Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Lucka 15

I samarbete med Mathem Lucka #15

I dagens lucka hittar vi en räddare i nöden för livspusslet för oss småbarnsföräldrar – Mathem!
Mathem är Sveriges största matbutik på nätet och de erbjuder leverans direkt till dörren där du väljer leveranstid själv. Perfekt för veckohandlingen! Du kan sitta i soffan och klicka hem hela veckomenyn, dessutom har de ofta kampanjer på olika varor. Jag kan erkänna att Hugo är den som brukar vilja ta till Mathem hos oss men han är alltid så otaktisk och inte väljer en bra leveranstid. Med Mathem KAN man ju välja en exakt leveranstid mellan 10-11 exempelvis vilket är perfekt men han slarvar alltid så det blir ”någon gång mellan 10 och 17” och vi måste hålla oss hemma. Jag brinner av när det finns smarta val man inte väljer.

Tävlingen: 
Idag kan ni vinna ett presentkort värde 1.500 SEK på mathem – perfekt efter jul när man kanske har det lite tomt på kontot.
För att vara med och tävla vill jag att ni delar med er av erat bästa vardagsrecept på mat som är snabb och god! Jag väljer ut mitt favoritrecept som vinner.

Gårdagens vinnare: 
Vinnaren av en fotografering med bästa Sandra Rogers blev:
Ibla med motiveringen:
Åååh som jag älskar Sandras bilder!! Jag har följt henne länge och är så avundsjuk på alla hon får chans att fotografera, vilken DRÖM det skulle vara om hon fotade min lilla familj. Det skulle vara den bästa julklappen någonsin. Vi fick vårt andra barn för 1 vecka sedan och det skulle betyda väldigt mycket för mig och min man att föreviga denna tid genom bilder. Nu känner vi att vi är en fulländad familj <3 och att få chans att fota den genom Sandra skulle verkligen vara ”a dream comes true”.Mitt bästa tips för att bli bra på bild är att le från hjärtat! Finns inget finare än ett äkta leende som kommer djupt inifrån. Ditt leende säger hur du mår och det är det absolut finaste du kan bära. Mer leende åt folket!!! Håller tummar och tår för att jag ska vinna!

Grattis Ibla till fotograferingen med fantastiska Sandra! För er som inte vann den här gången, kom ihåg att om ni uppger PAULASJUL får ni 5 extra bilder (värde 3.000 SEK) när ni bokar en plåtning med Sandra. En fotografering med henne är verkligen värd pengarna!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. josefin

    Mitt favoritrecept som alltid går hem är klassisk spagetti och köttfärssås. Barnen älskar det och tjatar jämt om det. Det går snabbt och enkelt och man kan variera på olika sätt med både svamp, lök eller ha morötter i beroende på vad man har hemma. Lite riven parmesanost och flingsalt blir det toppen. Så det får bli mitt recept. Hoppas på tur då jag aldrig vinner på sådant här och presentkort på mat skulle verkligen sitta fint efter julhelgen! 🙂

  2. Erika

    Hej ?

    Mitt vardagsrecept är självklart veganskt!

    Linsgryta.

    -röda linser
    -krossade tomater
    -morötter
    -lök
    -palsternacka
    -potatis i om man vill. (Jag brukar göra en potatismos till istället)
    -salt o peppar
    -grönsakstärning

    Detta är så gott plus att man kan göra mycket av det så man har man rester till dagen efter. ?

  3. Fanny

    Mitt favoritrecept till vardagar är helt klart lax i ugn med kokt potatis och romsås. En enkel recept som både går fort att laga och smakar ljuvlig:)

  4. Tova Mortensen

    Jag försöker verkligen äta mer och mer vegetariskt och mitt favoritrecept är från nätet.

    Rödbetsbiffar med getostcremé, det är jävligt att riva alla rödbetor men så fantastiskt gott tillsammans med ugnsrostad sötpotatis !!?

  5. Anne

    Supersnabbt och jättegott med minimal insatts!

    Lägg kycklungfileer i ugnsform med smör. Salta peppra. Sätt in på 200 grader i 15 min.
    Ta ut och smula en grönsaksbuljong över kycklingen och pressa 3 vitlöksklyftor. Lite paprikapulver. Töm över grädde.
    tillbax i ugnen 10 min. Klart!

    Koka pasta under tiden. Gärna bönpasta 🙂

    Super gott och älskas av barn och vuxna. 🙂

  6. Zeinab

    Bästa vardagräten näe mn vill ha nåt gott men enkelt är Shawarma.

    4 st kycklingbröstfilé
    2 msk Tomatpure
    1 dl turkisk youghurt
    1 msk rapsolja
    1 msk citronjuice
    Svartpeppar
    Salt

    Blanda allt med kycklingen. Låt stå runt 20-30 min i kyl. Ta fram grillspett och trä på kycklingen på dem 2 pinnar ska det va vid varandra. Låt ligga över en ungsform och ha pånlite olivolja. In u ugnen 220 grader på grill. Efter 20 min vänd så andra sidan får färg. När den är.klar ställ kycklingen med grillpinarna och strinla kycklingen.

    Ta fram libabröd ha på vitlökssås eller hummus sen isbergssallaf och tomat och gärna inlagd gurka och lök. Ha på kycklingen (man fåe ha pommes i) och rulla ihop och njut! Gåe även bra till sallad om man ej vill ha bröd

  7. Lina

    Mitt favoritrecept är en het laxpasta mer kräftstjärtar som tillagas på nolltid.

    Du behöver:

    Lax
    Kräftstjärtar
    Creme fraiche
    Dill
    Gräslök
    Fiskbuljong
    Sambal Oelek efter smak
    Serveras med valfri pasta.

    Stek laxen, Häll i creme fraiche, fiskbuljong, dill och gräslök och önskad mängd sambal oelek. När detta börjar bli klart så häller man i kräftstjärtarna så att det värms upp (de blir sega om de kokar för länge). Servera sedan med pasta 🙂

  8. Helena

    Snabbaste och godaste vardagsmaten är en kikärtssoppa med ris.

    Du behöver:
    En burk kokta kikärtor
    Grönskaksbuljong
    1 stor gul lök
    Ris ( helst basmati indian star)
    Curry
    Gurkmeja
    Salt och peppar
    Rapsolja

    Gör såhär:
    1. Skala och hacka löken
    2. Stek i olivolja i kastrull tills löken blivit mjuk
    3. Häll över kikärtorna och tillsätt en till två grönsaksbuljong
    4. Koka vatten i vattenkokare och häll över kikärtorna
    5. Krydda med curry, gurkmeja, salt och peppar (brukar köra på känn och smaka av kontinuerligt)
    6. Sänk värden till lägsta på plattan och låt stå och puttra
    7. Koka riset
    8. När riset är klart är soppan klar!
    9. Servera i små soppskålar och ris på tallrik bredvid eller häll direkt över riset
    10: gott med syrliga grönsaker till så som rädisor, oliver och inlagd gurka!

  9. Wiktoria

    Du behöver :
    1 tortilla
    2 msk Tomatpuré
    50 gram riven ost 12%
    Valfri mängd oumph
    Fetaost 10%

    Gör såhär:
    Sätt ugnen på 225 grader. Bred på tomatpuré på tortillan. Lägg ut Oumph, riven ost och fetaost. In i ugnen tills osten fått fin färg. Servera med njie kvargbea och blandsallad.

  10. Madelene

    Vårt favoritrecept: när det finns taco-färs och kanske pasta över- släng ner allt i en ugnsfast form, tillsätt en skvätt grädde eller gör bechamel-sås om du orkar. Krossa överblivna tacochips över och så ost uppe på. In o ugnen 15min – servera med grönsaker, njut! 🙂

  11. Emilia R

    Hej!
    Mitt bästa tips på en snabb maträtt som funkar året runt (men absolut bäst på sommren) är min bonusmammas version på ”Korv med pasta”, som består av:
    Valfri ”tjockare” korv, ex. Chorizo,
    Lök
    Bulgursallad
    Tzatziki

    Hon gör såhär:
    Förbered tzatzikin dagen innan, alternativt på morgonen för mer smak., Pressa 2 vitlökar och riv en halv gurka – blanda ner i en skål med turkisk yoghurt.

    Skär korven i snea skivor och hacka löken i större bitar så att det blir strimlor. Stek detta tillsammans så att korven får stekyta och löken blir lite brun i olja.

    Koka bulgur enligt anvisning. I salladen har vi vanligtvis i röd och gul paprika (små hackad), soltorkade tomater, oliver och koriander.

    Bulgursalladen kan förberedas dagen innan om man önskar. Denna måltid kan varieras med olika typer av korv samt innehåll i salladen.

    Denna måltid tar oss 20 minuter att fixa. Barnen älskar denna mat och vi vuxna, den går hem alla dagar i veckan!

  12. sophie N

    Något som jag ofta gör när mina småttingar blir panik hungriga. Är att steka ett paket bacon . Koka upp i en kastrull 1 förpackning creme fraiche paprika chili i med lite grädde.
    Se n häller jag i en stor burk majs låter det puttra lite. Rör sen i baconen .
    Serverar detta med vilken pasta som oftast pasta skruvar brukar jag ta.
    Skivar lite cocktail tomater o annat grönt vid sidan om. Sen har man världens simplaste men godaste middag !!

    Tack för en inspirerande blogg 🙂

  13. Ullis

    Ett recept som fungerar både för de kräsna till de som älskar mat Går enkelt att göra och fort 🙂
    Stek röd paprika, häll i grädde, 1 dl vitt vin + lite fiskfond. Låt det koka någon minut och smula sedan i varmrökt lax och krydda med peppar. Ha gärna tagliatelle till. Det går fint med vilken pasta man vill 🙂

  14. Malin Olsson

    Mitt snabbaste och bästa tips är vegansk bolognese! Med spagetti.
    – lök
    – vitlök
    – vegfärs typ Anamma
    – Ifraiche
    – krossade tomater
    – rivna morötter
    – örtsalt
    – vitlökspeppar

    Går supersnabbt och perfekt att göra matlådor av! En grön måltid som är bra för både hälsan, djuren, miljön och plånboken då det är smidigt att göra storkok 🙂

  15. Sara

    Jag brukar göra en enkel, krämig sås som kan serveras till det mesta.
    – 4 dl smaksatt créme fraiche (jag brukar ta paprika/chili, men tomat/basilika är också väldigt gott om man inte vill att det ska vara starkt).
    – Ett paket chorizo eller annan god korv.
    – Babyspenat
    – Paprika
    – Coctailtomater
    – Gul lök

    Stek korven, lök och paprika. Tillsätt créme fraiche, tomat och spenat och låt koka en stund.
    Funkar som pasta sås, då gärna med färsk pasta, gärna fylld. Men på senare tid har jag serverat det med bulgur – mycket gott!
    Går väldigt snabbt att tillaga och ingredienserna går att anpassa till vad man har hemma och tycker om.

