar, för det kan gå fort om tänderna vill flytta på sig.
  Nu vet jag inte hur länge sedan du tog bort din tandställning, men om det var länge sedan gissar jag på att chansen att de flyttar sig är mindre.
  Kram och tack för en bra blogg!

stats