Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Inlägg i samarbete med Semper

För någon vecka sedan var jag ute hos Semper för att träffa kvalitetsansvarig Catharina Tennefors. Jag hade med mig frågor om välling, så som vad välling är, vart Sempers välling produceras, vad barnmatskvalitet innebär med mera.

Kolla in mitt besök hos Semper och hör vår dialog här nedan! =)

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Magdalena

  Malin,

  På vilka grunder menar du att välling är skräp? Du verkar påläst och kunna innehållet, vad är det som inte är bra för barnet?

 2. Magdalena

  Malin,

  På vilka grunder menar du att välling är skit? Du verkar ju vara påläst, vad är det i vällingen som inte är bra för barnet?

 3. Maria

  Våga vägra välling och pulvergröt. Det är större chans att ditt barn drabbas av Celiaki och diabetes typ 1 med all mjöl/spannmål den får i sig. Försök ge naturlig näringsrik mat istället under dagen och amma/ge ersättning kvällstid/nattetid istället.. Glutenintolerans ökar mest hos svenska barn. Undra varför, jo för det är bara i Sverige vi proppar i våra barn dessa produkter.

 4. Jennika von Beetzen

  Tråkig stämning bland kommentarerna här. Skärpning! Visste ni att EU har extremt höga krav när det kommer till modersmjölksersättning/välling/matpure/fruktpure etc för barn? Jag tycker man ska ge sitt barn vad fanken man vill och skita i alla pekpinnar. Det är inte lätt att vara mamma idag när det finns människor som ifrågasätter allt och tycker och tänker alldeles för mycket. Man blir knäpp! Gud nåde oss om vi inte lyssnar på alla pekpinnar, morr…

  1. Magdalena

   Malin,

   På vilka grunder menar du att välling är skit? Du verkar ju vara påläst, vad är det i vällingen som inte är bra för barnet?

 5. Victoria

  Snälla nån Malin – sluta lägga dig i vad andra gör – jag är säker på att alla vet vad som är bäst för deras barn!!
  Älskar din Blogg Paula <3 – du och Hugo är såna bra föräldrar och era barn så söta! Kram

 6. Sandra

  Vet ni vad gottfolk, jag drack välling som barn och vet ni vad jag mår så jävla bra idag ändå! Snälla sluta vara så petiga o gnälliga för allting och låt folket göra som dem vill med sina barn, det har fötts barn i århundrade, det har gått bra endå. Ha det gött haj!

 7. V

  Ni som verkar insatta i ämnet – ger ni era barn något varmt att dricka ur flaska alls, vad isåfall? (Efter att ni dragit ner på amningen alltså, alt om det inte funkar mer att amma).
  Vad med Ottos färska välling?
  För det verkar ju framför allt vara maltodextrinet som är helt galet att stoppa i små barn!

 8. Fia

  Märker att folk som kommenterar här inte har känsla för andra människor och deras situationer.
  Jag blev tvungen att ge min son ersättning när han 17 dagar gammal inte gått upp ett gram sedan vägningen när han var 3 dagar gammal.
  Min ammning räckte inte, så där funkar inte era plumpa ”laga näringsrik mat till era barn istället”. Skulle han få grönsaker och kyckling då eller?

  1. Malin

   Om du läser noga så diskuteras välling. Välling ger du inte från dag ett. Jag skrev även att om man KAN så tycker JAG att man ska helamma och undvika ersättning. Kan man inte så har man ju inget annat val än att ge ersättning såklart. Näringsrik kost ger man istället för vällingen. Läs på ordentligen istället för att bli onödigt upprörd. Det är tyvärr många som väljer välling (och även ersättning) idag pga just bekvämlighetsskäl etc och det tycker jag är fel. Skulle aldrig ge mitt barn det skräpet om det inte gällde liv eller död för barnet. Men måste man så måste man. Det är en annan sak….

   1. Andrea

    Alla får tycka olika i denna fråga men du formulerar dig på ett sätt så att vi flaskmatande morsor (och farsor) blir illa berörda.

   2. Andrea

    Alla får tycka olika i denna fråga men du formulerar dig på ett sätt så att vi flaskmatande morsor (och farsor) blir illa berörda.

   3. Annie

    Jag kan stolt säga att jag gav min dotter ersättning från födseln 50% pga bekvämlighet eller överlevnad som jag skulle kalla det, bekvämt är det inte. Väldigt mycket meck med termosar hit och dit. Men jag mådde psykiskt dåligt av att amma och jag ansåg att min dotter mår bättre av en glad mamma och ersättning än en ammande mor med depression. Och 50% för att mjölken inte kom igång ordentligt. Dessutom har hon vuxit upp på burkmat första tiden eftersom det var det hon gillade bäst. Inget är rätt eller fel. Döm aldrig och ge de som inte gör som du dåligt samvete. Alla gör sitt bästa utftån vad man själv tycker är bäst!