  16. Sophie

    Hej Paula!
    Älskar din blogg verkligen den är så inspirerande med dina texter och tankar samt att följa din familjs liv.
    Det har fått mig att värdesätta mitt liv och mina drömmar..
    I natt tog jag mig ur ett våldsamt förhållande och tog en väska med dom viktigaste kläderna och flydde och bor nu på ett kvinnohem och är trygg första gången på 2 år utan misshandel och psykisk smärta..
    Jag är gravid i v 12 och tog steget till att jag är värd bättre och kan inte uppfostra en son eller dotter med en pappa i bilden som inte har respekt eller ens dom normala värdegrunderna.
    Därför jag skriver det till dig är för att du och Hugo inspirerar mig och visar att ni kan bråka men med respekt och att det finns teamkänsla i det ni gör. Så vill ja leva. Jag vill leva med en man som älskar mig för mig och stöttar mig i allt och framför allt få skratta mycket i relationen. Så när det har varit tufft hemma har jag kollat mkt på era bloggar och skrattat och drömt mig bort om att jag oxå ska ha det en dag. Så jag vill säga tack för att du och Hugo har gett mig glädje när jag har gråtit att få drömma mig bort i er värld och veta att jag ska ha det lika bra som er!

    Det jag ska bjuda min framtida underbara man på är en rätt jag knäcker i. Denna kan man bara älska och jag äter alltid en extra portion av denna hahah normalt sett får jag knappt i mig en portion av annat. Så denna är magisk 🙂 tar bara 25 min!!

    Du behöver
    1 gul lök
    2 färska tomater
    1 röd chili
    1 kruka dill
    1 citron, skalet av
    2 dl grädde
    200 g kräftstjärtar
    500 g tagliatelle färsk
    ca 100 g lagrad ost helst parmesan eller cheddarost
    olivolja till att steka
    Gör så här
    Hacka löken, chilin och dillen fint, skär sedan tomaterna i tärningar.
    Stek lök och chili i olivolja tills den är mjuk. Slå sedan på tomaterna så de smälter ut i stekpannan av värmen.
    Slå på grädden, smaka av med salt och peppar, låt allt koka ihop.
    Koka pastan enligt anvisning i välsaltat vatten.
    Riv ner citronskal i såsen precis när pastan är klar, fortsätt med dillen, kräftstjärtar och den kokta pastan. Lägg upp i tallrik och toppa med lite lagrad ost

  17. Ellinor

    1.5 kg makaroner
    5dl creme fraiche (brukar ha smaksatt)
    1gurka
    1 burk majs
    Fetaost
    Persilja
    1kg kassler
    Tomater
    En röd lök

    Koka makaronerna. Sen blanda ner alla ingredienserna.

    Jätte lätt att göra och det blir mycket av de som man kan äta några dagar efter ??❤️

  18. Elin

    Skulle alla dagar i veckan rekommendera tacos, men tänker att folk redan vet hur denna fantastiska maträtt tillagas. Så rekommenderar One pot chicken alfredo, kycklingpasta som allt görs i samma gryta.
    You need:
    Grillad kyckling
    En lök
    2-3 klyftor Vitlök
    3-4 dl Grädde (eller kokosmjölk!)
    3 dl vatten
    1 tärning Kycklingbuljong
    2 dl riven parmesan
    Babyspenat
    Valfri pasta
    Krydda efter behag, salt, peppar, vitpeppar

    Rensa kycklingen, Fräs lök och vitlök i en stor kastrull. Slå över grädde och vatten. Tillsätt buljongtärningen och lägg ner pastan i kastrullen. Låt koka ca 8 minuter och smaka av med salt och peppar.
    Tillsätt bladspenaten, kycklingköttet och riven parmesan och rör om. ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄT och njut! Gärna med extra parmesan på toppen!

  19. Elin

    Skulle alla dagar i veckan rekommendera tacos, men tänker att folk redan vet hur denna fantastiska maträtt tillagas. Så rekommenderar One pot chicken alfredo, kycklingpasta som allt görs i samma gryta.
    You need:
    Grillad kyckling
    En lök
    2-3 klyftor Vitlök
    3-4 dl Grädde (eller kokosmjölk!)
    3 dl vatten
    1 tärning Kycklingbuljong
    parmesan
    2 dl riven parmesan
    Babyspenat
    Valfri pasta
    Krydda efter behag, salt, peppar, vitpeppar

    Rensa kycklingen, Fräs lök och vitlök i en stor kastrull. Slå över grädde och vatten. Tillsätt buljongtärningen och lägg ner pastan i kastrullen. Låt koka ca 8 minuter och smaka av med salt och peppar.
    Tillsätt bladspenaten, kycklingköttet och riven parmesan och rör om. ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄT och njut! Gärna med extra parmesan på toppen!

  20. Hanna

    Pasta med ost och skinksås är min räddare!

    2 pkt rökt skinka
    Ost (mina barn föredrar någon mild mögelost)
    Grädde
    Ärtor
    Pasta (gärna tagliatelle eller ”snäckor”)

    Koka pasta
    Strimla skinkan och stek i lite smör.
    Slå på grädde, i med ost och avsluta med ärtor när osten smält. Färdigt!

    Supergott, snabbt och enkelt. Min vardagsräddare <3

  21. Sophia Nilsson

    Min favorit är parmesankyckling med ris. Till de behövs:
    4 kycklingfiléer
    4 dl créme fraiche
    150g parmesanost
    2st vitlöksklyftor
    samt salt o peppar.
    Kycklingen lägger jag i en ugnsfastform (tinad)
    sedan blandar jag ihop parmesanblandningen med créme fraiche, vitlök å salt och peppar o täcker över kycklingen samt strör över parmesanost över.
    Sedan in i ugnen tills kycklingen är klar samt parmesanblandningen fått fin färg.
    Till detta gör jag jasminris samt en god fräsch sallad med lite rädisor, tomat, gurka, rödlök o sallad så klart med nån god vinigrette ?

  22. Sophie

    Supersnabb och god laxpasta:
    Koka tagliatelle/fettucine pasta. Medan den kokar: Skiva en purjolök, stek på med hackad vitlök, häll sen i en påse spenat och en burk creme fraiche. Rör ihop till en sås, krydda med salt o peppar. Tillsätt strimlad rökt lax, o rivet citronskal. Klart! Funkar även superbra som matlåda 🙂

  23. Josefine

    Till det här superenkla receptet (som tar max 10 minuter) behöver du:
    Olivolja
    1 burk skalade räkor
    2 vitlöksklyftor
    1 röd chili
    1 påse ruccola
    Ett gäng cocktailtomater
    1 paket färsk pasta

    Koka upp pastavatten och tillsätt den f’ärska pastan, låt koka i 3 minuter. Fräs ihop olja (använd en hel del!) tillsammans med finhackad chili och vitlök. Tillsätt räkorna och cocktailtomaterna. Fräs i några minuter (medan du väntar på pastan kanske) och sen är det klart! Blanda den färska pastan med maten och toppa med ruccola. Lika gott och enkelt varje gång, både till vardags som vid middagsbjudning!

  24. Sandra

    Här kommer en asiatisk twist på lax – teriyakilax med grönsakswok och ris. För en barnvänlig version kan ingefära och chilli uteslutas.

    För 4 personer
    4 bitar lax
    1 flaska teriyakisås
    Sesamfrön
    Hackad chili
    Hackad ingefära
    Ris
    1-2 morötter
    1 bit vitkål (kan alterneras med pak choy)
    Vitlök
    Neutral olja
    Salt och peppar
    Lime

    Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra fisken. Lägg laxen i en ugnssäker form tillsammans med teriyakisåsen, ingefära och chili. Strö över sesamfrön på laxen. Ställ in i ugnen ca 15 min. Under tiden kokar du riset och gör en wok. Strimla vitkål och morötter. Hetta upp en wokpanna med olja och lägg i en hel vitlöksklyfta så att oljan får ta smak av den. Woka snabbt grönsakerna och smaka av med salt, peppar och lime.

  25. Josefine

    Godaste, men kanske inte nyttigaste receptet 😛 Men ibland får man unna sig!
    Stek upp strimlad lövbiff, häll på grädde och smula i mögelost och bland ihop så att det smälter med grädden. Servera med pasta eller ris. Kan inte bli enklare, eller godare!

  26. Emmy

    Quinoa tricolore med grönsaksgryta toppad med kaxig rödkålssallad. Varför välja detta? För det är vegetariskt, hyfsat bra pris, proteinrikt och det går snabbt och många av ingredienserna har man oftast hemma. Koka quinoa tricolore enligt anvisningar (tar cirka 10-14min). Ingredienser grönsaksgryta: 5 dl havregrädde, 2 vitlökar, 1 gul lök, ett paket sugar snaps, 1 paket med vita stora bönor, 1 påse färsk spenat, 1 grönsaksbuljong salt och peppar. Såhär gör du: Skär löken i små bitar stek på låg värme i olivolja, lägg i pressade vitlöken och grönsakerna stek i 3 min, släng på grädden , vita bönorna och krydda med peppar buljong och salt. Ingredienser för den kaxiga rödkålen: Ett halvt huvud rödkål, äppelcidervinäger, rapsolja, svartpeppar och salt. Såhär gör du: Skiva rödkålen I strimlor som pizzasallad brukar vara, häll på äppelcidervinäger svartpeppar, olja och lite salt rör runt i en skål. Gör helst salladen först och låt den dra en stund, häll av det vattniga innan serveringen och toppa sedan grytan med denna härliga lila skönhet.

  27. Sofia Skoog

    Jag älskar flygande jakob och gärna med lite sting i då blir det ännu bättre, grillad kyckling, chilisås, matlagningsgrädde och lite chilikrydda och självklart det salta med jordnötterna med bulgur till.

  28. Katja

    Mitt snabbaste vardagsrecept som barnen ÄLSKAR är korvstroganoffen (som jag gömmer massa tomater och morot i)
    Ibland hamnar minimini broccolibitar i men de måste vara jätte små så inte barnen tänker på dessa. Allt för att få i de extra grönsaker 🙂

    Alltså
    Falukorv
    Lök
    Riven morot
    Småhackad tomat
    Creme fraiche
    Tomatpuré
    Ketchup
    Senap
    Salt och peppar

    Går att äta med ris, potatis och pasta

  29. Hanna

    Mitt absolut snabbaste recept jag brukar slänga ihop när vi tex kommer hem från förskolan och snart ska iväg till simskolan.
    Då tar jag fyra paket nudlar, kokar upp, precis innan nudlarna är klara slänger jag i fryst broccoli och sedan är det klart! Enkelt, snabbt och smidigt! Kan serveras med en knäckemacka med olika pålägg som ägg, avokado eller skinka för en ökad mättnadskänsla!

