Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Julig saffranskaka med lingongrädde

Lucka nr 23 i Johanna Kajsons julkalender är: Det perfekta julreceptet

Den här underbara saffranskakan bjöd vi på när Leonore fyllde två år den första december. Det vart en succé så nu är den bakad igen så att vi kan servera den imorgon på julafton. Imorgon ska jag gräddstuva grönkål. Det är nog den rätt som jag ser allra mest fram emot att äta på julbordet =)

För ca 12 bitar:

 

100 g smör

½ g saffran

100 g vit choklad

2 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

Grädde

Lingon

 

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj en löstagbar form. Smält smöret och rör ner saffranet. Bryt chokladen och lägg ner i smöret. Rör om så det smälter. Blanda ägg och socker i en bunke och rör ner smörbladningen och häll i mjölen. Häll smeten i en form och grädda kakan i ca 20 minuter (mitten av ugnen). Servera kakan kall med lingongrädde!

IMG_3795

IMG_3798

IMG_3797

IMG_3796

IMG_3794
 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Isabelle

    Den är sååå god! ?? Jag fixade den till vårt julfirande för tre år sedan, sedan dess är den ett återkommande inslag efter julbordet i vår familj ❤️??

stats