   4. Annie

    Jag kan stolt säga att jag gav min dotter ersättning från födseln 50% pga bekvämlighet eller överlevnad som jag skulle kalla det, bekvämt är det inte. Väldigt mycket meck med termosar hit och dit. Men jag mådde psykiskt dåligt av att amma och jag ansåg att min dotter mår bättre av en glad mamma och ersättning än en ammande mor med depression. Och 50% för att mjölken inte kom igång ordentligt. Dessutom har hon vuxit upp på burkmat första tiden eftersom det var det hon gillade bäst. Inget är rätt eller fel. Döm aldrig och ge de som inte gör som du dåligt samvete. Alla gör sitt bästa utifrån det man själv tycker är bäst!

 9. Rebecca

  Malin, du verkar vara påläst inom ämnet. Jag har en dotter som är 3 månader. På grund av komplikationer med amning (blev väldigt sjuk och kunde inte fortsätta) har hon fått ersättning delvis sedan hon var 2 veckor och fullt sedan hon var 8 veckor. Vad har jag för alternativ förutom den ”skiten” som du avråder föräldrar från? Det är mitt första barn och jag mår dåligt på grund av att amningen inte fungerade men blir ännu mer nerstämd när jag läser din kommentar som får mig att framstå som en dålig förälder. Så, vad är ditt förslag till mig? Vad kan jag ge mitt barn som ännu inte kan ta smakportioner? OBS helt ärlig och genuin fråga, för jag vet inte vad mina alternativ är – förutom att vara en sämre förälder då, som flera av er påpekar. Tacksam för svar.

 10. Linda

  Bloggare gör ju allt för pengar och gratisprodukter. Paula är inget undantag.
  Malin, jag håller med dig.. Allt ska nu vara så snabbt och lätt, och helst jämställt. Hatar ursäkten ”Med ersättning så kan pappan också mata…” Om det är matning av ett barn som gör att ens förhållande blir mer jämställt ja då borde man nog ta sig en funderare. Jag menar, min man kan inte bli gravid eller föda barn men jag valde inte bort barn för det.

 11. Jessica

  Det är bra ingredienser i vällingen och ersättningen! Vad snackar de föregående kommentarerna om?
  Har den där Malin ens själv ett barn?
  Tror knappt det..

 12. Malin

  Kollar folk aldrig på innehållsförteckningen längre???? Hur kan man ge detta till sitt barn?! Läs på och skaffa kunskap istället för att göra det som är lättast och bekvämast för er. Ge barnen näring i form av bra mat istället.

  IngredienserSkummjölkspulver¸ avsaltat vasslepulver¸ veg. olja (palm¸ raps¸ solros)¸ siktat havremjöl¸ majsmjöl¸ maltodextrin¸ havremjöl¸ vetestärkelse¸ mineralämnen (kalcium¸ järn¸ zink¸ jod)¸ emulgeringsmedel (veg. mono- och diglycerider)¸ vitaminer (A¸ D¸ E¸ C¸ tiamin¸ niacin¸ B6¸ folsyra¸ B12¸ pantotensyra).

  1. Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

   Känner som dig där Malin, om jag visste vad jag vet idag skulle jag aldrig gett min son välling. När han föddes 2004 rekommenderade BVC välling från 6 månader, smakportioner från 4 månader. Han föddes för 12 år sedan, idag hade jag sett till att amma och länge. Önskar jag vetat mer om amningshjälpen då. Jag vet mera nu och känner att jag hellre lägger mina pengar på att sponsra amningshjälpen.

   1. Malin

    Precis. Jag skulle aldrig marknadsföra sådan här skit och aldrig ge det till mitt barn. Helamma om man kan så länge det går, skippa ersättningen som innehåller samma skit som välling och laga sedan näringsrik kost till barnet. Allt ska vara så jäkla bekvämt och lätt hela tiden,. Kanske ska tänka om där….

    1. Elin

     Funkar det så är det väl kanon ,MEN funkar det inte är ersättning SÅ bra och en stor räddning! Tror definitivt inte man ger ersättning av bekvämlighetssjäl då det är mer energikrävande, brösten har du ju alltid med dig och kan erbjuda en flaska måste du ju göra iordning.

    2. Elin

     Funkar det så är det väl kanon ,MEN funkar det inte är ersättning SÅ bra och en stor räddning! Tror definitivt inte man ger ersättning av bekvämlighetssjäl då det är mer energikrävande, brösten har du ju alltid med dig och kan erbjuda en flaska måste du ju göra iordning.

    3. Sara

     Malin: det märks att du inte har någon aning om vad du pratar om. Hade du tagit reda på lite mer fakta så hade du insett att välling och ersättning inte ens går att jämföra. Ersättning (som namnet antyder) ger man istället för bröstmjölk från att barnet är nyfött. . Välling är som gröt fast mer flytande och kan ges (observera att det är frivilligt) från 6 mån.

     Sedan är jag övertygad om att de flesta som ger ersättning inte gör det pga bekvämlighetsskäl eller jämställdhet utan för att amningen inte funkar av olika anledningar. Sen är det faktiskt upp till var och en att bestämma vad de vill eller inte vill ge sitt barn. Det är inget som du behöver hetsa upp dig för.

stats