  30. Sarah

    För de äldre: korvstroganoff med tvist. Om man tröttnar på falukorven är denna en supervariant på orginalrätten. Ta kryddkorv och skär i slantar eller halvmånar. Stek i olja och sambal olek (stavning?). Tillsätt matgrädde och låt koka upp, salta peppra – klart! Servera med ex ris eller bulgur och ärtor. Enkelt, snabbt och framförallt så gott! 🙂

  31. Sandra

    Min bästa vardagsrätt har på sistone blivit ett recept från min svärmor, som jag kallar för currykyckling. För mig ska ett vardagsrecept innehålla sånt som alltid finns hemma. Den här rätten är så bra för man kan variera tillbehören också, med antingen couscous, bulgur, ris, matvete, pasta etc. Jag brukar bara höfta, ibland tar jag 2 kycklingfiléer, ibland 4, beror lite på vad som finns hemma och hur mycket mat som ska lagas.

    Kycklingfilé i bitar
    Gul lök
    Vitlök
    Paprika
    Grädde
    Curry
    Vegeta (krydda som är vanlig i Balkan)
    Salt
    Peppar
    Mjöl

    Stek kycklingbitar med gul lök, ha i curry tills det blir ordentligt gult och låt det stekas med kyckling lite. Pudra över med lite vetemjöl om du vill ha en lite tjockare sås. Häll på grädde, krydda med vegeta, salt & peppar. Häll i hackad paprika & pressad vitlök, låt koka ihop i 5-10 minuter, klart! Enkelt och supergott.

  32. Sofie

    Avokadopasta 4pers:
    vitlöksklyfta
    1/2 chili (ta bort kärnorna)
    1 lime
    2 mogna avocadon
    salt
    svartpeppar
    ca 1/2 dl olivolja
    1 näve basilika
    1 näve bladpersilja
    30 g (1 dl) riven pecorino
    30 g (1dl) riven parmesan
    400-500 g spaghetti

    Börja med att hacka vitlök och chili. Mosa avokadon riktigt geggig och blanda ihop. Pressa i limen . Hacka örterna och riv ostarna. Lägg i allt i skålen och salta och peppra ordentligt. Blanda sedan i spaghettin. Toppa med riven ost vid serveringen 🙂 Klart! Världens enklaste och goooodaste pasta!

  33. Angela

    Världens godaste och enklaste fiskrätt!!
    Perfekt ”ta vad du har hemma mat”

    Smör
    Torsk
    Tärnad kokt potatis
    Valfria grönsaker, ex
    Morötter
    Ärtor
    Hairtconvert
    Broccoli

    Lägg torsken i en ugnsform och krydda med salt, vitpeppar och persilja.
    Släng på smör
    Och lägg över resterande ingredienser.

    In i ugnen tills fisken är klar!

  34. Sarah

    För de yngre : torsk i ugn.
    Torskblock som toppas med creme fraish, grädde, citronsaft, citronpeppar och dill. In i ugnen i 25-30 min – klart! Servera med potatis och morötter. Mild smak men gillas av hela familjen. Men framförallt, den går snabbt att förbereda och sköter sig själv i ugnen = mer familjetid. ??

  35. Rebecca

    Tacogratäng med röda linser
    2 msk olja
    1 hackad gul lök
    2 hackade vitlöksklyftor
    1 fint tränad röd paprika
    1 påse tacokrydda
    500 g krossade tomater
    3 dl röda linser
    1 tsk salt
    2 dl creme frachie
    4 stora tortillabröd
    200 g riven ost
    Till servering: salladsmix
    1.hetta upp olja i en rymlig stekpanna och stek lök, vitlök, paprika och tacokrydda ca 3 min.
    2. Tillsätt krossade tomater, vatten och linser. Salta och låt koka upp.
    3. Koka linserna mjuka 5-10 min.
    4. Rör ner creme frachie och ta pannan från värmen.
    5.varva tortillabröd och linsröra i en rund ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen i va 25-30 min.

    Fantastiskt gott recept och enkelt! Bra alternativ om du inte vill äta kött men vill ha känslan av att äta en tacopaj!
    Om jag inte vinner så hoppas jag du får njuta av detta goda recept 🙂

  36. Angela

    Världens godaste och enklaste fiskrätt!!
    Perfekt ”ta vad du har hemma mat”

    Smör
    Torsk
    Tärnad kokt potatis
    Valfria grönsaker, ex
    Morötter
    Ärtor
    Hairtconvert
    Broccoli

    Lägg torsken i en ugnsform och krydda med salt, vitpeppar och persilja.
    Släng på smör
    Och lägg över resterande ingredienser.

    In i ugnen tills fisken är klar! ?

  37. Julia

    Så mycket bra recept nedan! Just nu äter jag AIP (Autoimmuna protokollet) men en sak som jag verkligen saknar är denna underbara vegetariska lasagne!

    Lök
    Vitlök
    Olivolja
    1 paket lasagneplattor

    800 g krossade tomater
    1 tsk honung
    2 grönsaksbuljongtärningar
    2 msk hackad färsk basilika
    6,5 dl vatten
    300 bladspenat

    400 g halloumi
    1 1/2 dl pumpakärnor (rosta i torr stekpanna)
    1 1/2 dl riven ost (typ präst)

    1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i oljan.

    2. Tillsätt tomatpuré, honung, buljongtärningarna, örter och vatten och låt koka (medelvärme) utan locka i ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar.

    3. Skiva halloumi. Varva plattor, tomatsås, halloumi och pumpakärnor i en form. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.

    4. Tillaga i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter (225 grader)

    5. Servera med en god sallad

    (Och cred här ska gå till Ica – receptet är hämtat därifrån men med extra tomatsås)

    Vore underbart att få testa mathem! Då skulle jag bjuda sambon på en riktigt fin middag (eller jag kanske skulle handla och han laga ? ) men en fin middag och en massa till skulle det bli ☺️

  38. Jenney

    Jag lagar jämt den här rätten när jag vill ha matlådor för flera dagar! Gott,, nyttigt och billigt!

    200 g grönkål, eller annan kål (Rödkål är en favorit!)
    200 g blomkål
    1/2 dl färsk, riven ingefära
    1 msk smör
    1 tsk gurkmeja
    290 g kokta röda linser
    6 dl kokt ris
    flingsalt
    0.5 dl russin
    0.5 dl kokosflakes
    1 dl torrostade saltade cashewnötter

    Stek kålen ihop med ingefära, gurkmeja och salt! Koka ris och linser i grönsaksbuljong och vänd sedan ned allting i en stor stekpanna. Lägg till russin, kokos och cashewnötter och NJUT sedan! SÅ gott! Nu i juletider så lägger jag till saffran när jag kokar riset. Underbart gott!

  39. linn

    Vad skulle vara en bättre julklapp att få?! Det skulle underlätta något oerhört och åka och habdla och sen laga mat skulle få en ny innebörd!! Aldrig testat innan, håller tummarna :)✨?

    Recept: enkel laxpasta
    2 paket kallrökt lax
    1 gul lök
    4 dl grädde
    1 fiskbuljong
    Salt & peppar
    + Tagliatelle och sallad

  40. linn

    Vad skulle vara en bättre julklapp att få?! Det skulle underlätta något oerhört och åka och habdla och sen laga mat skulle få en ny innebörd!! Aldrig testat innan, håller tummarna :)✨?

  41. Ida

    Vilken rolig tävling! Man får ju massa inspiration av kommentarsfältet på nya maträtter!

    Här kommer mitt bästa tips som ni måste prova ( tar bara 5 minuter hehe).

    ”Räkpasta med safftan och tomat”
    Detta behöver du
    Räkor
    Lök
    Cocktailtomater (halverade)
    gourmet creme fraice med smak av ”saffran och tomat”
    I fiskbuljong
    sparris
    cayanne, salt, peppar
    färskpasta

    Gör såhär:
    stek löken
    ha i lite vatten och en fiskbuljongstärning
    ha sedan i 2 burkar av saffrans creme fraice
    Sedan tomaterna, sparris och räkorna (rekomenderar handskalade)
    låt bubbla lite medan pastan kokar 🙂

    DETTA ÄR SÅ GOTT!

  42. Therese

    Linsgryta som man tärnar alla grönsakerna och sedan kokar alla ingredinserna i 30min tillsammans. Det sköter sig självt så smidigt! Och hacka kan man göra dagen innan om man inte orkar.

    1röd lök
    1/2 purjolök
    2vitlöksklyftor
    1paprika
    1rotselleri
    2morötter
    300g sötpotatis
    1.5dl röda linser (okokta)
    6dl vatten (ta mer för lösare konsistens)
    1grönsaksbuljong
    2msk tomatpuré
    1konserverade plommontomater på burk

    2tsk olivolja
    2tsk spiskummin
    2tsk chilipulver
    1krm kanel
    1tsk svartpeppar
    1msk paprikapulver
    Saften av 1citron

    Toppa med persilja när du serverar. Så god!

  43. Helena

    Delar med mig av ett vegetariskt, väldigt gott och billigt recept! ?

    Curry-kikärtsbiffar
    (Tar ca 15-20 min att tillaga)

    För 4 personer:
    2 förpackningar kikärtor
    1 gul lök
    4 vitlöksklyftor
    4 morötter
    2 msk majsstärkelse
    2 ägg
    5 tsk currykrydda
    Salt och peppar efter smak

    Gör såhär:
    Häll av kikärtorna i ett durkslag och låt rinna av. Häll sedan ned dem i bunke och mixa tillsammans med äggen, majsstärkelsen och currykryddan tills det blir till en jämn röra.
    Riv morötterna fint och finhacka gul lök och vitlök. Häll ner i kikärts-mixen och rör om med sked tills allt har blandats (mixa inte grönsakerna).
    Rulla och forma till biffar och stek sedan på högre värme i 3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
    Servera med bulgur, ris eller quinoa, sallad och gärna tsatsiki! Riktigt goda, krämiga vegetariska biffar med fint näringsvärde och kostfibrer!

    Detta hade varit perfekt att vinna då jag och min sambo ska ha nyårsmiddag hos oss, och båda är studenter utan mycket i plånboken såhär vid jul! ?

  44. Helena

    Dragonkyckling – snabblagat, billigt och passar alla åldrar!
    Tar ca 15 minuter att göra.

    För 4 personer:
    3 stycken kycklingfiléer (går lika bra färska som frysta)
    2 dl créme fraiche
    2 dl matlagningsgrädde
    2-3 dl vatten
    2 tärningar hönsbuljong
    5 tsk dragonkrydda
    Salt och peppar efter smak

    Gör såhär:
    Vispa ihop créme fraiche, vatten, matlagningsgrädde i en kastrull. Smula ner buljongtärningarna och krydda med dragonkryddan.
    Koka upp utan lock på medelhög värme.
    Skär kycklingen i önskade bitar. Stek kycklingen i en stekpanna, tills de fått färg (behöver inte vara genomstekta).
    När kycklingen fått färg och det börjat koka i kastrullen, häll ner kycklingbitarna i grytan. Salta och peppra och koka i ca 10 minuter under lock på medelhög värme.
    Servera med färsk pasta, sallad eller vad du önskar!

