Till ca 4 portioner behöver du:
500 g nöt eller lammfärs
1 dl naturell yoghurt
1 ägg
1 dl hackad persilja
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt och svartpeppar
Tomat & paprikasås:
400 g krossade tomater
3 grillade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk honung
1 Msk olivolja
Till servering:
Bulgur
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda färsen med yoghurt, ägg, persilja, vitlök, salt och peppar. Forma till köttbullar.
Mixa ihop tomater med paprika, lök, vitlök, honung, olja och salt. Häll tomatsåsen i en ugnsform och lägg på köttbullarna. Gratinera mitt i ugnen i ca 30 minuter. Smula på fetaost och servera med bulgur.
-Bon appitit!
Supergott!! Även om jag glömde fetaosten. Skulle förmodligen vara ännu godare med.
Om du ska skriva recept på bloggen hade det underlättat att du åtminstone skriver rätt mängd och ingredienser. Tyckte det var rätt charmigt förut med dina hittepåord men nu känns det som att du gör det bara för att.
Åh det låter gott! Måste prova 🙂
Tomat o paprikasås, men ser ingen paprika i receptet ??
Petitesser Sandra! 😉 :p
Du behöver nog träna din läsförståelse då. Man kan dra slutsatsen att hon menar 3 grillade paprikor och inte tomater.
Sandra! Det ska nog vara grillade paprikor istället för grillade tomater.