    Detta hade varit perfekt att vinna då jag och min sambo ska ha nyårsmiddag hos oss, och båda är studenter utan mycket i plånboken såhär vid jul!

  45. Sarah m

    Mitt bästa recept är min egna påhittade pestopasta med parmaskinka.

    Man steker lök & vitlök mjukt i stekpanna, Lägger i både pesto och grädde och låter detta putta ihop under tiden pastan kokar, smakar av med salt och peppar.

    Blandar pestosåsen tillsammans med pastan, lägg sedan över ruccola, delad babytomat, pinjenötter samt Parmaskinka. Man kan gärna ha lite mozzarella till. Magiskt recept som är underbart gott och tar ca 10 minuter att slänga ihop 🙂

  46. Mikaela

    Åh, vårat andra barn kommer i början på februari och har en 2 åring hemma sedan innan, vore toppen å en hjälpande hand att få hjälp av mathem att få hem maten å dessutom ett presentkort, det är inte alltid billigt att vara gravid i matkostnader haha, man mumsar ju mest hela tiden!

    Två av våra favorit recept med lax.
    Lax lasagne
    Lasagneplattor
    Bechamelsås
    Gullök
    Fetaost
    Lax
    Babyspenat
    Abbas citronsås för lax
    Parmesan

    På varje ”hylla” i lasagnen ska de ligga hackad lök, tärnad lax, färsk Babyspenat( mycket), skivaf fetaost och sen både båda såserna
    Brukar göra två lager. Översta lagret läggs lasagneplattor och sen bechamel sås täcker så inte plattorna bränns i ugnen, strö parmesan över. Sååå gott! Cirka 40 min i ugn,, tills pastan å laxen är klar

    2 receptet
    Laxpastq m pesto genovese
    Lax
    Pesto genovese på burk
    Gullök
    Paprika
    Fryst Babyspenat
    Linguine pasta

    Hacka paprika å lök å stek, stek lax å Babyspenat tillsammans, krydda m salt peppar
    När allt är stekt och pastan kokad så blandar man ihop pastan med lax , gullök, Babyspenat å paprika å häller över peston precis innan servering å blandar. Det blir väldigt krämigt trots de inte är någon grädde eller liknande. 2 burkar peston skylle jag rekommendera till större familj.

    Kram!!! Hoppas de smakar

  47. Emma Siljehult

    Bönor med salasa och bulgur:
    1 burk blandade bönor
    Bulgur efter hur många som ska äta
    Salsa:
    1/2 förpackning körsbärstomater
    4 st soltorkade tomater
    1/2 lök
    1 vitlöksklyfta
    Salt och peppar efter smak
    Basilika/oregano efter smak
    Ev. Lite chili.
    Släng allt i mixerna och mixa till din konsistens.

    Blanda i bönorna i salsan och servera till bulgur, färsk spenat och avokado.
    För den som önskar, lägg till fetaost!
    Klart på 10 min, nyttigt och mättande.

  48. Vernesa

    Perfekt för mig då maken jobbar treskift o jag är för de mesta hemma,själv med alla tre kids , hade underlättat så jag inte behöver ta bussen mee alla tre ( inklusive nyfödd ) slippa den stora folkmassan under stor ledigheten.. Hoppas att jag vinner ?
    Favorit recept ,
    Stekt Kycklingfilé med creme fraiche och lite vispgrädde samt soya ( låta koka ihop tilö en gryta )-servera med en grönsakssallad mums ??

  49. Vernesa

    Perfekt för mig då maken jobbar treskift o jag är för de mesta hemma,själv med alla tre kids , hade underlättat så jag inte behöver ta bussen mee alla tre ( inklusive nyfödd ) slippa den stora folkmassan under stor ledigheten.. Hoppas att jag vinner ?

  50. Amanda

    Vi har det knapert nu redan innan jul och efter jul kommer det vara ännu värre!
    Så ett presentkort hos mathem skulle rädda hela januari månad ! Handlar du på mat hem? Mitt pappa handlar där min mamma handlar där ? håller alla tummar och tår att jag kan få detta presentkort i år!

  51. Anilorak

    Åååh detta skulle vara perfekt! Jag har nyligen brutit armen så sitter och funderar på hur i helsicke ja ska klara av storhandling själv (bor ej hemma) så detta skulle va perfekt! =)

    Världens godaste recept om man är lat, sugen på tacos men ändå något lite mer annorlunda och spännande:

    Du behöver:

    Kyckling
    Riven ost
    Tacobröd
    Salsa/tomatsås/ketchup (vad man än föredrar)
    Lök

    Stek kycklingen tills den är klar. Medan den svalnar kan man hacka upp löken. När kycklingen svalnat ”mosar” man den med händerna och blandar ihop med löken i en skål. Ta sedan tacobröd, smöra på salsa/tomatsås/ketchup och lägg på en del av blandningen samt ost. Vik ihop och sätt en tandpetare så att den håller. Stek sedan hela brödet på låg värme, och lägg på lite ost ovanpå om du vill. Enkel, supergod rätt och billig, perfekt för fattiga studenter eller om man behöver nåt snabbt =) Går också att variera, har själv exempelvis ibland i creme fraiche som ja blandat med rivna morötter! Går att variera hur man vill!

  52. Ibla

    Åh Paulsa tusen tack.! Sitter här i mörkret och ammar och tårarna rinner av lycka och glädje. Jag är så otroligt tacksam över vinsten. Det betyder verkligen jättemycket.

    Hur går jag tillväga nu? Kontaktar jag sandra själv?

    Stor kram
    Ibla

  53. Veronica

    Fryst Laxfilé
    Fryst Torskfilé
    1 förpackning Kokosmjölk
    Sambal Oelek efter smak
    Peppar

    Hur många lax- och torskfiléer är ju beroende på antalet hungriga personer. Men lägga lika antal i en ugnsform ( tex 2 lax och 2 torsk). Peppra lite över. Blanda kokosmjölk och sambal oelek. Häll blandningen över fisken och in i ugnen. Drygt 200 grader och minst 20-30 minuter. Ta temperaturen på fisken, det är svårt att säga tid då fisken är fryst från början. Brysselkål är supergott och varför inte även potatis till. Mums!

  54. Huma

    Kyckling i ugn
    Skiva 3-4 kycklingfiléer
    Skiva champinjoner, paprika, babytomat, lök (efter egen smak)
    Lägger filéerna längst ner, kryddar med salt, peppar, lite gul curry o chili flakes.
    Blandar.
    Lägger över dem hackade grönsakerna o på med ca 5 dl matgrädde o 1 dl vatten.
    In i ugn ca 30 min.
    Kokar potatis, ris eller pasta under tiden o barnen är med och fixar liten sallad.
    Max en timme tar allt detta.
    Jätte gott o nyttigt beroende på vad man har i såklart

  55. Rebecca

    Mitt bästa vardagsrecept är:
    Lax med tomat -och fetaosttäcke samt en bulgursallad.

    Du behöver:
    -Frysta laxfiléer (jag brukar inte ens tina dom innan,blir super bra ändå)
    – en ask körsbärstomater
    -fetaost
    -bulgur
    -en burk svarta bönor
    -fryst broccoli
    -salt
    -peppar
    -buljongtärning
    -citron

    Gör så här:
    Lägg laxen i en ugnsform, häll olivolja över och salta och peppra. Hacka tomaterna och mosa fetaosten och lägg sedan fetaosten och de hackade tomaterna ovanpå laxfiléerna. In i ugnen på typ 200 grader i cirka 15-20 min.
    Under tiden laxen är inne i ugnen koka bulgurn tillsammans med en buljongtärning. När bulgurn är klar häll i de svarta bönorna, broccolin och pressa över citron. Salta och peppra efter smak.
    Voilà lättlagad vardagsmat som tar cirka 20 minuter att göra och är sååå gott!! 🙂

  56. Caroline

    Som ensamstående mamma till en liten kille så sparar jag gärna in på tiden och lagar nyttiga, snabba men framför allt goda måltider! En av favoriterna är utan tvekan ”vardagsfisken”! Torsk & sojabönor i en ugnsform med ett täcke av creme fraice blandat med pesto. In i ugnen i 25 min och servera ihop med kokt potatis & en grönsallad ??

  57. Michaela

    Ok, löjligt enkelt men Såå gott!

    1 pkt färskpasta (kan välja med valfri fyllning också)
    1 burk pesto
    1 burk tonfisk
    1 pkt riven ost

    Koka pasta, blanda i pesto och tonfisk när den är klar, riv ost över.

    Middag på 5 minuter, som är sååå god.

  58. Linda Hjort

    Åh, vilken superchans att vinna matpengar, perfekt för vår lilla familj med en 4-åring och en 4-månaders bebis, då det krävs en hel del pusslande i vardagen. Med det sagt vill jag dela med mig av ett fantastiskt gott vardags-recept som är barnsligt gott och enkelt. Och faktiskt perfekt för hela familjen!ä, en vardag då man vill få till något snabbt men ändå gott och samtidigt lite lyxigt!

    Snabb-pizza (4 pers)

    1 fpk polarkaka (pizzabitarna)
    1 burk ajvar
    1 burk kalamataoliver, zeta
    150-200 g riven Västerbottenost
    2 fpk kycklingbacon (kronfågeln)
    1 ask/påse ruccola

    Forma en rund ”pizza” av polarkakan, sätt ihop till en rund. Bre på ajvar på polarkakan. Strö över riven västerbottenost. Lägg på några kalamataoliver efter smak. In i ugnen som står på 225g, i ca 10-15 min. Ta ut ur ugnen och lägg på kyckling och ruccola. Servera!! Sååå gott! Och en favorit hos både vuxna och barn!

  59. Elin

    Sååå himla enkel & snabb ??✨

    SPAGETTI CARBONARA – Kycklingbacon

    Det här behöver du till 4 personer:
    färsk pasta
    smör
    1 finhackad schalottenlök
    1 finhackad vitlöksklyfta
    200 gram Kycklingbacon
    2 dl vispgrädde
    1 1/2 dl creme fraiche
    salt & svartpeppar

    Garnering: hyvlad parmesan

    Gör så här:
    Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
    Hetta upp en stekpanna med smör. Vänd ner den finhackade löken, vitlöken och det strimlade baconet. Fräs tills det får en vacker färg.
    Vänd sedan ner crème fraîche & grädde och låt det sjuda ihop till en krämig sås.
    Smaka av med salt & nymalen svartpeppar. Servera genast med pastan.

    Hyvla eller riv över parmesanost.

    En rätt som funkar lika bra till vardags som till helgen. ✨

  60. Elin

    Sååå himla enkel & snabb ??✨

    SPAGETTI CARBONARA – Kycklingbacon

    Det här behöver du till 4 personer:
    färsk pasta
    smör
    1 finhackad schalottenlök
    1 finhackad vitlöksklyfta
    200 gram Kycklingbacon
    2 dl vispgrädde
    1 1/2 dl creme fraiche
    salt & svartpeppar

    Garnering: hyvlad parmesan

    Gör så här:
    Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
    Hetta upp en stekpanna med smör. Vänd ner den finhackade löken, vitlöken och det strimlade baconet. Fräs tills det får en vacker färg.
    Vänd sedan ner crème fraîche & grädde och låt det sjuda ihop till en krämig sås.
    Smaka av med salt & nymalen svartpeppar. Servera genast med pastan.

    Hyvla eller riv över parmesanost.

    En rätt som funkar lika bra till vardags som till helgen.

  61. Natasa

    Min absoluta vardagsfavorit är:

    Lax
    Burk pesto på soltorkadtomat
    Fetaost
    Lök
    Citron

    Blanda samman pesto med fetaost, bre över laxen och strö runt lök i formen. Häll över saften av pressad citron och en skvätt god olivolja. In i ugnen 20 minuter eller så och server med ris, turkisk yoghurt toppad med örtsalt och färsk goda tomater.

    Åh blev hungrig nu ?

  62. Sanna

    WOW, vilken drömvinst! Det här priset skulle jag mer än gärna vilja vinna, det skulle nämligen underlätta enormt för mig och min familj nu när ekonomin är värre än någonsin. Detta på grund utav den tajta situation jag sitter i med facket och mitt förra jobb.

    Här kommer mitt recept på min favoritrrätt – kasslergratäng.

    ca 500 g kassler
    Potatis
    Riven ost (valfri)
    Chilisås
    matlagningsgrädde/ vispgrädde 5 dl

    Gör så här: Skala potatisen och skär den i skivor, fördela skivorna i formen. Gå sedan vidare till kasslern som du skär i tärningsbitar. Strö dessa bitar över potatisen. Blanda ner hela matlagningsgrädde/vispgrädde i en bunke tillsammans med chilisås. Ju mer du blandar i desto tydligare blir smaken av chili. Själv brukar jag ha i ca 5-6 matskedar. Vispa om och häll över potatisen/kasslern, och strö sedan över riven ost och så in i ugnen i ca 60 min.

    Smaklig måltid!

    Kram Sanna

  63. Queenie

    CHILI CON CARNE
    500 g nötfärs
    1 tsk olja
    400 g kikärtor
    500 g chunky tacosås
    420 g tomatsås med chili och vitlök
    Serveras med mosad avokado & gräddfil tillsammans med antingen ris, pasta eller bara tortillabröd. MUMSILIBABA ???

  64. Albulena

    Lättlagad och riktigt god pastasås med tonfisk! En favorit här hemma!
    Stek purjolök i lite olivolja, lägg i valfri buljong. Häll sedan i matlagningsgrädde, krydda med currykrydda och saffran. Lägg sedan i creme fraiche med smak utav paprika & chili, lite citronsaft, när du är nöjd med smaken tillsätter du sedan tonfisken.

    1. Louise

      Mitt bästa och snabbaste recept är en pasta med lax som barnen älskar och jag vill att dom ska äta mer fisk för jag är den enda i familjen som inte gillar fisk. Detta är snabbt och enkelt och går hem hos barnen för dom älskar denna maträtt och sen att den är så snabb att tillaga så barnen slipper vänta länge på att middagen ska bli klar är verkligen ett stort plus ❤️

      Man steker lax och hackar den i bitar, häll ner grädde och låter det puttra. Krydda sedan med peppar, citronpeppar och salt. Servera med pasta och en god sallad?

    2. Louise

      Mitt bästa och snabbaste recept är en pasta med lax som barnen älskar och jag vill att dom ska äta mer fisk för jag är den enda i familjen som inte gillar fisk. Detta är snabbt och enkelt och går hem hos barnen för dom älskar denna maträtt och sen att den är så snabb att tillaga så barnen slipper vänta länge på att middagen ska bli klar är verkligen ett stort plus ❤️

      Man steker lax och hackar den i bitar, häll ner grädde och låter det puttra. Krydda sedan med peppar, citronpeppar och salt. Servera med pasta och en god sallad?

  65. Mikaela B

    Oj, vad svårt att välja ut ett recept! Men då måste jag nog säga risonisallad. Fungerar lika bra att servera varmt som direkt från kylen – dvs perfekt lunchlåda, picknickmat eller restlåda. Absoluta lunchfavoriten i hela min familj, att njuta av i solen på sommaren!
    Du behöver:
    1 paket risoni
    1 kruka basilika
    2 pressade vitlöksklyftor
    Olivolja
    Tomater (Jag föredrar körsbärstomater)
    2 pkt fetaost
    4 laxfiléer

    Sätt ugnen på 200gr
    Laga laxen i 12-15 min
    Finhacka basilikan, blanda med 1dl olivolja, pressa i vitlök, salta och peppra
    Skär upp tomater i mindre munsbitar
    Koka risonin efter anvisningar, häll av vattnet. Rör ned basilikaoljan, tomaterna och smula i fetaost (spara lite)
    Skeda ned laxen i risoniröran, och rör om så allt blandas väl.
    Garnera med feta, färsk basilika.
    Servera! Gojjig sallad med alla smaker! Gärna med nybakat surdegsbröd till.
    Kramar

  66. Felicia

    Mitt absolut godaste snabb recept är röd linsgryta med pasta.

    Du behöver:
    1 paket krossade tomater
    1 lök
    3 vitlöksklyftor
    5 DL röda linser
    1 Purjolök
    4-5 morötter
    2 msk olja
    (Om man vill ha den lite starkare brukar jag ha i grön chili)
    Lite salt och svartpeppar.
    Sen får man välja kryddor själv.
    Jag brukar föredra (organo, timja & Rosmarine)

    Så här gör du
    Riv morötterna och vitlöken i oljan och låt dom fräsas tills dom får lite färg. Häll sen i den hackade löken och purjolöken och rör runt. Häll i krossade tomater (eller vanliga hakade tomater går också) Häll i linserna och låt de koka. Se till att det finns vatten annars kan linserna bli hårda. Häll i dom kryddor du själv föredrar. Samt koka den pasta du tycker om. Själv föredrar jag bön pasta till linsgryta. Sist men inte minst häll upp och toppa med några färska basilika bland.

    bon appetit 🙂

  67. Kamilla

    Linsgryta! 2-3pers
    1 dl röda linser/3 dl vatten
    1 burk krossade tomater
    2 pressade vitlökar
    Hackad färsk chili
    1 liten gul lök
    1 liten röd lök
    Havssalt
    Svartpeppar
    1 msk olivolja
    Valfri mängd broccoli

    Koka upp linserna med vatten,salt och låt sedan småkoka i ca 10 minuter
    Häll sedan på dom krossade tomaterna
    Finhacka chili,lök och häll i grytan
    Pressa ner vitlöken
    Salta, peppra & lägg i halvfryst broccoli och småkoka i ca 10 minuter..

    Servera med råris

    Går även omvandla denna till en soppa genom att hälla på några dl vatten och en grönsaksbuljong ?

  68. Kim Svensson

    Krämig pestopasta med räkor är mitt och barnens bästa vardagsrecept som en gammal kompis tipsade mig om för flera år sedan. Vi äter den rätten väldigt ofta. Det går snabbt att göra och är så gott!

    1 gul lök
    5 stora vitlöksklyftor
    1 ask cocktailtomater
    300 gram räkor
    5 dl matlagningsgrädde
    1 hel liten burk pesto
    70 gram färsk babyspenat
    1 fiskbuljongtärning
    salt, peppar, citronpeppar, olivolja

    Fräs hackad lök och hackad vitlök i olivolja. Häll i räkorna så det får stekas lite och sen i med grädden. Krydda med salt, peppar & citronpeppar. I med peston och smula i buljongtärningen. Låt puttra lite och krydda lite till om de behövs. Dela cocktailtomaterna på hälften och ha i, sen i med bladspenat. Häll sedan såsen på pastan (tagiatelle).

  69. Sofia

    Laxburgare!
    500g lax
    1 ägg
    En skvätt grädde
    Salt
    Lite citron
    Örter (jag brukar ta basilika och persilja)
    Mixa allt till en slät smet klicka sedan ut i stekpannan i lagom stora biffar.
    Serveras med hamburgerbröd, gurka, tomat, avokado, babyspenat och en god dressing.
    Super gott och enkelt ?

  70. Elin Andersson

    Här kommer mitt bästa vardagsrecept, som passar ännu bättre nu till julen då det är inslag av Saffran. Enkel och god rätt med Lax och saffran. Jag är 18 år och bor ensam, och detta är en mycket enkel rätt att laga oavsett vilken ålder man är! Och supergod! Sen är det ju alltid nyttigt och bra med lax:D
    500 g laxfilé
    3 morötter
    1 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    2½ dl Kelda® mellangrädde
    Mellangrädde 27%
    1 tsk hackad färsk rosmarin
    ½ pkt saffran 0,25 g

  71. Linnea

    En wook med räkor och grönsaker går väldigt snabbt att göra och är gott.

    Räkor
    Vattenkastanjer
    Paprika
    Chili
    Minimajs
    Bambuskott
    Morötter
    Broccoli
    Glasnudlar
    Soya
    Sweet chilisås
    salt
    peppar

    Koka glasnudlarna enligt anvisning (går väldigt fort) sen ner med nudlarna och alla ingredienser i en wookpanna,
    krydda och tillsätt soya och sweet chilisås enligt smak, rör om och sen är det klart!
    Mycket snabbare än så går det inte.
    Vill man göra det ännu enklare kan man köpa en färdig påse med wookgrönsaker så är alla grönsaker hackade och klara för
    tillagning. Det blir gott, nyttigt och passar väldigt bra som matlåda då allting är i en och samma panna.

  72. Katarina

    Mitt absolut godaste snabb-recept är kycklingpanna med spenat och soltorkade tomater. Varje gång jag bjuder på denna rätt vill alla ha receptet. Så:
    -1 hel färdiggrillad kyckling.
    – 5-6 klippta soltorkade tomater plus ett par matskedar av oljan den ligger i.
    – ca 150 gram babyspenat
    – 2 vitlöksklyftor
    – 2,5 dl matlagningsgrädde
    – färskpasta eller bandpasta (eller den pasta du har hemma)

    1: bryn vitlök, spenat och soltorkade tomat i en matsked smör i ett par minuter.
    2: tillsätt grädden och lite av oljan från soltorkade tomaterna och låt puttra på låg värme i ett par minuter.
    3: rensa och dela kycklingen i mindre bitar.
    4: vänd ner i gräddblandningen och låt kycklingen bli varm. Smaka av med salt och peppar.
    5: servera med nykokt pasta ?

    Alltså detta är SÅ gott och tar max 15 minuter INKLUSIVE förberedelser. Kan det bli bättre när man kommer hem med hungriga barn efter förskolan? ?

  73. Annika

    Här kommer mitt favvorecept, gör en stor gryta och ha lunchen färdig i göra dagar. Är hemma föräldraledig så alltid bra att bunkra upp 🙂 Bäst av allt är att man kan slänga i precis det man har hemma, morötter, grönkål, potatis, färska tomater osv. Gott med chili i och även pressad citron.

    Sötpotatis & Linsgryta

    Du behöver:

    1 lök
    2 vitlöksklyftor
    1 sötpotatis
    3 dl röda linser
    1 msk olja
    2 msk lantbuljong eller grönsaksbuljong
    0,5 msk gurkmeja
    1 burk passerade tomater
    1 liter vatten
    1 burk kokosmjölk
    5 st frysta spenatbollar (jag köper garants eko)
    salt och peppar

    Gör så här:

    Hacka lök, vitlök och skär sötpotatisen i bitar. Skala den först. Fräs löken i oljan, jag använder oliv, och ha sen i gurkmejan och linserna plus potatisen. Rör runt. Häll på dom passerade tomaterna och vattnet. I med buljongen och låt koka tills linserna är klara, ca 10-15 minuter. I med spenaten och kokosmjölken. Låt koka upp igen och krydda med salt och peppar.

  74. Jennifer

    Jag försöker äta mer och mer vegetariskt så här är recept på en supergod vegetarisk lasagne ? tar ca 35-40 min!

    Ingredienser:
    Olivolja
    1 lök(finhackad)
    2 klyftor vitlök (finhackad)
    300g spenat(hackad)
    300g ost
    100g fetaost(smulad)
    Lite riven muskot
    Salt & peppar
    Färska Lasagneplattor(går fortare att tillaga)

    Tillagning:
    1. Sätt ugnen på 200grader
    2. Hätta upp ca 2-3 matskedar olivolja
    Tillsätt löken och vitlöken, fräs i några minuter. Tillsätt spenaten och låt alltihopa fräsa nån minut till.
    4. Låt spenatblandningen svalna, blanda sedan med fetaost, muskot, salt och peppar.
    5. Lägg lasagne plattor i en ungsform och varva med fyllningen. Toppa med ost.
    6. Grädda i ugnen 30minuter!

    Skulle vara så tacksam för ett presentkort, ekonomin är tight som student ?

  75. Tina

    Detta är något som verkligen går hem hos alla! Italiensk kycklinglasagne! Låter kanske komplicerat och drygt men det är en perfekt måltid där man får i sig allt kroppen behöver.
    Ugnen ställs på 225 grader.
    Du behöver:
    1 zucchini
    Vitlök
    Kycklingfilé
    Soltorkade tomater
    Ajvar relish (finns olika varianter, jag kör ofta på den starka)
    2dl mjölk
    2dl créme fraiche
    Färska lasagneplattor

    Såhär gör du:
    Stek zucchinin tills den fått färg (lägg sedan åt sidan)
    Stek kyckling tills den är helt klar
    Medan du steker kycklingen blandar du ajvar, mjölk och créme fraiche till en sås
    Sedan bygger du en lasagne så som dukänner för (helst plattor i botten) och Avsluta med sås.
    Hoppas det smakar:)

  76. Felicia

    Min senaste favorit är; currykycklinggryta:
    skär kyckling, purjolök och paprika i mindre bitar. Ner i en wokpanna tillsammans med broccolibuketter. När de fått lite färg, häll på cremefraich och kycklingfond. Krydda med curry tills ni fått tillräckligt stark smak för era smaklökar! Koka upp och låt grytan sjuda tills kycklingen är färdig (tid beroende på storlek på era kycklingbitar), servera detta med blomkålsris samt en god sallad! Galet gott efter ett riktigt träningspass ? (Så gott att jag
    Ätit det 3 gånger denna veckan ?)

  77. Caroline

    Här kommer ett recept och det kommer att vara väldigt lätt.
    För som mammaledig är inte allt glamour utan ibland glömmer man till och med att ta på sig sina skor. Så här kommer ett enkelt recept som jag lovar att du kommer hinna med utan att bli allt för svett.

    Kycklingwrap
    1 grillad kyckling
    2 dl grönsaksyoghurt röd paprika& anchochili
    salt
    svartpeppar
    fyrkantigt mjukt tunnbröd
    blandad grönsallad

  78. Sara O

    Åh när barnen är så griniga av hunger och man vill ha nåt på bokstavligen 5 min, så kör jag som carbonara. Ett paket bacon, grädde, klyfta vitlök och ärtor i ett. För att spara tid så värmer jag bara upp pasta/ ris som jag har fryst in från andra måltider där det har blivit över. Detta går alltid hem hos barnen och bättre än så blir det inte 😉

  79. Jessica

    Åhh skulle rädda vår jul nu när de ekar tomt i kylen. Något jag slänger ihop snabbt till barnen.

    Kycklingfilé tärnad stek med vegeta. Sen wookgrönsaker i och koka äggnudlar. Sedan som salabim äggnudlar med kyckling wok med sötsur sås och turkisk Yogurt super gott ☺

    1. Caroline

      Här kommer ett recept och det kommer att vara väldigt lätt.
      För som mammaledig är inte allt glamour utan ibland glömmer man till och med att ta på sig sina skor. Så här kommer ett enkelt recept som jag lovar att du kommer hinna med utan att bli allt för svett.

      Kycklingwrap
      1 grillad kyckling
      2 dl grönsaksyoghurt röd paprika& anchochili
      salt
      svartpeppar
      fyrkantigt mjukt tunnbröd
      blandad grönsallad

  80. Jenny

    Snabbt och gott (dok inte jätte nyttigt men gott på fredagar).

    Nacho tallrik med quornfärs, sallad, gräddfil, salsa, guacca.

    Sprid ut nacho chips jämt på en tallrik
    Släng riven ost över (hur mycket eller lite du vill)
    Stek quornfärs (eller kött) och släng i taco krydda.
    Lägg upp quornfärsen på en sked och använd en gaffel för att fördela det jämt över tallriken med chipsen och osten.

    Gratinera i micron i ca 2 min.
    Medans det gratineras – hacka sallad – gör guacca genom att använda dig av två mogna avoccado, guacca krydda, 1dl creme fresh.

    Ta ut nacho tallriken från micron. Fördela sallad jämt över tallriken, släng över salsa och gräddfil efter egen smak och en klick guacca i mitten, voila! Tar max 10 min, perfekt fredags middag när man är trött och sugen på något onyttigt!

    ?? håller tummar för att jag vinner!

  81. Amanda

    Jag kastade ihop en ”tömmafrysenmat” som vart supergod! (Tack och lov)
    Skivade kassler, lök och paprika och givare ner i en ugnsform.
    Blandade smaksatt creme fraiche (paprika/chili), vitlök, matgrädde och kryddor som jag sedan hällde i formen. Toppade med riven ost. Till det bulgur och en fräsch sallad.
    En väldigt god måltid som kastades ihop snabbt efter lång jobbdag och förskolehämtning, max en timme:)

  82. Chra

    Pasta a la creme- går hem hos alla fast hittade just på namnet.

    Stek kycklingfilé i olja i en djup panna. släng i lite matgrädde(valfri sort), buljong och skivade champinjoner. krydda med timjan och vitlök. salta peppra å släng över färdigkokt pasta. finito. Mina döttrar och make säger aldrig nej till denna enkla men ack så goda rätt.

  83. Sara

    Åh vilken dröm detta vore! Mitt tips är helt klart strimlad kyckling som steks och blandas med 2 dl creme fraiche, 2 skedar pesto (ju större sked desto godare), 1 pkt smulad fetaost, 2 vitlöksklyftor, lite tomatpuré, honung och citronsaft. I med en hönsbuljongtärning, koka upp och avsluta med salt och peppar. Servera med pasta. Så så SÅ gott!!

  84. Sara

    Helt klart strimlad kyckling som steks och blandas med 2 dl creme fraiche, 2 skedar pesto (ju större sked desto godare), 1 pkt smulad fetaost, 2 vitlöksklyftor, lite tomatpuré, honung och citronsaft. I med en hönsbuljongtärning, koka upp och avsluta med salt och peppar. Servera med pasta. Så så SÅ gott!!

  85. Olivia

    Skiva en fläskytterfilé och lägg dem råa i en form. Blanda en liten burk creamfreash, 3dl grädde, 1dl kinesisk soya, pressa i en vitlöksklyfta och blanda ihop allt. Häll blandningen över fläskytterfilé skivorna och sätt in i ugnen på 200 grader i en timme. Super smidigt och hur gott som helst och passar perfekt till både potatis, ris, pommes, klyftpotatis, pasta… ja allt! Även super gott att värma då det blir mycket mat av en hel fläskytterfilé??? Allting sköter sig själv i ugnen så man har tid att rodda om annat i vardagen?

  86. Josephine

    Alltså jag är ju en sån människa som tar vad man haver & kör på en höft ?, så ibland blir det knas men för det mesta blir det toppen. Det som barnen gillar mest här hemma & som går relativt snabbt är: ta ca 4-5 potatisar, 6-700g köttfärs, en gul & röd paprika, 2 morötter, 1/2 purjolök. Salt & peppar andra kryddor efter behag & vatten. Börja med att skala potatisen & då bryner du även på köttfärsen, i med buljongtärning samt vatten, i med potatisen & efter ca 10 minuter slänger du ner paprikan & purjolöken. Låt sjuda på spisen tills potatisen är mjuk, där har du en härlig soppa, servera med mjuktbröd

  87. Mikaela

    drömvinster för hushåll med två studenter (som älskar mat) ?
    Ett av våra favorit-fiskrecept i vardagen är helt klart Laxpasta med kallrökt lax
    Jag höftar alltid med ingredienser och därför har jag inga specifika mått att ge, man gör så mycket sås man vill ha och smakar av bara 🙂

    Koka ihop créme fraiche och lite grädde i en kastrull och ha i en fiskbuljong lite citronpeppar och massa dill och smaka av. Ta fram laxen och skiva upp den, lägg snabbt ner den kallrökta laxen i såsen och låt koka med i typ 1 minut- klart ?? koka valfri pasta till, men vi tycker färskpasta är godast och går snabbast 🙂 går snabbt och är jätte gott, gott även att efter ha på lite citron och hackad rödlök.

    1. Caroline

      Här kommer ett recept och det kommer att vara väldigt lätt.
      För som mammaledig är inte allt glamour utan ibland glömmer man till och med att ta på sig sina skor. Så här kommer ett enkelt recept som jag lovar att du kommer hinna med utan att bli allt för svett.

      Kycklingwrap
      1 grillad kyckling
      2 dl grönsaksyoghurt röd paprika& anchochili
      salt
      svartpeppar
      fyrkantigt mjukt tunnbröd
      blandad grönsallad

  88. Jessica Karlsson

    När vi vill ha något gott och enkelt så lagar vi en smarrig carbonara som tar max 10 min.
    En burk cream fraiche, 1 paket bacon, 1 lök, en paprika. Riven ost, salt och papper. ( man kan även ha i en skvätt grädde för extra smak ).
    Stek lök och bacon och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Servera med färsk tagliatelle alt spagetti och lite sallad. Bon apetit

  89. Camilla

    Stek lök, svamp och bacon alt :skinka i lite olivolja med smör. Lite vitlök i och stek till det är genomstekt. I med crem fresh, salt, peppar, timjan. Koka sedan valfri pasta. Till de kan man ha ost ovanpå, grönsaker som man kokar upp snabbt och enkelt, eller bara ärtor. Mina barn älskar denna rätten och jag med! ?

  90. Agnes

    Detta recept tar en stund i ugnen men kräver typ tre minuters jobb. Räcker till hela familjen och dessutom matlåda.

    Sambalkyckling med kokt potatis/eller ris
    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Ta ut ca 1.5 kg kycklinginnerfilé från frysen och lägg i en ugnsform
    3. Ta fram en bunke och lägg i 5 dl creme fraiche och 2 dl grädde. Blanda i 0.5 dl soya, 1.5 tsk sambal oelek och några pressade vitlöksklyftor. Blanda väl och häll över kycklingen.
    4. Lägg in i ugnen i 45 minuter. Upp till 1.5 timme om man vill ta en eftermiddagsnap emellan.
    5. Koka potatis eller ris och servera ihop med kycklingen.

  91. Jenna

    Åh verkligen en vinst som skulle passa mig.
    Som du säger. Januari är en fattig månad, mer fattig än någonsin här. Mitt första år som föräldraledig och rik är man då inte. På kärlek jo, men inte på pengar.
    Svårt att komma med ett tips på vardagsmat. Men tog det som vi åt igår,
    Torsk i ugn 4 portioner:

    Torskblock 2st
    Lätt créme fraîche 2,5dl
    Kräftost 1/2 låda
    Matlagningsgrädde 2,5dl
    Purjolök
    Riven ost
    Kräftstjärtar eller räkor
    Ärtor
    Potatis

    Lägg torsblocken i en form. Salta med peppar och salt.
    Strö över massor med hackad purjolök och häll sedan över såsen du blandat i en skål. Häll på kräftstjärtar eller räkor och riven ost.
    Sen in i ugnen i ca 25-30 min på 200grader och severa med kokt potatis och kokta ärtor.
    Njut av en underbart god vardagsrätt.

  92. Julia

    Det bästa som finns är ju PESTO och det blir såååå gott när man gör egen.
    Mixa en kruka basilika, två vitlöksklyftor, en näve rostade pinjenötter, en liten bit parmesan (eller stor pga parmesan är så jäkla gott) och häll under tiden i en god olivolja tills allt har blivit en härlig röra. Blanda runt med nykokt färsk tagliatelle och VOILÀ, världens godaste vegetariska middag! Vill man lyxa till det kan man slänga i ett gäng handskalade räkor, blir om möjligt ännu godare!

  93. Samantha Rogers

    Kul tävling! Bor själv inte i Sverige men skulle vilja ge presentkortet till min mormor som inte lever på speciellt mycket i månaden och det skulle verkligen göra skillnad i hennes vardag 🙂

    Delar därför ett recept som gått från generation till generation genom kvinnorna i min släkt och är LCHF 🙂

    1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. Stek 500gram kycklingbitar i en panna och när det börjar bli bruna lägg dem i en stor bunke. I samma bunke har du även i 800 gram kokad broccoli och 400 gram philadelphia ost och rör om tills de beblandat sig.
    3. Krydda röran med salt, peppar och vitlökssalt och sprid sedan ut i en ugnsform
    4. Placera ett täckande lager av riven cheddarost över röran och sedan ställ in i ugnen ca 30min
    5. Ta ut gratängen och voila! En riktigt god men enkel LCHF gratäng! 🙂

    Ha en fin helg och lycka till till alla som deltar! ❤️

  94. Nathalie Kristiansson

    Mitt absolut bästa middagstips är så enkelt och såååå gott. Och vegetariskt! Den här rätten älskar även mina döttrar som är 2 och 4 år gamla.

    Koka ris enligt paketet beskrivning. ( rör ner lite gurkmeja för att ge riset fin gul färg ? )

    Hacka och stek 1 klyfta vitlök och en röd lök i olja. Blanda ner en burk kokosmjölk, en burk krossade tomater, en halv deciliter jordnötssmör, en burk med kikärtor, en skvätt soja och låg koka ihop i 10 minuter. Smaka av med limesaft och ec koriander på toppen. De låter simpelt men de är verkligen sååå gott! Ni måshe pröva!

  95. Fannie

    Alltså jag skulle kunna göra en kokbok i kategorin! Jag är KUNG på att slänga ihop snabb mat av allt vi har i skåpen. Mitt allra bästa tips är att ta typ alla grönsaker du har (zucchini, morötter, potatis, majs, kikärtor, linser, broccoli, lök.. anything!), riva grovt och blanda med några msk mjöl, lite bakpulver, salt och andra kryddor du gillar, och 1-2 ägg. Knåda ihop och stek i olja som biffar. Servera med ugnsstekt potatis. TADAAA, spara cash, värna om miljön och ät god mat.

  96. Malin

    Snabbt enkelt och gott.

    Grekisk pyttipanna
    Marinad till fläskfilen
    1.5 dl rapsolja
    1.5 tsk sambal oelek
    2 msksoja
    1 mskIngefära + salt och peppar efter behag
    3 stskivade vitlöksklyftor
    Tillbehör:
    1 kg Klyftad potatis (ungefär)
    3 st klyftade rödlökar
    3 st skivade tomater
    1 st Gul paprika (klyftad)
    1 st Röd paprika (klyftad)
    0.5 st Zucchini i bitar
    100 gramFetaost i bitar (strö över sist)

    Sås till en smarrig tsatsiki
    In i ugnen på 225 ° och låt den vara inne i 25-30 min
    Ett tips är att låta potatisen vara inne en liten stund innan allt annat ska in. Brukar skära dem andra grönsakerna medans potatisen är inne. Brukar bli perfekt då.

  97. Elin

    (Råkade skicka min förra kommentar tror jag innan jag var färdig 🙁 börjar om igen!)

    Ååh vad jag ber att jag vinner detta, skulle hjälpa min familj enormt nu ??
    Jag, min sambo och två barn har ett favorit recept på kyckling, denna måste ni prova! Tar ca 30 min.
    Recept för fyra, men vi dubblar alltid det då man äter lite mer av det goda ?
    3-4 kycklingfiléer
    2 dl creame fraishe
    2-3 mtsk Tomatpure
    1 tsk curry
    1 tärning köttbuljong
    1 paprika (eller annan grönsak om man föredrar)

    Hacka paprikan och skär kycklingen i mindre bitar.
    Stek detta tillsammans tills kycklingen fått lite färg, och lägg sedan i köttbuljongen.
    Salta, peppra och rör sedan ner creame fraishe. Blanda ner Tomatpure och lite curry. Sen låter man det bara puttra i 10-20 min, ju längre desto godare men på svag värme så inte såsen blir allt för tjock ? En god sallad till och ris så är det färdigt ? Vi bjöd sambons familj på detta och gjorde hasselbackspotatis till, det var en succé ?? Kram!

  98. Johanna W

    Jag älskar mat men är sjukt dåligt på att laga den så jag låter alltid min fästman laga maten till mig och dottern. Jag önskar inte en vinst för min skull, jag skulle vilja vinna den som en överraskning till min mormor som lever i ensamhet med ett minne som börjar försvinna, dålig ekonomi, hentjänstens mat som oftast är torr och det enda hon pratar om i telefon är morfar som gick bort för många år sedan. Han älskade stuvade morötter och därför är det här ett recept man bara kan älska 🙂

    500 gram morötter
    3 msk smör
    4 msk vetemjöl
    4 dl mjölk, standard
    3 msk grädde
    2 krm salt
    0,5 krm vit- eller svartpeppar

  99. Natali

    Åh vad rolig tävling!

    Mitt bästa vardagsrecept som är snabbt och supergott är vegetarisk ajvarpasta med broccoli och oliver!

    Ingredienser:
    Quorn vegebitar
    Olivolja
    2 vitlöksklyftor
    5 dl matgrädde
    Chiliflakes efter smak
    1 burk ajvar relish
    1 dl oliver
    Pasta

    Det är superlätt att tillaga:
    Fräs vitlöken
    Tillsätt grädde och ajvar relish, låt det puttra en stund
    Krydda med chiliflakes efter smak
    Stek vegebitarna och blanda slutligen ner vegebitar och oliver med resten

    Pastan kokas för sig själv och blandas sedan ner i såsen när den är klar!

  100. Anna

    Steker bacon med vitlök,chili och basilika när allt nästan är klart tar vi i några körsbärstomater. Till detta har vi färsk pasta och toppar med god parmesan. Snabbt, enkelt och riktigt smarrigt ?

  101. Janette

    Vilken perfekt julklapp detta vore åt mig själv & min lilla familj. Speciellt när januari brukar vara en gansla tuff månad att ta sig igenom.
    Mitt favorit vardagsrecept är lax pasta.
    Tärnad laxfilé, koka upp i creme fraiche med smak saffran&tomat gärna 2 burkar, några delade coctailtomater serveras med tagiatelle eller pasta snäckor. Viola ? uppskattas av både stora och små

  102. Jennifer

    En av min pojkväns favoriträtter är både god och snabb! Riv morötter och lök, hacka vitlök och stek med lite räkor. Morötterna och löken hamnar i en kastrull tillsammans med grädde och Philadelphia ost, kan behövas lite vatten för rätt konsistens. Droppa i lite citron, häll i hummerfond och tomatpuré. Koka ihop och häll därefter över räkorna och vitlöken. En snabb och god soppa.

  103. Jennifer

    En av min pojkväns favoriträtter är både god och snabb! Riv morötter och lök, hacka vitlök och stek med lite räkor. Morötterna och löken hamnar i en kastrull tillsammans med grädde och Philadelphia ost, kan behövas lite vatten för rätt konsistens. Droppa i lite citron, häll i hummerfond och tomatpuré. Koka ihop och häll därefter över räkorna och vitlöken. En snabb och god soppa 🙂

  104. Anna

    Mitt bästa (och kvickaste) recept är en vegetarisk gryta med bas på kokosmjölk.
    Stek lök och vitlök. Fortsätt med hackad paprika, sojabönor och sojafärs. Krydda med salt, peppar, spiskummin och gurkmeja. Häll på kokosmjölk och låt puttra. En stund innan servering, ös på med färsk spenat, kikärtor och sockerärtor. Till detta brukar jag äta mathavre (10 minuters koktid). Hela rätten tar (med ”hackning” inräknat) ungefär 20 minuter OCH ÄR HELT FANTASTISKT GOTT!

  105. Linda

    Snabbaste & godaste veckomiddagen är utan tvekan kycklingwraps, tar cirka 30-40 min.
    Man köper en grillad kyckling som man delar i mindre strimlor som sedan blandas med riven ost och créme fraiche paprika & chili (går att välja annan smak ifall de ska passa till barnen också), därefter fördelas det i tortillabröd som vikt ihop och värms på spisen, servera med sallad och sweet chili sås, klart! ??

  106. Sara

    Mitt bästa recept:

    Du behöver

    Bladspenat
    Laxfiléer
    Svarta urkärnade oliver
    Körsbärstomater
    Matlagningsgrädde
    Citronpeppar
    Feta ost

    Såå enkelt och såå gott och går sååå fort.
    Lägg spenaten i botten på en ugnsform. Salta o citronpeppra laxen och lägg sedan på den över spenaten. Häll över tomaterna o oliverna. Smula på rikligt med fetaost och till sist grädden! In i ugnen ca 20 min på ca 200 grader eller tills laxen är klar. Klart!

    Så krämigt och gott! Serveras helst med ris eller bulgur enligt mig, men pasta och potatis funkar också!

  107. Linda

    Snabbaste & godaste veckomiddagen är utan tvekan kycklingwraps.
    Man köper en grillad kyckling som man delar i mindre strimlor som sedan blandas med riven ost och créme fraiche paprika & chili (går att välja annan smak ifall de ska passa till barnen också), därefter fördelas det i tortillabröd som vikt ihop och värms på spisen, servera med sallad och sweet chili sås, klart! ??

  108. Hanna

    Nu är det dags för mig att börja jobba efter mammaledigheten. Fy va det känns fel och jag är inte alls redo för det. Inte nog med det så ska ju vardagspusslet gå ihop och jag vill verkligen inte ta dyrbar tid med min son för att veckohandla. Jag hade så gärna vilja vinna detta!
    God Fortsättning Paula med familj

  109. Ebba

    GODASTE VEGOMIDDAGEN:
    Denna rätten tar 1 timma men mestadels av tiden sköter det sig själv.
    tvätta sötpotatis, linda in dem i folié och in i ugnen 1 timma 200grader.
    När det är 15 minuter kvar på sötpotatisen börjar du med toppingen. Hacka och fräs gullök, vitlök, kikärtor. Krydda m salt, vitpeppar, cyaennepeppar, lite kanel(!), när det är färigt slänger du i en påse spenat. Blanda tills den mjuknat. Klart! Över med det på potatisen. Överst slänger ni på rostade pinjenötter.
    Jag vill alltid ha sås till min mat så jag brukar göra en kall sås på turkisk yogurt, lite mjölk, vitlök och massor med ”franska örter” krydda eller salladskrydda. Ååååh, så gott!! Ni måste testa. Lovar att ni inte blir besvikna!

  110. Rosanna Gatti

    Åh! Bästa tävlingen. Så underbart att kunna beställa hem mat från internet ?

    Jag tycker pasta pesto med grönsaksbullar med parmesan och en god sallad vid sidan av är perfekt mitt i vardagen när det ska gå fort. Tar max 20 min, salladen kan du variera i oändlighet! Barnen älskar det och får morötter och ärtor till.
    Annars tycker jag att havrehamburgare med sötpotatispommes också är bra att dra till mitt i vardagen för att göra det lite roligare, går också på ca 20 min för oss då vi använder en jätte god mix som vi bara tillsätter vatten i för att få burgarna gjorda. Sen fixar vi alla tillbehör medan sötpotatisen är i ugnen ?

  111. Sanna Falk

    Bakad potatis med en extremt god ich enkel skagenröra!! -majonäs -dill -citron -peppar -salt -stenbitsrom -räkor och en god fetaost sallad med rödlök och strimlor av sockerärtor! MUUUUMS❤️❤️

  112. Edina

    Återkommande vardagsfavorit hos oss är köttfärsbiffar med fetaost i ugn med potatismos och sås gjord på champinjoner.

    Biffar;
    Nötfärs
    1 ägg
    Salt
    Peppar
    Lite olja
    Ett paket fetaost
    2 vitlöksklyftor (pressade)
    1-2 skivor vitt bröd som löses upp i lite mjölk

    Blanda allt och forma till biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen på 220grader i ca 20 min, tills köttet är genomstekt.

    Under tiden gör vi potatismos och såsen.

    Såsen;
    Stek champinjoner och gullök och häll sedan i matgrädde och soja, salta och peppra efter smak!

    Väldigt gott och går fort att göra, potatismoset kan även bytas ut mot kokt potatis eller ris om man så önskar 🙂

  113. Carolina

    Lövbiffsmackor! Du behöver: lövbiff. Baguette. Soja.vitlök.sambal oelek. Salt. Peppar. Romansallad. Tomat. Rödlök. Färska böngroddar. Créme fraish. Majonnäs. Citron. Strimla lövbiffen tunt och lägg i en skål. Häll på olja, sambal oelek, soja, svartpeppar och pressa i en vitlöksklyfta. Låt marinera tills allt annat är klart. Portionera upp baguetten i så stora bitar ni vill ha och skär grönsakerna och fyll bröden. Blanda ihop créme fraish, majo, vitlök, citron, salt och peppar och häll på eller bred på bröden. Stek lövbiffen på hög värme under omrörning i 30 sekunder. Lägg på mackorna och voilà! Vi brukar alltid ha på sriracha chili sås på toppen men det är en smaksak! Hoppas ni tycker att det låter lika gott som det är och att du vågar testa ? Ha en bra jul!

  114. Michaela E

    Mitt bästa & snabbaste vardagsrecept är Tacokycklingpastan!
    Koka 4 port av valfri pasta
    Stek 500g kycklingfärs klar, blanda i 1 påse tacokrydda, 3 dl syrad grädde & en näve skurna körsbärstomater. Låt puttra lite så smakerna går i färsen. Servera med pastan & riven parmesan! Väldigt gott, extremt lätt- & snabblagat en trött vardagskväll. Tiden som det tar är koktiden på pastan då färsen snabbt blir klar & inga kritiska/tidskrävande moment finns, en favorit hemma!?

  115. Linnea

    Ok jag hatar att laga mat, det ska jag inte hymla med. MEN, min älskade pojkvän som står i köket varje dag! Den finaste killen som alltid lagar mat och fixar och donar två timmar varje kväll. HAN ska ha en kasse från mathem. Gud vad han förtjänar det, han med hans fina fantastiska knivar som han älskar och som jag inte vågar röra, han som fixar matlådor till mig när jag ska till jobbet, han som gör mat till mig som vi äter framför en serie varje kväll, han som går med på varje knasigt recept jag googlar fram på jobbet och önskar till kvällen. Fan vad underbar han är. Och gud vad han hatar att storhandla. Det absolut värsta han vet (och sen dricker jag upp apelsinjuicen på nätterna).. Nu ska han behöva slippa det och så ska han få några chipspåsar levererade till dörren, det skulle vara hans absoluta lycka <3

  116. Mikaela

    Mitt favoritvardagsrecept är baconlasagne som är så enkelt, gott och räcker till matlådor. Hacka lök, skär bacon och stek upp. Häll på krossade tomater och i med köttbuljong. Varva sen bacon:tomatsåsen med Keldas Mild ost sås och lasagneplattor. Toppas med ost och in i ugnen i 30 minuter. Servera med sallad och och gärna feta ost. Mums. Super enkelt och gott!

  117. Madeleine

    Jag älskar mat som tar lång tid att laga på helgerna. Långkok och stek i ugnen är 2 favoriter. Men på vardagarna behövs något snabbare så man hinner umgås med familjen. Mitt bästa recept är pasta amatriciana. Det är rimmat sidfläsk (typ som bacon) som steks tillsammans med chilikrydda salt och peppar. Sedan har man i hela tomater på burk och detta får puttra några minuter. I med 2 dl riven pecorino Romano. Servera tillsammans med valfri pasta. Denna rätt år vi i Italien på min sambos 30 års dag. Otrligt enkelt rätt men den för oss betyder väldigt mycket för oss. Ett stort tips till alla som behöver en eller men god rätt!

  118. Ronja

    Mitt bästa vardagsrecept – Lägg in kycklingfiléer i ugngen samtidigt kokar du upp créme freche 5 dl, 2 matskedar dijon senap, 1 matsked soja, 1 vitlöksklyfta, salt och peppar. Häll det sedan över kycklingen och in i ugnen igen tills allt göttat ihop sig och kycklingen är helt klar. Servera med ris och gröna ärtor. ??. Enkelt, snabbt och såååå gott!

  119. Madeleine

    Tonfiskpasta!

    1 paket krossade tomater ( jag föredrar chili för lite sting )
    1 burk creme fraiche
    1 burk tonisk
    Önskad mängd bönpasta

    Gör såhär :
    Börja med att koka pastan efter anvisning. Blanda sedan krossade tomaterna, creme fraichen samt tonfisken i en kastrull och låt det koka ihop några minuter. Serveras med en god sallad eller kokt broccoli.

    Så goooottt! 🙂

  120. Emelie

    Tärna laxfileer, stek snabbt, häll i grädde, hackad spenat och mkt citron peppar. Låt koka någon minut. KLART! pasta eller risonii till. ??

  121. Katja

    Det ekar redan nu. Har vabbat mycket med förkylda barn OCH varit sjukskriven själv. Har (tydligen?!?! :)) blivit en hel del julklappar till barnen också, de står under granen och väntar. Så fint som dom beter sig är dom värda det. Julmaten står redan i kylen.
    Efter jul vore det härligt med det här presentkortet. Dels för att vi inte kommer vilja ha julmat mer men också för att mathem har mycket roliga produkter som vi inte har provat ännu.

  122. Maria

    Stroganoff på halloumi. Koka ihop linser, vatten, buljong, timjan, passerade tomater och stek halloumi vid sidan om. Sedan slänger du i det i tomatsåsen och du har en halloumistroganoff. Vegetariskt, snabbt, enkelt och gott!

    1. Martina

      Jag brukar göra en baconröra som man fixar ihop medan pastan kokar, perfekt när man har bråttom!

      Man behöver:
      Valfri pasta
      Ca 3 paket bacon
      Keldas färdiga ostsås
      Hackad spenat (den frysta funkar perfekt då den är fryst i kuber och man kan ta så många man vill)
      Paprikakrydda
      Cayennepeppar
      Vitpeppar
      Vill man kan man även ha i paprika

      Koka pastan och gör såsen under tiden.
      Hacka baconet och stek, ha sedan i spenaten (och paprikan) och ostsåsen och krydda. Låt allt bli varmt, klart att servera!

stats